Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idulinka

czy to już czas na kombinezon zimowy?

Polecane posty

Gość idulinka

czy przy takich temperaturach zakładacie już kombinezony zimowe niemowlakom?

ja jeszcze nie przeciez jeszcze nie ma mrozów a jak teraz ubiorę zimowy to co ubiorę w styczniu?

Gość hipcia tycia
ja jeszcze nie zakładam

Gość och kaskada
czemu nie,a co to ciepło czy jak? czekając na super mrozy wychlodzisz dziecko, a to jest róniez złe dla organizmu dzisiaj ja się telepałam w ciepłej kurtce, to co mówić siedzące, czy leżące dziecko

Gość hipcia tycia
o, nie doczytałam - niemowlakowi zakładałabym już, ale mam starsze dziecko, więc jeszcze nie zakładam - takie dziecko to ciągle w ruchu, więc w kombinezonie byłoby mu za ciepło

nie no wiadomo że trzeba dziecko ciepło ubrać ale nie w kombinezon zimowy bez przesady mój mały ma już prawie roczek jeszcze na dworze nie drepta to ja mu ubieram body z krótkim rękawem, koszulkę z długim, rajtuzki, welurowy dresik i na to takie przejściowy jesienno-wiosenny komplecik spodnie na szelkach i kurtka, buciki i do tego czapeczka ale też jeszcze nie jakaś super ciepła

sorki, mój "niemowlak" ma już 5 lat :D niemowlaczkowi to bym już ubrała kombinezonik, jakiś lekki, ale jednak kombinezon

no lekki tak taki przejściowy a nie te grube "z misia" bo na to jeszcze za wcześnie w zeszłym roku listopad był taki sam jak teraz i właśnie zakładałam mojemu noworodkowi taki przejściowy a zimowy dopiero jak temperatura zbliżała się znacznie do zera i mniej :)

Gość och kaskada
u mnie było znacznie blisko zera, bo aż 1 stopień

Gość ja moja .......
ubieram tak: -bluzka z długim rekawkiem ( bez podkoszulki ) -majtki , skarpetki - spodnie dzinsowe - kurtka zimowa , czapka ( ale nie za gruba ) , szalik i rekawiczki ( nieocieplane ) , kozaki rajstop nie zakladam ! i dziecku zimno nie jest ( przynajmniej nie skarzy sie ) ja ubieram sie podobnie z wyjatkiem czapki ( bo nie lubie nosic ) , ale za to zakladam kaptur na glowe

Gość ja moja .......
zapomnialam napisac ze moja corka ma 3 lata

Gość mama dwojeczki
Corcia ma miesiac, wiec jej zakladam kombinezon zimowy, synek ma 2 lata i 3 miesiece i jemu oczywiscie jeszcze nie :)

Gość mama dwojeczki
A dodam jeszcze, ze u nas jest 5 stopni.

Gość kotlet mielony z cebulką
ja moja ....... - a dziecko ile ma?

mój ma 9 mies nie zakładam mu kombinezonu ,ale widziałam biedne dzieci w kombinezonach parę dni temu gdzie tem była ponad 10 st .

Gość w aszole masz
oczywiście ze tak, a co miałam niemowlakowi zalożyć? jeansy i płaszcz? ;/

Jeśli dziecko leży w wózku, ubrałabym taki jesienny kombinezon (na polarowej podszewce) i okryłabym kocykiem. U mnie jest zimno, wieje przenikliwy wiatr. Ja sama noszę już zimową kurtkę, chociaż pod spodem mam krótki rękaw. 2-letnich synków ubieram w body z krótkim, bluzkę z długim rękawem a na to bluzy na misiu (są cieplejsze niż kurtki jesienne). Czapki zimowe, cienkie bawełniane rękawiczki i na szyjach szalikogolfy. Na nogach jeszcze adidaski, bo w dzień było w miarę przyzwoicie, ale powoli przymierzam się do kozaków i zimowych kurtek, jak się zrobi około 0-1 st.

Aaaa taki jesienny kombinezon ubrałabym niemowlakowi w dzień, gdy świeci słońce i jest około 5 stopni. Na wieczorny spacer czy poranne wyjście założyłabym grubszy kombinezon ale za to z jedną warstwą pod spodem.

Gość kubusiowamama27
ja mam kombinezon z tchibo i malemu juz kurtke zakladam, spodnie bede z nia laczyla jak juz przyjda mrozy, kozaczki tez juz od kilku dni zakładam

Ja zakladam kombinezon. Jak bylo ok 11 - 13 st to zakladalam body z dlugim rekawem i rajstopki a na to kombinezon taki lzejszy. Moj synek ma 5 miesiecy i jak spi w wozku to jest ok ale jak sie obudzi to musze go brac na ręce i niesc a drugą ręką pchac wózek wiec w kombinezonie mam pewnosc ze jest mu cieplo. A ostatnie dni jak bylo juz ok 1 - 3 st to dorzucalam jeszcze bluzke na body i spodenki. Poza tym jak sama dzis bylam w kurtce zimowej i wcale gorąco mi nie bylo.