Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmuraaaa

porod sn czy cc posladkowe ulozenie

Polecane posty

Gość chmuraaaa

jestem 2 raz w ciazy dziecko pierwszy raz bylo ulozone w poprzek wiec trzeba bylo zrobic carke ,bo inaczej dziecko sie nie urodzi.Teraz maluch polozony posladkowo i zastanawiam sie czy bede miala cc.czy sn.Podobno tylko pierworodki maja cc a jak nie wiem jak to jest ,bo w sumie normalnie nie rodzilam wiec tam na dole jestem dalej jak pierworodka czy juz raczej musze urodzic normalnie?mial ktos taka sytuacje?

Gość aneet84
jestes kandydatka do cesarki

Gość madrakamilka
Mozesz miec wiele cesarek, nawet rok po roku, moja kolezanka miala, miala tez Victoria Bekham. Wyluzuj.

Gość la loonia
Pośladkowo ułozone dziecko można rodzic sn, jeśli juz sie raz urodziło dziecko, najlepiej spore, siłami natury. Bo wtedy wiadomo, ze twój rozstaw kosci w miednicy jest wystarczająco duży. W twoim przypadku nie wiadomo, czy tak jest, więc powazny lekarz raczej by kazał zrobic cc

Gość aneet84
cesarek mozesz miec 3,ogolnie lekarze po pierwszej preferuja dłuzsze przerwy niz rok u mnie było 13 mies i była t ciąza pełna obaw gdyz tak wczesne zajcie w druga ciaze czy kolejna po cc moze przynies duzo komplikacji jak pękniecia macicy, krwotoki ale to tak na marginesie, wiem natomias napewno ze posladkowo to tylko do cc chyba ze beda ci obracac dzidzie jak im sie uda to mozesz sn powodzenia

Gość butelkowa mama
wszystko zalezy od podejscia lekarza... ja mialam zaswiadczenie od kardiologa, ze nie moge rodzic naturalnie - jestem po operacji serca i czekam na druga, a ginekolog do ktorego poszlam zaproponowal porod kleszczowy.... oczywiscie od razu zmienilam. szpital do ktorego trafilam uznawal zasade, ze przy ulozeniu posladkowym absolutnie cc, a jezeli miedzy ciazami nie ma wiecej jak 2 lata przerwy, to gdy pierwsze bylo cc to i drugie musi byc cc. ale to zalezy od lekarza i filozofii szpitala. moja siostra miala cc bo nie mogla sama urodzic, przy drugiej corci mimo iz nie minelo 2 lata, to kazali jej rodzic naturalnie, ale i tak po 7 godzinach zrobili cc...

ułozenie posladkowe to wskazanie do cesarki Jesli pierwszy raz rodzilas cc i nie minelo 3 lata to tez jest to wskazanie do cc

Gość chmuraaaa
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz.W nastepnym tygodniu ide do gina i zapytam sie go o porod.Myslalam,ze dzidzia sie ulozy normalnie wiec nie pytalam a lekarz jeszcze nic nie mowil, bo chyba tez czeka na zmiane ulozenia.Zadalam to pytanie bo naczytalam sie na forach-hihi ,ze dziewczyny rodza sn.jak to ich 2 ciaza i tak myslalam i myslalam chyba za duzo mysle.Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi.

Gość butelkowa mama
to więcej relaksu, a mniej myślenia:) na pewno będzie dobrze.

Gość Też mama
A w którym jesteś tygodniu ? Ja też miałam mieć cc, bo mała była ułożona pośladkowo, ale w 29 tyg. ( dosyć późno ) przypomniało jej, że trzeba by się obrócić - ból straszny, bo malo miejsca miała, nie wiedzialam co się ze mną dzieje... Urodzilam w 41 tyg. sn :)

Witam, Autorko a co na to mówi Twój lekarz? Na pewno jest szansa, że dziecko się odwróci i jest to szansa do samego porodu. Ja swoje drugie dziecko urodziłam pośladkowo, ale pierwsze rodziłam sn więc to troszkę inna sytuacja. Pocieszę Cię tylko - poród miałam dużo łatwiejszy od pierwszego :) Mojej kuzynce dziecko się odwróciło dwa dni przed porodem :) pozdrawiam

Dodam tylko, że syna rodziłam sn - poród pośladkowy, śmiesznie zobaczyć najpierw pupę a potem resztę:P, ale za to miał niespłaszczoną główkę i urodził się różowy:)