Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rreretre

Czy was też przerażają dzisiejsze dzieci?

Polecane posty

Gość aqweer
..Bo jej zdanie było że nauczyciel ma zawsze rację...... A JA uwazam ze to bylo FATALNE rozumowanie,nauczyclee baardzo czesto niesprawiedliwie oceniali, zwlaszca kiedys, bylo po nazwisko, kto mial jakis rodzicow wplywowych, nie zawsze bylo sprawiedliwe traktowanie i ocenianie uczniow, i ty uwazasz ze uczen w ten czas NIEQ ma prawa upomniec sie o swoje??? sama uczysz w skzole, masz kontakt z tym srodowiskiem i muszi przynac ze NIE zawsze nauczyciel ma racje , a uczen ma prawo do obrony, wlasnego zdania ( w sposob taktowny i kulturalny) ale powinien miec prawo do powiedzenia czy jego zdaniem pani dobrze go ocenila czy tez nie miala racji Ja przez 4 lata pracowalam w szkole i wiem swoje , bo sie nasluchama tego grona pedagogicznego co potrafia odsawiac i jakie france byc niekeidy do niewinnych uczniow, i tylko wyl;adowuje swoje zlosci na tych cichych spokojnych, a na tych co tzreba to sie nie odezwą do nich.Bylam widzialam i wiem co pisze

Gość rreretre
" Czy ja wiem...w wieku 13 lat dziewczynki dostają miesiączki, chyba powinny znać temat chociażby od strony biologicznej... No spoko, ale ja w tym wieku nie wiedziałam np o analu, oralu itd.

Gość rreretre
"i to NIE PRADA ze kiedys dzieci nie przeklinaly, nie palily, starsze nie popjaly jabola po krzkachach, góówno prawda .Mam 31 lat i osobiscie pamietam jak wieku nastu lat po bajorach sie chodzilo pic jabola, palilo fajki, przeklinalo i to fest .Cpnaie tez bylo, odurzanie sie budapremen, wachanie kleju to bylo na poządku dziennym gdy mialam te 12-16 lat" Szczerze ci współczuję, że wychowałaś się w takim srodowisku

Gość rreretre
"a ze w wieku nastu lat nie wiedzialas nic o seksie to jest to powod do wspolczucia a nie afiszowania sie ze swoim brakiem wiedzy na ten temat." Czy ja napisałam, że NIC nie wiedziałam? Nie dopisuj sobie wygodnych dla siebie teorii

Gość rreretre
"Przez takie NIEDOUCZENIA poźniej dzieciaki zahcodziuly w ciąz bo nei wiedzialy ze seks bez zabezpieczenia " W "moich czasach" i w moim środowisku dzieciaki nie puszczały się w wieku 13 lat ;)

Gość aqweer
no to pieknie... przez zachowanie swojej siostrzenicy , oceniasz pozostalych jej rowniesnikow :o :oTo taki spaczenie nauczycielskie czy co , ze prze jednego osbobnika ,wszystkich do wora tego samego sprowadzasz? moze troche obiekcji??? Ja jak pisalam, CALE dnie mi dzieci lataja pood oknami, non stop grają w pilkę, gumę,rowery, w lato to nawet okna nie mzna otworzyc bo od rana do nocy jeden wielki pik, i krzyk.Teraz tez juz dzieci przyszly ze szkoly i widze jak pelno ich tu lata na plcu zabaw i łące, odrobia lekjcke i znow chodu na dwor. Gdzie nie pijde do znajomych to az narzekamy ze pogadac nie mzona bo taki wrzask od tych dzieciorow leci z dworu

Gość aqweer
rreretre hahah nie puszczaly sie w wieku 13 lat?? HAHAA, powiadasz NIEK?? ZADNA OSOBY NIGDY??, mojej sąsiadki corka urodzila w 8 klasie .Moja kolezanka w 7 klasie tez niezle rozkraczala nogi zwlaszcza po tym jak chlala wino w krzakach DZIECKO malo wiesz jeszce o zyci i o twoich znajomych, i o tym co dookola sie ciebie dzialo.To ze tego nie widzialas to nie znaczy ze tego nie było. BO BYŁO, ja bylam naocznym siwadkiem i nie tylko ja Wiec daruj sobie wpisy ze "kiedys nigdy takich rzeczy nie bylo" bo naprawde jestes w bledzie

Gość rreretre
Ja uważam, że na wszystko jest czas i miejsce, i wszystko w swoim czasie. Podejście typu "edukujmy siedmio latki w sprawach seksu" jest dla mnie niedopomyslenia. To takie przyzwolenie na seks. Ja próbuję powiedzieć tylko to, że w wieku kilkunastu lat seks mnie nie interesował. Owszem, wiedziałam skąd się biorą dzieci, ale jakaś szersza wiedza nie była mi potrzebna, i według mnie to zupełnie normalne. A że teraz 14 latki obciągają pały swoim kolegom, i jeszcze to nagrywają i wrzucają do internetu, to jest dla mnie odchył od normy.

Gość rreretre
aqweer, no w moim środowisku nic takiego nie miało miejsca :) U patologii takie zachowania są normalne, więc przyznam ci rację.

Gość rreretre
" malo wiesz jeszce o zyci i o twoich znajomych, i o tym co dookola sie ciebie dzialo." Daruj sobie stara kobieto ;)

Gość aqweer
a w srosowisku wychowalam sie takim jakie byly realia.To ze TY zylas owiada peleryną niewidka, i zylaś w duuuuzej niewiedzy to nie znaczy ze kazdy byl taki chowany pod spodnica mamusi :) Jak jak i MNOOSTWO moich znajomych z pracy, z otoczenia teraźniejszego mamy takie same wspomnienia, a dodam ze teraz mieszkam na drugim koncu polski, czyzby dziwny zbieg okolicznosci?? a no nie!! takie realia naszych czasow byly.Ty dziecko bylas uchornionaod tych informacji i zylas w niewiedzy,ze nawet w wieku natu lat nic nie wiedziec o seksie , to jzu dla mnie jest calkowita paranoja.PODSTAWY jako nastolatka pownnas miec chociaz by o tym ze seks powoduyje ciązki i sie trzeba zabezpieczac i o miesiaczkowaniu to powinanm jzu wiedziec.Ty tego nie wiedzialas bo nie mialas zadnej wiedzy na ten temat, i cholrnie wspolczuje takiej konserwatywnej rodziny, ze nate z wasną atką nigdy nie zamienilas o tym slowa

tak, tak odwieczny problem pokolen narzekajacyh na nowe pokolenie :D w latach 60tych - poczatku rock and rolla i rewolucji seksualnej starsze pokolenia byly przerazone tym co wyprawiaja nastolatki :D Prawda jest taka ze dzieki posunietej technologii dzisiejsze dzieci sa inteligentniejsze i bardziej swiadome.

Gość mentaI cut
na bank piło się i paliło, pewnie ćpało i seksiło, ale była zasadnicza różnica - dorośli mieli autorytet, mogli dzieciom przylać i dzieci nie były takie bezczelne względem dorosłych. nie odzywali się tak jak teraz, że jak się zwróci uwagę to wyzywają i wszyscy boją się dzieciom zwracać uwagę. :)

Mój tata ma 47 lat i za jego czasów było podobno dokładnie to samo. Dajcie sobie ludzie spokój z tym pieprzeniem jak to kiedyś dzieci były miłe, uczynne, chodziły do kościółka zamiast palić papierosy i nie wiedziały do czego służy penis. To wszystko było, tylko nie było tego tak widać, bo nie było takiego dostępu do internetu i portali społecznościowych. Autorka to kolejna oświecona narzekająca na tą dzisiejszą młodzież. Zajmij się dziewucho czymś pożytecznym. :O

Gość rreretre
Proszę, nie rozśmieszaj mnie :) Oczywiście ty wiesz najlepiej ;) Hehe Mieszkałam w dwóch miastach, i nie byłam chowana pod spódnicą mamusi, więc daruj sobie puste insynuacje :) Nie wiem czym tu się chwalić, bo chlałaś i dawałaś dupy jako dwunastolatka? No to rzeczywiście, zazdroszczę uświadomienia od najmłodszych lat :) Ja się bardzo cieszę, że długo mogłam cieszyć się dzieciństwem :) Teraz jestem dorosła i lubię powracać do wspomnień beztroskich lat, bez wąchania kleju, bez obciągania kolegom i bez szlajania się nocą :)

Gość aqweer
jakie KURNA 7 latki?? Piszemy o nastolatkach a nie siedmiolatach!! odrozniass wiek 13 lat od 7 lat?? bo ja tak!! Uwazam ze 13 latka juz pownna buc edukowana jak nie w szkole to w domu na temat menstruacji, na temat bezpiecznego seksu ze sie treba zabezpieczac,jakie choroby sa roznoszone drogą oplciową, co mozna zlapac nie dbając o higiene, i nie zabespieczając sie, i byc w tym otroznym w PRZYSZLOSCI jesli znajdzie tego pierwszego kiedys

Gość BarbaraZBarbarosa
Dobrze ktos tu napisal : dzieci zachowuja sie (prawie) tak samo jak te kilkanascie/kikadziesiat lat temu... tylo ze kiedys sie ze swoimi zachowaniami UKRYWALY ... taraz robia to jawnie i nawt nikt nie mioze im zwrocic uwagi.... To jest wlasnie "postep" ;) :D

Gość rreretre
W ogóle powinna być wprowadzona obowiązkowa kamasutra do szkoły podstawowej, co? :D Hahahahahah

Gość rreretre
I pisz z łaski swojej z zachowaniem jakiejkolwiek składni, bo ciężko się czyta te twoje wypociny :O Trzeba było mniej imprezować i rzadziej rozkładać nogi, a bardziej skupić się na szkole :D

Gość aqweer
Naprawde,. nie ja jedna tu probuje ci uswaidomic ze jestes w BŁĘDZIE!! patrz ile tu wpisow ze twoje lata i jeszcze wczesniejsze lata nie byly takie super swiete za jakie je masz.Byli ludzie z roznych grup spolecznych.Nie pieprz nam tu farmazonow ze kiedys NIKT nie pil, nie palil, NIKT nie przeklinal, nie bylo patologi, nie bylo przemocy domowej, tylko teraz nagle takie zajwisku nastapilo.Jestes w KOLOSALNYM bledzie, i zycze ci tego abys kiedy obudziala sie z tego czepkanieiwedzy Smieszan jestes piszac ze nie ma dzieic bawiacych sie an dworze, no to kurna ja na jakiej planecie ieszkam?? bo ja tu widze dokola dzien w dzien pelno malolatow i nastolatkow cale dnie bawiących sie na dworze

Gość rreretre
WIdocznie wychowałam się w lepszych miejscowościach i dzielnicach :) Nie jestem w błędzie, ponieważ tak jak pisał ktoś wyżej: kiedyś dzieciaki szanowały starszych, i kryły się, jeśli chciały narozrabiać. Teraz tak NIE JEST.

Gość aqweer
jaka kamasutra do podstawowki?? O CZYM TY TU PISZESZ?? Rozmawiamy o wieku NASTOLETNIM, podkreslam NASTOLATKACH a nie o 7 latakch i dzieicach z podstawowki.Obudź sie dziecino jedna.Mowa jest o tym ze nastolatki pownni miec edukacje seksualną, jakie choroby to roznosi, z czym to sie wiąze, a ty mi tu wyskakujesz i podtsawowce i 7 latkach ..boszee :o :o

Gość rreretre
Widzę, że nie przeczytałaś tego, co napisałam wcześniej :) Poza tym sposób w jaki piszesz wskazuje na to, że masz jakieś zaburzenia osobowości :) Proponuję skończyć te bezproduktywną "dyskusję", bo nie wmówisz mi, że puszczalskie 13 latki to coś normalnego :D NIE DLA MNIE :)

Gość aqweer
ale prosze cie..nie psiz ze kiedys WSZYSTKIE dzieci szanowaly starszych ,bo to nie prawda, byly tez chamy małolaty, i zbiry, wandale,a teraz ZADNE dziecko tego nie robi w tych czasach bo poprpostu kpisz z tych porządnych rodzin,ktorzy mają dpobrze wychowane dzieci.Obrazasz je zarzucając im ze ich dzieic sa chamskie, bezczelne i nie mają szacunku..uwierz mize i w tych zcasach sa dzieci, ktore mają szacunek do ludzi, nie wszystkie ale jest ich sporo

Gość Elizkaaaa1986
Podejrzewam ze autorka tekstu byla wychowywana z dala od "motłochu" :P teraz ma 22l to sie zmieniło i przezyła szok

Gość aqweer
Pracowalam w szkole, nie powiem ci jako kto bo padnieszi nie uwierzysz :D,13 latki puszcalskie to nie jest cos normalnego, to demagogia spoleczna ale NIESTETYY na ogromną skale.Uiwerz mi,sa porządni przzwoici mlodzi ludzie jeszce w tych czasach, a takze grzeczne fajne dzieci, są, nie wzszytskie ale jest ich sporo

Gość autorka nie wie jak kiedys byl
Autorka tesku nie zna realiow jakie byly kiedys, i tylko powtarza ten denny tekst babciny : A za moich czasow...."lecz nic z swojego zycia nie ddoala jak to naprawde byly.Dzieci do tej pory bardzo aktywnie spoedzaja czas wolny, To ze wam net pochlonil caly wolny czas to nie znaczy ze wszystkim dzieciom na swiecie ja autorka to pisze, ze nie widzi juz zadnego dziecka biegającego po podworku czy grającego w pilke.Zalosne ,naprawde.Ja widze i to mnostwo, i nie tylko ja

Gość dawniej cale
pokolenie musialo przezyc zycie ,zeby powiedziec za moich czasow:} minimum 25 lat.Teraz wystarczy trzy lata .i mowi sie to samo .Rozumiecie ? Od nich starsi o trzy lata {nie daj boze wiecej }nie rozumieja i powtarzaja Za naszych czasow......Daje do myslenia,prawda?

Jakie czasy takie dzieci i młodzież NIESTETY Sami na to pozwalamy popierając niektóre postawy i zachowania A dzieci baaardzooo szybko łapią i zapamiętują Stoję raz w kolejce przy kasie a jakiś może 5 letni chłopczyk do matki mówi "No Kulwa kupis mi to czy mam Ci jebnąć" A matka co? NIC Zero reakcji No i skąd to dziecko ma wiedzieć że robi źle??? Nie przesadzajcie kiedys tak nie było Mi w wieku 13 lat ani fajki ani alkohol ani seks nie był w głowie Nikomu ze znajomych To co dzis sie wyrabia to istna masakra

aqweer Większość jest porządna?No z tym to się chyba nie zgodzę Może tak: większość jest zdemoralizowana ale niektórzy przynajmniej w towarzystwie się hamują,wykazują minimalny szacunek dla starszych A w domu nie mozesz wiedziec co się dzieje