Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nursee

MIeszkanie z rodzicami- niby ok a jednak!

Polecane posty

Gość nursee

Witam! Chciałam poradzić się w sprawie mieszkania z rodzicami-my mamy piętro a oni dół domu Wszystko jest ok, prawie ok- moja mama wiecznie ma do mnie pretensje, notorycznie ze mną nie rozmawia bo wg niej zle prowadzę dom To są nasze 4 kąty-moje i męża i uważam że nie ma prawa pod nasza nieobecnosc-kiedy jestesmy w pracy grzebać nam po szafkach, układać po swojemu, przetrzymywać naszych listów i co najgorsze wytykać mi że to albo tamto nie było posprzątane jak byłam w pracy tak własnie moja matka postępuje a ja już wysiadam:( mąż czasem w NASZEJ kuchni czegoś szuka-a ja domyslam sie że moja matka cos poprzestawiała i mu mówię że ja pewnie gdzieś daną rzecz wrzuciłam by nie narobić afery Jestem między młotem i kowadłem:( mimo że pracujemy oboje, że zawsze i na czas płacimy rodzicom za prąd, wodę internet itp mimo że jemy za swoje, że sami po prostu się utrzymujemy czuje sie dalej jak ich mała córka a nie jak żona swojego męża Rodzice są starsi, ja jestem jedynaczką, nie miałabym sumienia przestać im pomagać i sie po prostu wyprowadzić:( o prawie wszystkich akcjach moj mąż nie wie-np ostatnio sie zastanawiał kto wywalił jego płyty a ja winę wziełam na siebie:( naprawdę nie mam sajgonu w domu czasem tylko nie ma idealnego porządku Zastanawiam się nad zmianą zamków, wiem że wtedy wybuchnie awantura ale może przestanę wtedy szukać swoich rzeczy i nasłuchiwac jaka to fatalna gospodyni ze mnie i ile ja to w pracy siedzę:(

Gość nursee
ostatnio moja mama zadupcyła kondomy i poszła z ojcem na bara bara a my z mężem szukaliśmy ich i ja wziełam winę na siebie :(

pogadaj z rodzicami, że naruszają waszą prywatność. bo tak własnie jest. Tworzycie z mężem odrębna rodzine, utrzymujecie się sami, macie własne mieszkanie, co prawda w domu rodziców, ale jednak odali pietro wam, więc twoi rodzice przychodząc do was, powinni nawet pukać.. U mnie w niedalekiej rodzinie też jest taka sytuacja, że wujek z żona i dziećmi mieszkają na pietrze domu swoich rodziców i babcia w ogóle rzadko do nich chodzi, a jeśli nawet, to za kazdym razem puka.. i każda jej wizyta nie trwa dłużej niż pół godziny.. to co odstawia twoja matka jest nie do pomyslenia..

Gość Maminsyneck
Nie wyobraźam sobie mieszkania bez rodziców