Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rostla

Co sie dzieje z moim dzieckiem?!

Polecane posty

Gość rostla

Witam wszystkie kobietki. Mam polrocznego syna i od jakiegos czasu dziwnie sie zachowuje. Miesiac temu jak byla pora do spania wkladalam malego do lozeczka i sam zasypial,przesypiajac cala noc. Teraz budzi sie po 2 razy w nocy na jedzenie,ale to nie jest najgorszy problem. Syn nie chce sam zasypiac w dodatku gdy go wloze do lozeczka po sekundzie przekreca sie na brzuch i tak co chwila. Nie potrafi zasnac nawet na rekach,ani przy mnie. Jedynym sposobem jest wozenie go w wozku. Czy ktoras mamusia miala podobnie?

Gość rostla
up

Mój syn miał tak samo. najpierw spał ładnie bez wspomagaczy od 21 do 7 rano bez nocnego karmienia a potem nie dość że nie chciał zasnać, to jeszcze budził się w nocy na jedzenie, i wielokrotnie z krzykiem i płaczem. Potem zaczeły się nocne histerie, nie chciał spać, cały czas musiał być przy mnie a gdy chciałam go uśpić to robił koncert na cały blok, obojętnie czy był w łożeczku na rekach , w wózku czy w huśtawce. Teraz ( ma 8,5 miesiąca ) stopniowo przechodzi. Zaczyna spać o ludzkich porach, ładnie zasypia, tylko nocne jedzenie zostąło ale to da się przeżyć :P Na moje oko to były ząbki razem z jakimś skokiem rozwojowym.

Gość rostla
Czyli nie ma rady na to? Ja rowniez podejrzewam zeby u mojego,bo ciagle sie slini i palce w buzi.

z moich obserwacji wynika że nie ma i trzeba przeczekać, chyba że inna mama ma cud metode :P ja próbowałam zmieniać diete, wprowadzić inny pozadek dnia ( jakikolwiek tak naprawde bo mały całkowicie się rozregulował ) ale nic nie działało. Lekarz też stwierdził że zęby ale wg mojego lekarza całe zło świata to zęby :P Potem wyrósł pierwszy ząbek zaraz potem drugi i zauważyłam znaczną poprawe. A jaki jest w dzień ? Marudz ? Nie chce jeść ? Może jest poprostu zafascynowany światem i nowymi umiejętnościami i spanie wydaje mu się totalnie nie atrakcyjne ? Jeśli tak też trzeba przeczekać...

Gość rostla
W dzien rowniez jest marudny, nie interesuje sie niczym,ani zabawki,ani ksiazeczki nic. Miesiac temu moglam go zostawic w lozeczku aby sie bawil sam i sie bawil,bez zadnych sprzeciwow. A dzisiaj to nawet mleka nie chcial jesc.

Gość rostla
Naprawde nie ma tu mam,ktore mialy podobnie?

Gość mamciuchna
Moja córka jak pokochała zasypianie w wózku na tyle, że inaczej ni cholery nie chciała zasnąć, a ja potrafiłam o 7 rano zapieprzac po holu z wózkiem postanowiłam, że to jednak ja jestem dorosła i sprytniejsza i ja musze pokazać jje co i jak :) Zaczełam uczyć ją zasypiania bez wspomagaczy takich jak wózek, noszenie bujanie czy cokolwiek. Kładlam się obok niej i spiewanie kołysanek musiało wystarczyć. Miała wtedy 8 miesięcy. Pierwsze dni to byłą tragedia, usypiałam ją 3 razy dziennie po 2 godziny, nie sprzatałam wtedy, nie gotowałam obiadów, tylko "walczyłam". Włazila na mnie, kulała się, ale po 2-3 godzinach totalnie zmęczona zasypiała, z każdym dniem trwało to coraz krócej i po pewnym czasie zasypiała już sama.

Gość rostla
O cholerka mamciuchna to mialas z tym troche roboty. U mnie nie pomaga wspolne lezenie,bo syn wpada w placz i placze do tej pory dopoki go sie nie wezmie na rece, a ze nie potrafie wsluchiwac sie w jego placz (tatus rowniez) wiec trzeba go albo na rece,albo do wozka.

Gość Perfumowana rączka
ząbki idą młodemu :) przerabiałam to :) daj mu coś przeciwbólowego jak ibuprofen w syropku, czy panadol + Dentinox na dziąsełka. Powinno być OK.

Gość Perfumowana rączka
I dziecko może nie mieć apetytu bo go dziąsła z bólu napierniczają :) daj mu coś przeciwbólowego i dopiero jak lek zacznie działać, po ok. pół godziny, zacznij go karmić. Inaczej marne szanse na jedzenie. I nie przesadzaj z ciepłymi potrawami. Lepiej coś lekko schłodzonego lub letniego.

Gość rostla
No nic,bede probowac Waszych rad. A co jesli to nie sa zeby,a ja podam dziecku,zel na dziasla? I czy smarowac cale dziasla czy w wyznaczonym miejscu?

Gość pewna pani pedagog
pisujaca na forum macierzynstwo twierdzi, ze takie dziecko "wscieklo sie" :D Moze do weterynarza sie wybierz? To wszystko wedlug wskazowek pani pedagog z kafeteri :D