Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama na 2 etatach

Skarpety Sterntaler z ABS, macie dla swoich dzieci?

Polecane posty

Witam, potrzebuję opinii na temat skarpet Sterntaler - czy mogą one spełniać dla moich 2-latków funkcję kapci w domu? http://allegro.pl/skarpetki-z-podeszwa-abs-sterntaler-25-26-jesien-i1915880780.html Widzę, że na allegro cieszą się dużym powodzeniem, ale najpierw wolałabym poznać opinię innych mam. Dlaczego? Kupiłam kiedyś podobne, ale z podeszwą również na palcach i pięcie (potem widziałam podobne w Biedronce) i to był błąd, ślizgały się a na dywanie nie nadążały za stopą i się przesuwały. Nie chcę drugi raz się naciąć. W Sterntalerach jest guma tylko pod spodem, więc może będą lepsze? Zwykłych kapci dla dzieci nie chcę, tym bardziej z gumową grubą podeszwą (dwa razy zarobiłam z takiego kapcia, dziękuję) ale jednak w zimę trochę ciągnie od podłogi i nie wiem, czy te z ABSem spełnią swoją rolę.

Gość ja takie kupiłam
dla 1,5 roczniaka i jestem bardzo zadowolona. W samych skarpetkach z abs zimno, a te są podszyte gumą na całej długości stopy a jednocześnie pełnią funkcję skarpetek. Dziecku jest wygodnie i noga się nie zniekształca.

Gość ja takie kupiłam
Myślę, że warto zainwestować. Życzę zadowolenia

Gość matka pracujaca..
no jedna powazan wada, ze dziecko w tym wieku powinno miec usztywniony staw skokowy. te skarpeto-papcie nie spelniaja tego wymogu, a jest on bardzo wazny. ja bym nie kupila mojemu dziecku, moga zwyrodnic mala rosnaca stopke.

I jeszcze jedna wada logicznie ze nie zaklada sie tej skatpety na gołą stópke a na rajstopkę a wówczas stopka sie poci, bo frotka gruba i ta podeszwa.Średnio je polecam.

Macro jakie rajstopy? Ja mam w domu 20 stopni ciepła, moje dzieci nie chodzą po domu w rajtkach i tym bardziej nie mają na sobie jeszcze do tego skarpet. Jeśli już, to spodnie dresowe i 1 parę skarpet, więc sterntalery dobrze je zastąpią. Zresztą już zamówiłam :)

miałam te skarpetki i są bardzo fajne, jednak nie mogę ich już ubierać małemu bo ma płaskostopie i musi nosić kapcie profilaktyczne;-( na szczescie stopka się juz ładnie formuje i niebawem nie bedzie musiał ich nosic. swoja droga jak masz ciepło w domu najlepiej jest puszczac na bosaka, ja całe lato i jak jest ciepło puszczam na bosaka

bajkowa mamo no to trochę się męczycie z tymi kapciami, tak? Moi synowie z kolei mają odwrotne zalecenia, mają jak najwięcej chodzić bez butów. Na bosaka nie mogę ich puścić, bo mam śliskie podłogi i nie wyrabiają na zakrętach ;)

wiesz co ja tez mam dość ślizgom podłogę ale na bosaka nie wpadał w poślizg;-) te skarpetki maja taką sztywną podeszwę i sa bardzo ciepłe, nie uciskają małej grubiutkiej nóżki;-) miałam bardzo dużo rzeczy ze sterntalera sa na prawdę godne polecenia, niestety nie sa tanie;-(

Gość analfabetko.........
a co to znaczy "mam dość ślizgom podłogę" :O

Gość agnieszyszka
mam takie skarpety, wersja zimowa ( cale pokryte frotka) , sa o wiele lepsze niz zwykle skarpety z kropeczkami pod spodem, rzeczywiscie sa cholernie drogie ale polecam!

Gość mama_hannki
Jeśli chodzi o skarpetki z tzw. ABSem ;) to ja jestem bardzo zadowolona z tych http://www.mivo.sklep.pl/product-pol-3579-Skarpetki.html kiedyś zastanawiałam sie długo przed ich zakupem, bo bałam się ze beda dobre tylko do pierwszego prania. Ale nic sie z nimi nie dzieje i ABS trzymaja się cały czas ;)

Gość Panna Natalia2
A mój właśnie uwielbia takie skarpety i co do pytania o to co się z nimi dzieje po praniu- to muszę odpowiedzieć że absolutnie nic. A mam tez z Mivo, więc nawet mogę Tobie fotki pokazać jak wygladają po praniu. A w skarpetach tych biega dzień w dzień.

Gość lippka
skarpet akurat nie mialam, ale mam inne produkty tej firmy i jestem z nich zadowowlona.

Gość .kukułka.
ja miałam te skarpetki - są bardzo fajne, nic się nie przesuwa. Któraś tu pisała, że dziecko ma mieć sztywny staw - to jest stara szkoła i nieprawda. Najlepiej nie krępować ruchów. Ostatnio mamy takie skarpetki z podeszwą ze skórki i też są ok.

Gość kasienka221487
moj maluch posiada takie skarpetki sa rewelacyjne wlasnie mam zamiar kupic jeszcze 2 pary swietna sprawa maly ma 1,5 roku i sprawdzaja sie lapiej niz kapcie i inne tego typu buty

Gość morla890
mama_hanki, my mamy takie same skarpetki. Mój synek po prostu uwielbia w takich biegać. Nawet jesli idziemy na plac zabaw - kryty nie biega na bosaka tylko w takich skarpetach. Ja tez polecam, bo nóżka jest stabilna, nie slizga sie.

Gość panna_adellka
To jest przede wszystkim wygoda dla naszych maluszków. Zreszta, po co ma nosic ciezkie buciki w domu jako łapeki, skoro w takich skarpetach noga moze byc bezpieczna, nie poślizgnie sie i co wazne nóżka nie jest niczym skrępowana.

Gość gość
Ja pierdziu jakie ceny w tym sklepie. Masakra,za rajstopki 50 zl. Powalilo chyba kogos.

Gość gość
To są rajstopki antypoślizgowe z silikonem na kolanach i na stopach a nie zwyczajne rajstopki. Zwykłe rajstopki Woli i Gatty są taniej niż w większości sklepów.

Gość gość
Ja stosowałam zwykłe antypoślizgowe ze smyka (3 pary po 20zł) i też były ok :) Ale tylko na samym początku nauki chodzenia. Teraz mały zasuwa w normalnych skarpetach i dobrze sobie radzi na śliskich powierzchniach (mamy praktycznie tylko panele i kafelki w domu). Nie ma co z dziecka robić takiego melepety co musi mieć jakieś specjalne skarpety do chodzenia.

Gość Dorota567
Skarpetki Sterntalera jednym słowem polecam. Sprawdzily sie idealnie u moich dzieci. Kupowałam zazwyczaj tutaj http://www.piccolino-sklep.pl bo najlepsze ceny zawsze tam byly na Sterntalera.

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU