Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMadzi

przepuklina pępkowa

Polecane posty

Gość MamaMadzi

Moja 14miesięczna córka ma przepuklinę pępkową, pojawila się około 11mc życia. Pediatra każe czekać. Może miałyście taki kłopot i wypowiecie się. Kiedy na zabieg? itp.

Gość BeBeauty81
Mój Syn miał przepuklinę pępkową jak miał dwa miesiące. Dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego, który zakleił pępowinę plasterkiem i po kilku tygodniach zniknęła. Młody miał też przepuklinę pachwinową , która została zoperowana jak miał 11 miesięcy.

Gość MamaMadzi
Na zaklejanie u Madzi jest za późno :-( operacji się boję. Czy to jest w pełnej narkozie?

Gość KALINA JANOWSKA
FUJJ ALE BEDZIE MIALA BRZYDKI PEPEK

Gość srututtutu ;)
nie bedzie miala zadnego brzydkiego pepka- wez sie palnij w makowe :/ moja mala miala przepukline juz od pierwszego miesiaca swojego zycia...bylam u wielu lekarzy i jedni mowili zeby zaklejac plastrem inni, ze nie- stwierdzilam, ze jej nie bede meczyc i odpuscilam zaklejanie- kiedy miala 6 miesiecy przepuklina byla prawie calkiem zamknieta...teraz ma 14 i pepek wyglada prawie jak "zdrowy". Moja lekarka powiedziala, ze w zaledwie niewielkim odsetku dzieci z przepuklina, ona nie zamyka sie samoistnie...Zabieg mozna wykonac nawet jak dziecko ma 3-4 lata...najlepiej czekac bo wraz z rozwojem motorycznym dziecka, wzmacniaja sie miesnie brzuszka i przepuklina powinna sie zamknac:) przepuklina pachwinowa to inna bajka...

Gość srututtutu ;)
nie bedzie miala zadnego brzydkiego pepka- wez sie palnij w makowe :/ moja mala miala przepukline juz od pierwszego miesiaca swojego zycia...bylam u wielu lekarzy i jedni mowili zeby zaklejac plastrem inni, ze nie- stwierdzilam, ze jej nie bede meczyc i odpuscilam zaklejanie- kiedy miala 6 miesiecy przepuklina byla prawie calkiem zamknieta...teraz ma 14 i pepek wyglada prawie jak "zdrowy". Moja lekarka powiedziala, ze w zaledwie niewielkim odsetku dzieci z przepuklina, ona nie zamyka sie samoistnie...Zabieg mozna wykonac nawet jak dziecko ma 3-4 lata...najlepiej czekac bo wraz z rozwojem motorycznym dziecka, wzmacniaja sie miesnie brzuszka i przepuklina powinna sie zamknac:) przepuklina pachwinowa to inna bajka...

Gość MamaMadzi
srututtutu ;) Dziękuję Ci za słowa otuchy 🌻

u mojego syna stwierdzono przepuklinę pępkową gdy miał 3 tygodnie, pediatra radziła przyklejać plastrem w to miejsce monetę !?! nie wiem dokładnie, o co chodziło, ale poszliśmy do chirurga - ten stwierdził, że taką przepuklinę ma większość noworodków i zakazał stosowania domowych sposobów, zalecił tylko obserwację dziś syn ma 2,5 roku i przepuklina jest nadal, ale lekarz uspokaja, że nic się nie dzieje i że najczęściej nie wymaga to zabiegu w ogóle teraz mam córeczkę (2 miesiące), która też ma przepuklinę od urodzenia i również tylko obserwujemy, czy się nie powiększa