Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papla666

Paciorkowiec u synka- co robić?

Polecane posty

Gość papla666

Być może, to nie temat na tą część forum, może powinnam w zdrowiu ale...Jest tu tyle mam, może któraś z Was się orientuje... Mój synek wiosną tego roku w marcu miał anginę ropną, bardzo ciężką. W wymazie z gardła na który nalegałam, wyszedł paciorkowiec. ASO po antybiotykoterapii ospenem 500mg, wyszło 685. Badanie było zrobione ok 2 mies po lekach- w maju. W tym czseie ja zdążyłam zachorować już 5 razy na naginę. Martwiłam się o syna i wvrew woli lekarki, sma ponowiłam badania w lipcu. ASO wyniosło 998!!! Lekarka przepisała Ospen 1500mg/12 dni. Powiedziała, że na ten antybiotyk bakteria była wrażliwa i jej nie ma...Ja jednak odczekałam i w zeszłym tygodniu zrobiłam mu ASO - wynik z poniedziałku, to 629...Norma do 166 . Prosiłam o skierowanie do laryngologa...ale zamiast tego, znowu lekarka zleciła wymaz z gardła, nie wierząc, że paciorkowiec przetrwał...I tu mam pytanie. Mój laryngolog uważa, że jeśli tak wysokie są wyniki, migdały są do usunięcia... Problem w tym, że on od wiosny nie chorował więcej na anginę ani nic innego. OB z tego tygodnia wyniosło 7, czyli w normie...Czytałam w necie, że niektórzy ludzie są nosicielami paciorkowca i on nich nie atakuje a skoro tak, nie ma potrzeby go niszczyć... Z drugiej strony, wiem, że te siedzące w gardle, są z grupy, która doprowadza do zapalenia stawów...ASO jest wysokie...co robić??? Podać penicylinę....czy nic nie podawać?

Gość papla666
Up....

Gość siri
Nalewka z czosnku: 6 ząbków (małych) posiekać jak na galaretę, zalać 100g wody przegotowanej (o temp.pokojowej), odstawić pod przykryciem na 24 godz. Następnie czosnek przecedzić i wyrzucić, a do tej wody dodać łyżkę soku z cytryny (można też łyżeczkę miodu ale niekoniecznie)...wlać do ciemnej buteleczki i dawać dziecku do picia 1 raz dziennie po obiedzie przez całą jesień...Przepis od dr dziecinnej.