Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12 no własnie

Szukam polonistki

Polecane posty

Gość 12 no własnie

jw

Gość loveeeeeeeee
czego chcesz gowniorzu?

Gość loveeeeeeeee
rhovanionn co studiujesz? chcesz byc nauczycielką? z tym wiazesz przyszłość?

pisze prace maturalną. Temat: Praca w literaturze ..... Opisałam Biblie: Adam i Ewa, Inny świat i Nad Niemnem. Miałam jeszcze pisać o Chłopach ale po bliższym zapoznaniu sie z lektura stwierdziłam że praca w Chłopach i Nad Niemnem to ta sama praca: praca na roli dające satysfakcje i możliwość w miarę godnego życia itp Czy mam racje żeby nie opisywać tych 2 lektór w jednym temacie? Mam mętlik...

gówniorzu??? Chyba jestem starsza od Ciebie.... zresztą wnioskując po Twoich wypowiedziach..żal

Jak wszędzie masz po jednej LEKTURZE to bez sensu opisywać dwie. Znajdź jakiś inny przykład pracy i tyle.

Gość frjfirogti
Skąd Wy się bierzecie tacy nieudani? Jakby nie można było zajrzeć do opracowań, tylko na forum pisze. Poza tym można uwzględnić "Żywot człowieka poczciwego" Reja, "Siłaczkę " Żeromskiego

hmmmm.... czyli nie bardzo żeby te 2 powieści były w jednym temacie bo chodzi o to samo tak?

Gość loveeeeeeeee
a pracujesz ? mieszkasz sama? usamodzielnila sie??

tak. Możesz wspomnieć w pracy, że podobny obraz jest w Chłopach, ale bez sensu to opisywać szerzej.

takkkk opracowanie jest najlepszym wyjściem a jak...:) a potem się nawet społeczeństo wysłowić nie może....bo ściągi , opracowania...

Gość frjfirogti
Myślę, że "Chłopów " powinnaś ruszyć, bo tam praca i pory roku dyktują rytm życia.

tak pracuje już 5 rok:) mieszkam z mężem w naszym wspólnym mieszkaniu i nie jestem od nikogo zależna

loveeeeeeeee - dalej studiuję - literaturoznawstwo, od 17 roku życia mieszkam sama i jakoś to leci. Smętny żywot starej panny, zgorzkniałej i złośliwej ;)

Gość frjfirogti
Można też wspomnieć bajkę Krasickiego "Woły krnąbrne" albo "Jesień" Naruszewicza.W tych utworach przestroga, kto nie pracuje , zapłaci za to. A jesień daje tylko temu plony, który pracował uczciwie.

Gość frjfirogti
Masz w ogóle boski temat.Możesz pisać też o założeniach literatury pozytywizmu, czyli o pracy u podstaw i pracy organicznej.