Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgh22

pokazywanie noworodka komu?

Polecane posty

Gość dgh22

czy Wasze mamy i tesciowe tez chca pokazywac Wasze nowonarodzone dziecko swoim sasiadkom i znajomym? moja tesciowa chce zaprosic do nas swoje znajomowe zeby zobaczyly nasze dziecko,ale to mi sie wydaje troszke dziwne,czy naprawde wypada mi zapraszac znjome i sasiadow ktorych nawet sama dobrze nie znam bo tak wypada rodzico m i tesciom?

Gość kiziamyzia 29
babcie i dziadkowie tak mają dla nich wnuk to duma i tak się nakręcają i podniecają że szok też mnie to irytuje, ale nie protestuję niech się cieszą.

Gość jako teściowa matka i babcia
mówię ci, kategorycznie się na to NIE zgadzaj!

Gość kiziamyzia 29
ale takie spędy przy noworodku to trochę dziwne niech wybiorą się razem na spacer

Gość kiziamyzia 29
chociaż dla mnei osobiście bardziej żenujące jest wstawianie tych cotygodniowych fotek na nk i te komentarze- pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy kroczek...

Gość dgh22
Ale moi tesciowie chca przy okazji pokazac swoim sasiadom jak my mieszkamy,a dla mnie to wogole nie jest zadna atrakcja i przyjemnosc :(

Gość teściowa 2w1
niech spadają ze sąsiadami i koleżankami!!! jeszcze dziecko czymś zarażą!!!! będzie chodzilo na spacerki z wami rodzicami za rączkę to sobie przez okno zobaczą:D

Gość dgh22
juz i tak mialam dwie takie wizyty byli znajomi tesciow i sasiedzi,a mi bylo glupio i dziwnie,mialam wrazenie ze sie mieszkaniem chwale a maz wogole nie chcial sie na to zgodzic i byla awantura,ale jak odmowic tesciom skoro dla nich to takie spotkania sa normalne i sie obraza jeszcze

Gość htrhr
Co za chory pomysł! Zapraszać do czyjegoś domu swoich znajomych? Może spytaj teściową czy możesz zaprosić do niej znajomą żeby jej pokazać jaki teściowa ma dywan? O zagrożeniu dla noworodka nie wspomnę. Takie dziecko nie powinno być narażane na kontakt z tłumami ciekawskich.

Gość jako teściowa matka i babcia
nie obrażą się a nawet jak poczują się urażeni, to im przejdzie swoją drogą teściowa powinna zdawać sobie sprawę, że noworodek powinien mieć jak najmniej styczności z osobami postronnymi a jak ci się sąsiadka rzuci do całowania dziecka, to co zrobisz?

Dla mnie to chore. Na szczęście u mnie w rodzinie nikt nie ma takich pomysłów, ale teściowa koleżanki pół godziny po tym, jak koleżanka wróciła z dzieckiem ze szpitala przyprowadziła sąsiadki, żeby podziwiały dziecko i świeżo upieczoną mamę, która nawet prysznica nie zdążyła wziąć..