Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra z ludźmiii

Przeraża mnie na co ludzie wydają pieniądze

Polecane posty

Gość masakra z ludźmiii

Na wstępnie napiszę, że nie chodzi mi o ludzi z niskimi dochodami, którym ledwo starcza na życie. Jak tak obserwuje, to większość ludzi, rodzin, zarabia kasę, lżej czy cięzej im to przychodzi i później to dobitnie mówiąć PŻEŻERA, chory konsumcjonizm, no ile można kupować żarcia, ubrań, gadżetów, cudów na kiju....to już chyba wolę opcję, ze ktoś uprawia sknerstwo niż wydaje na niepotrzebne rzeczy, do tego rozpuszcza dzieci, wnuki i sam sobie szkodzi...

Gość masakra z ludźmiii
Nie ma to jak celem życia zrobić sobie pójście na pizze i piwo, bo przecież zarabiam :D

Gość asfasfasf
No co lepiej trzymać kasę na kącie i patrzeć jak cyferki "rosną"?

Gość masakra z ludźmiii
Uważam że lepiej, przynajmniej jest kasa zabezpieczona...

Gość asfasfasf
masakra z ludźmiii A wiesz co to jest inflacja??

Gość ghrrrhhrr
zgadzam się, jestem niestety tego przykładem :O Kupuję co mi w ręce wpadnie. Później wiele z zakupionych rzeczy się po prostu marnuje. Chyba nigdy się nie nauczę oszczędzać

Ja nie wydaje duzo na jedzenie, ale owszem, co miesiac mnie przeraza, jak policze ile kasy na to idzie

Gość masakra z ludźmiii
Oczywiście nie chce przesadzać, nie mówię że człowiek ma sobie wszystkiego odmawiać...ale nigdy nie zoruzmiem po co komuś 5 par butów na zimę :O

heh, ostatnio też się dziwiłam jak stałam w markecie, a pani zapłaciła za zakupy 480zł. połowa z tego to badziewie, albo wersje premium rzeczy, które można mieć za połowę ceny. i wcale na jakąś bogatą pańcię nie wyglądała, zwyczajna kobiecina. no ale ja to tak przez męża jestem już wytresowana chyba, żeby wszystko sprawdzać, wybierać tańsze i obkupywać się na promocjach :D

Gość masakra z ludźmiii
Przecież jest tyle ciekawych, rozwijających pomysłów na co można wydać kase i mieć z tego mega satysfkację...

Gość masakra z ludźmiii
Ludzie często sami przyznają, że kupują tyle ubrań, że części nigdy nie założą, pytam, gdzie w tym sens? :O

Gość vddbhfnvhmghmn
Też mi coś co to jest 5 par butów na zimę:p

Gość masakra z ludźmiii
Czasem jest mi żal ludzi...np. jakaś babcia niedojada, bo kupuje wnuczkowi jakieś drogie zabawki, sama z własnej woli, a to dziecko ma i tak nadmiar zabawek, w głowie się nie mieści :O

Gość a po co wy zaglądacie komuś do
portfela :-D Każdy wydaje, na co chce.

Gość masakra z ludźmiii
wiedziałam że takie opinie się pojawią...no tak niech każdy wydaje na co chce, przeżera i się w wieku 40 lat niech umiera na zawał serca...

Gość ja pracuje na kasie
i ludzie wiecej wydaja na zakupy niz ja zarabiam na miesiac a mam 7,8zl/ za godzine na reke... niekiedy sa tez smieszne sytuacje, ze ludzie sie dziwia, ze tyle kasy wydali, ze zle kasa policzyla:D

Gość ptasiek nastroszony
co to za Niewiasta , ktora my tylko trzy pary butow w dodatku juz przesmiarglych? nie pasuje do nowoczesnej Europy

Gość czasem telewidz
ten chory konsumpcjonizm niedługo padnie...

Gość ......nie rozumiem......
"wiedziałam że takie opinie się pojawią...no tak niech każdy wydaje na co chce, przeżera i się w wieku 40 lat niech umiera na zawał serca..." A co ciebie to obchodzi??????

Gość Royal Flush
Nie sadze by zagladanie do czyjegos portfela bylo na miejscu.Pieniadze nie leza na ziemi,jesli ktos je posiada to znaczy ze sobie na to zapracowal.Ludzie maja prawo sami decydowac o jakosci zycia,jakie prowadza...

Gość dfcvdqzcfed
Max co mi się wydaję, że Ty kiedyś padniesz po tych swoich eksperymentach :o