Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkajaca z chlopakiem

Wspolne mieszkanie, a finanse, roznice w zarobkach. Jak sobie z tym radzic?

Polecane posty

Gość mieszkajaca z chlopakiem

Juz drugi miesiac mieszkam z moim chlopakiem i niestety jestem strasznie rozczarowana. To moje mieszkanie, umowilismy sie ze placimy po polowie. Pierwszy miesiac rachunki i czynsz oplacilam ja, teraz on nie zaplacil bo nie ma wiec znowu place ja. Na pytanie dlaczego nie ma odparl, ze przeze mnie. I tu sie pojawia problem. Moj chlopak do tej pory wynajmowal mieszkanie z kolega i zazwyczaj kupowali najtansze produkty, takie byle jakie jak to faceci:p Odkad mieszkamy razem zakupy dzielimy na pol, ale nie przyszlo mi do glowy, ze jest to dla niego za drogie. Niestety ja zarabiam wiecej i choc nie chcialam by to odczuwal to chyba jest inaczej. Bylam tez dzis na zakupach, kupowalam kozaki, przyszlam pokazalam mu, on zobaczyl cene i stwierdzil ze jestem bezczelna, ze wiem, ze on nie ma kasy a ja szastam kasa na lewo i prawo. Rozumiem jego frustracje, ale mielismy potem powazna rozmowe i on stwierdzil, ze musimy zrezygnowac z wielu rzeczy. Problem w tym, ze ja na dobra sprawe nie musze. I tu mam dylemat. Jak sie zachowac, jak to pogodzic ze soba? Byl ktos w takiej sytuacji?

Gość BoskiSanczez
Cale zycie bedzie Cie blokowal, hamowal, nie rozwiniesz przy nim skrzydel.

Gość Zrównoważony mężczyzna
NIech on ma motywacje by wiecej zarabiać a nie ty by gorzej żyć

Gość oj coś nie tak z chłopakiem
będziesz zawsze do niego dokładać lub zniżysz swój poziom życia do niego, zacznij odkładać swoją forsę dla siebie a wydawaj tylko te pół tak jak sie umówiliście

Masz chłopaka palanta i tyle:) Mój chocby mial charowal dzien i noc to nie pozwolilby mi płacic za mieszkanie:/A jakbym kozaki kupila za swoje to jeszcze by sie wkurzyl,ze mu nie powiedzialam zeby zaplacil:) bedziesz miala ciezko z nim:)

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjb
wszystko róbcie na poł ,nie bądz głupia dobrze ci radzą i pamiętaj najważniejsze raz ty go bzyknij a raz on ciebie tak żeby było równo.Kurna jakie czasy kiedyś było fajniej nie było czegoś takiego ,każdy wiedział gdzie jego miejsce chłop wiedział co do niego należy ,baba też