Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość advantix

ADVANTIX na pchły nie działa. Kiedy mogę zastosować kolejną dawkę?

Polecane posty

i tu się mylisz, zależy na jaką klinikę trafisz. z resztą u chodzi o dobro zwierzaka i na nim trzeba się skupić. może zapytać lekarza i kupić na allegro. ale zapytać musi. a chomika nie miałam, ale za to koty i psy u mnie gościły :) a w tym momencie mam dwa kociaki. a ty pewnie masz kota ale tylko w głowie

Gość advantix
Ale czy jakby co mogłaby już mu dzisiaj podac te krople? czy nie za mało czasu minęło? W sumie może to być coś związanego z alergią. To poczekam do soboty, zeby nie wyadawac na darmo ale boje sie ze do tego czasu przyniesie mi pchly do mieszkania;/

Gość kobieta plus
powiem tak - jesli nie masz dośaidczenia - wstrzymaj sie :) ja podałabym następną dawkę , ale trochę sie na tym znam , ty nie ryzykuj . Co do pcheł - pchły majac do wyboru psa a mieszkanie - nie zejdą z psa :) oczywiście moze sie tak zdarzyć ,ale możesz zminimalizować to ryzyko no , wyczesujac go gęstym grzebieniem .Nie zlikwidujesz gnid czyli jajek pcheł ale mozęsz wyczeać żywą pchłę.

Gość kobieta plus
ponadto - zadzwoń do swojego weta - bo w piątek jest świeto moze zachce zrobić sobie długi weekend ? i w sobotę będzie miał zamknięte ?

Gość advantix
ten weterynarz myslę ze nawet w piątek będzie miał czynne. ;) Oglądając psa pcheł nie widzę ale jednak to drapanie. A co do pcheł mieszkania to przecież te jajka spadają tam gdzie przebywa pies, boje się ze zapchli mi mieszkanie, co drugi dzień dokłądnie sprzatam podłogi i dywany, ale jak te pchły sie pojawia to chyba rodzice mnie zabija;/

Gość gość
uwaga na skutki uboczne stosowania advantixu.mój pies minisznaucer 3letni otrzymywał już kilkakrotnie ten środek,ale tym razem pojawiły sie bardzo poważne powikłania neurologiczne.Pie dostał ataku padaczki na następny dzień od zastosowania kropel.nagłe drgawki, obfita piana z pyska,brak kontroli nad ciałem trwał ok 30 sekund.trauma dla całej rodziny.pies trafił na badania,krew prawidłowa,wątroba również.Atak powtórzył się wieczorem i dopiero wtedy zaczęliśmy śledzić szczegółowo informacje na temat stosowania tego leku i niestety potwierdziły się nasze obawy.W skrajnych przypadkach stosowania advantixu mogą pojawić się takie reakcje.Pies został wieczorem dokładnie wykąpany i do dnia dzisiejszego ,a minęły już 3 tygodnie pies zachowuje się normalnie.Gdyby pojawiły się u Państwa psa podobne reakcje,proszę się zastanowić nad odrzuceniem tego środka...

Gość miłosciczkapsiak
Zgadzam sie z gosciem moja suczka miała podobne powikłania. Nie używajcie tego. Niestety znowu pojawił sie nam problem pcheł... ja nei wiem skąd ona to bierze.... ;( Kupiłam fiprex jak na razie jestem zadwolona bo działa. Zobaczymy na dłuższą metę

Gość kindzurek56
kupowanie na allegro to ja odradzam, obroze też. jedyne co wypróbowalam i dziala to fiprex. jest tez bezpiecnzy dla kotow, delikatny a skuteczny

Gość karolajna34
Z tego co ja sie orientuje, to w ogóle adwntic to silny środek. I on ma duzo działań niepożadanych;/ kindzurek ja tez stosuje fiprex. Dla mnie nie ma nic lepszego

Gość gośćgonia32
Nie mozna kropic kota kroplami dla psa.Moga byc duze pproblemy z kociakiem.

Gość gość
Nic podobnego krople na pchły nie mogą być stosowane częściej i więcej niż zalecana dawki. To są optymalne dawki i większych nie wolno gdyż kot czy pies może tego nie wytrzymać. Zawsze lepiej mniej niż więcej. Zanim preparat zacznie działać i wytępi pchły trzeba parę dni poczekać ........