Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaa90-1990

Czy skakanie na skakance jest zdrowe ?@@@@@@@@@@@@@@@@@???????

Polecane posty

Gość kasiaa90-1990

przed wczoraj skakalam na niej pół godziny (z przewą minutową co 10 min ) i wczoraj nie moglam wstac z lozka takie mialam zakwasy ... i teraz jestem ciekawa czy to takie zwykle zakwasy czy po poprostu za bardzo ociazylam stawy ... mogę poskakać sobie dzisiaj ? czy lepiej nie ??

Gość asfasfasf
Zakwasy trzeba "rozbić" więc dobrze by było gdybyś poćwiczyła, ale pewnie nie dasz rady bo to będzie boleć :P

Gość cygareta908
No niebardzo, w nadmiarze może prowadzić do odklejenia się łożyska macicy. Mówię serio.

Gość kasiaa90-1990
dzisiaj juz tak nie boli więc chciałam sobie poskakać ;) ale zastanawiam się czy to mi nie zaszkodzi .. i czy to normalne zebym mialam takie zakwasy ze np. nie moglam wejsc po schdach :( ciekawe czy bolały tylko miesnie czy to moze stawy ??

Gość kasiaa90-1990
cygareta908- ale chyba tylko podczas porodu ? a ja dzidziusia dopiero planuje tak za 3-4 lata ;)

Gość kasiaa90-1990
teresa..... - że co jak to ? moze miwypasc przez to macica ? i co po takim czyms o dziecku mozna zapomniec ?

Gość kasiaa90-1990
hmm a od biegania tez moga byc takie powiklania ?

Gość asfasfasf
kasiaa90-1990 To nie potrafisz określić co Cie boli?? To ja Ci tego na pewno nie powiem, przecież nie wejdę w twoje ciało :P To jak Cie już tak nie boli to skacz ;) I to normalne że dostałaś zakwasów takich że po schodach nie mogłaś zejść, pewnie wcześniej nigdy tak nie skakałaś, więc to jest normalne.

Gość kasiaa90-1990
asfasfasf- umie to okreslić ;) bolały mnie łydki , uda , mięsnie posladków i klatki piersiowej tak wiec wszystko ;) ale zadnych bolow miejsc intymnych ani brzucha nie mialam

Gość cygareta9008
Ok, nie wiem o co chodzi z tym czarnym nickiem, ktoś go zaczernił, dobrej zabawy życzę :o Autorko - nie wypaść, może się odkleić łożysko, to co innego :) No i niestety, w linii p;rostej może to prowadzić do łyżeczkowania (czyli mechanicznego usunięcia łożyska) co uniemożliwi Ci zajście w ciążę. No ale musiałabyś naprawdę intensywnie i dużo ćwiczyć. Myślę, że jeśli poświęcasz na to kilkadziesiąt minut dziennie (a tym bardziej, jeśli rozkładasz trening na kilka partii) to raczej nie masz się o co martwić :) Pozdrawiam :)

Gość asfasfasf
Editta12345 To po co pytasz czy bolały Cie stawy skoro wiesz że bolały Cie mięśnie??

jaka szmata, nie dość że używa mojego nicka to jeszcze twierdzi, że ja się podszyłam pod nią. Mam szczęście że sobie go w porę zaczerniłam.

Gość kasiaa90-1990
cygareta9008 - dziękuje :) więc od takiego skakania na skakance przez 30 minut raczej mi sie nic nie stanie tak ?

Gość cygareta9008
teresa..... oczywiście ma rację. Ale po 30min dziennie możesz być spokojna, nic Ci na pewno nie grozi :)