Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyprawka do szpitala...

Kilka pytań odnośnie wyprawki do szpitala...

Polecane posty

Gość wyprawka do szpitala...

Dowiedziałam się, że szpital nie oferuje pieluch jednorazowych i chusteczek nawilżanych. Tutaj pytanie: które są najlepsze na początek? Które pieluchy, do ile kg, jaki rodzaj? i jakie chusteczki najlepsze, czy to obojętne? Pieluch jest pełno, a ja się na tym kompletnie nie znam. Widziałam specjalne pieluszki firmy Pampers z wycięciem na pępek.

Gość fdszrs
z wycięciem na pępek to chyba bella happy :)

Gość hipcia tycia
Pampers od 3-6 kg rozmiar 2(weź 1/2 paczki - nigdy nie wiadomo ile czasu spędzisz w szpitalu) chusteczki dobre są np. Nivea soft

U mnie sprawdziły się pompersy (te z wycięciem na pępek właśnie). Chusteczki kup najdelikatniejsze. A już w domu najlepiej przetrzeć pupę niemowlęcia wodą i mydełkiem, niż chusteczkami.

Gość pytam, bo nie wiem
ja miałam bella happy właśnie, świetnie się spisały, po dwóch pierwszych paczkach zmieniliśmy na inne już bez wycięcia.

Pieluszki najlepiej numer 1 to sa dla noworodkow. Najlepsze mysle ze firmy pampers.Miedzy chusteczkami nie ma roznicy. Wez do szpitala swoje wlasne pampersy i chusteczki.

Gość pytam, bo nie wiem
a co do chusteczek to polecam z rossmanna - baby dream natural takie zielone, są wykonane z celulozy bez środków uczulających i konserwujących, używamy ich od urodzenia, świetnie ścierają, nie są za mokre ani za suche.

do szpitala mialam pampers new born, jedna mala paczka. ok 40 sztuk. I chusteczki tez pampersa takie zielone nie pamietam nazwy, jedne sa sensitive. polecam

Gość hipcia tycia
GnM - Pampersy nr 2 też są dla noworodków...

Gość mamama27
moje dziecko topiło się w pampersach 1 a co dopiero 2 - a ur się 3300 i 55 cm - weź pampers 1 albo happy - husteczki ja mialam też pampers ale potem przerzuciłam się na dady niebieskie i na nich zostałam do teraz - a pieluchy też dady lub babydream z rosmana

Gość hipcia tycia
moje miało 53 cm i 3400 g i nie topiło się w jedynkach...

Gość hipcia tycia
w dwójkach - miało być :-)