Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nootropil nootropil pomocy

nootropil dla roczniaka(15 miesięcy) ? któraś mama podawała?

Polecane posty

czy któraś z was podawała swojemu tak małemu dziecku ten lek i z jakich przyczyn? nam zapisała go pani neurolog bo synek ma 15 miesięcy i jeszcze nie mówi. myślałam, że ma jeszcze trochę czasu na naukę mówienia. teraz nie wiem co mam robić:/

Gość w aszole masz
15 mc i ma gadac? poważnie piszesz? bo jak nie jest to prowo to ja nie wiem;/ dzieci maja po 2 lata i nie gadają a nie 15 mc

poważnie, też się zmartwiłam. cały czas myślałam że ma jeszcze trochę czasu a tu kontrolna wizyta i zonk, lekarka wypisuje nootropil bo mały nic nie mówi. czy którejś z was syn nie mówił ani jednego słowa w tym wieku?

jeszcze powiem, że nie jest tak że nic kompletnie nie mówi zna dwa słowa:P ba na piłkę i tu jak coś chce. wszystko rozumie, wykonuje polecenia. dużo gada po swojemu. myślę że słowa typu mama tata to kwestia czasu. nie wiem czy podanie tego leku jest niezbędne? czy jeszcze czekać?

nootropil?! Matko boska Od razu mówię że nie podważam kompetencji Twego lekarza, ale to bardzo silny lek, który podaje się ludziom głównie starszym. Wydaje mi się że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie trzeba tego stymulować silnymi lekami neurologicznymi Moja koleżanka łykała to na studiach

Mojej koleżanki córka ma 3 lata prawie i nadal nie mówi. Ale to chyba dlatego, że gadają do niej w trzech językach (matka po polsku, ojciec po włosku, a reszta po niemiecku).

no właśnie czytałam ulotkę i się przeraziłam. chyba będę musiała się skonsultować z innym lekarzem. ta lekarka od zawsze wypisywała jakieś witaminki , syropki na lepszy sen, i wiele innych specyfików których szczerze mówiąc nie dawałam bo ani ja nie widziałam potrzeby ani mój pediatra. ale z tym nootropilem przegięła.

Gość do stomatoloszki
wcale nie tylko starszym osobom podaje sie ten lek.ja mialam 15 lat to dostalam,bo mialam wstrzas mozgu. ale.....dziecko 15 msc i nie mowi,to normalne!moj ma 22 miesiace i zna kilka slow zaledwie. idz do innego lekarza. chyba,ze cos zle zrozumialas i lekarka wcale nie zapisala nootropilu dziecku bo nie mowi tylko z innego powodu. Bo cos mi sie nie chce wierzyc

tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie mówi. powiedziała , że wszystko jest ok, rozwój ruchowy pięknie, i martwi ją to, że nie mówi. i jeszcze powiedziała " zapisuję witaminki ", wykupiłam w domu czytam ulotkę i szok! zadzwoniłam do apteki czy na pewno mi dobry lek wydały i też mówią że tak.

Gość do stomatoloszki
wiem,ze biora to na studiach ale ja po tym leku jakos nie zauwazylam by dzialal jakkolwiek moze rzeczywiscie sie lekarka pomylila!zadzwon do niej

Gość zmiennn lekarza
:)

mój nic nie mowil. Nawt baba ani mama nic . A pojechalismy na wakacje (w lipcu to chyba bylo a on z wrzesnia jest to mial niespelna 2 latka) i wstal i się pyta kiedy bedzie sniadanko. Myslalam ze mi sie to sni. Ale powtórzyl jeszcze raz. Od tego dnia normlanie pelnymi zdaniami zaczal mowić.

fajnie wiosenna mamo:) musiałaś być w szoku. dziewczyny dzięki za wypowiedzi, w poniedziałek idę do innego neurologa.

Gość do asiamit
stomatolosza ty mi powiedz mądra babo (to komplement) czy myjąc dziecku zeby szczoteczką elektryczna dla dzieci od 2rż (dziecko ma ponad 2) moge zaszkodzić???

tak, zdecydowanie szczoteczki elektryczne się dla dzieci NIE nadają. Spowodujesz nadwrażliwość zębową. żeby używać elektrycznej trzeba mieć naprawdę świetny stan jamy ustnej, dziąseł, zębów. Nawet u mnie, starej krowy-29 lat-spowodowała odsłonięcie szyjek zębowych. Zdecydowanie dla dzieci miękka, tradycyjna szczoteczka z pastą dla dzieci

Gość do asiamit
ja ja juz kila miesiecy używam ;/ dzieki eh, mam nadzieje ze nie zaszkodziłam:(

Gość do asiamit
tnz ze 4 mc używam, ale ona strasznie miekka a córka lubi myć nią zęby i co najwazniejsze nie ma osadu przy dziąsłach a wczesniej był z tym problem

są szczoteczki elektryczne dla dzieci, ale ja mimo wszystko uważam je za czysty marketing i polecam tradycyjne. Pasty wybielające też są w modzie, a potem przychodzą do mnie pacjenci z nadwrażliwością i uszkodzonym szkliwem

Gość do asiamit
weź, ja juz lakowałam zeby małej bo jej wyszły wczesnie przed 3 mc i był osad na 1 i 2, poza tym 2 juz sie ukruszyła na dole, ;/

osad można zdjąć u lekarza. A nadwrażliwość to poważniejsza sprawa, bo bolesna. Ja jestem w tej kwestii tradycyjna. Sama zarzuciłam elektryczne szczoteczki i do dziś mam problem z nadwrażliwością. Jakby Twoja córeczka "syczała" przy jedzeniu lodów, piciu ciepłej herbaty, jedzeniu kwaśnego idź do lekarza. Zwracaj uwagę na ten szczegól

Gość do asiamit
Dziękować, nich Bozia w dzieciach wynagrodzi za dobre słowo. (tak sie u nas mówi :) ) Poważnie, dziekuje za rady,