Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papierowa

uczulenie na slonce

Polecane posty

Gość papierowa

czy jest cos takiego jak alergia na slonce czy jest to powiklanie po jakiejs chorobie lub jej objaw? chodzi o stale problemy ze sloncem, nie jednorazowa wysypke.

Gość teoretycznie jest co takiego
nadwrazliwosc skory. pytanie tylko, czy jest to rzeczywiscie nadwrazliwosc na slonce czy reakcja alergiczna przy atopii skory, gdy wlasny pot uczula?

Gość teoretycznie jest co takiego
a moze bierzesz leki fotouczulajace? albo spozywasz takowe produkty?

Gość papierowa
poki co bylam u alergologa

jest cos takiego, ale nie wiem, jak ta choroba sie nazywa.. moja kolezanka to ma.. zima nie ma raczej problemów, ale latem i wiosna musi chodzić w rekawiczkach, bo inaczej wyskakuja jej ropne bąble, które pekają i robią sie strupy..

ja mam cos w rodzaju alergii na slonce,nabawilam sie tego jakies 10 lat jak opalala,m sie po antybiotykach fotouczulających:-( ( poprostu jako gowniara wogole nie przeczytalam ulotki) i efekt jest taki,ze co roku od kwietnia swedzi mnie skorka i wychodza takie bable jak po ugryzieniu komara! ,nie są to bąble z ropą!....jak skora przyzwyczai sie do slonca to normalknie moge po sloncu chodzic nawet w kostiumie kąpielowym:-)...apozniej po zimie od nowa to samo i takco roku...ech....