Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria26*

przetłuszczające się włosy jest na to jakaś rada-BĘDĘ WDZIĘCZNA

Polecane posty

Gość daria26*

mam problem z moimi włosami strasznie się przetłuszczają muszę myc je wieczorem z racji tego iż szybko się przeziębiam i nie mogę ich myć przed wyjściem ale niestety następnego dnia znowu muszę je myć czasami mnie to już meczy nie zawsze chce mi się używam suszarki ale tylko dlatego żeby moje włosy były puszyste a nie ulizane na początku robię ciepłym a na koniec chłodnym strumieniem może jakiś dobry skuteczny szampon mi polecić żebym mogła myć włosy chociaż co drugi dzień przynajmniej na początek

Gość dzisiaj jest święto
Mi też szybko przetłuszczają się włosy. Myję je codziennie wieczorem, nie suszę suszarką ( czekam aż same wyschną). Myślę, że to wina szamponów. Firmy produkujące je żeby zwiększyć sprzedaż celowo powodują iż włosy trzeba myć często. Tak to sobie tłumaczę. Zresztą podobne stwierdzenia nie raz słyszałam od znajomych.

Gość milenka29..
nie ma sposobow,ja jak umyje na noc to rano mam juz oklapniete,musze myc codziennie rano by bylo ladne i myje na raz 2 razy,bo 1 razem zmywam tluszcz a 2 myje je.Probowalam ziol plukanek itp tak samo.Hormony mam ok.

Gość ms ms s
ja mam to samo, myje codziennie, u mnie kilka godzin po umyciu sa juz nieswierze.Jak umyje na noc to rano tluste

Gość Dobry szamponnn
A czasami dieta... Ja np. mam wysyp po mleku. Wystarczy szklaneczka by po godzinie zaczął padać śnieg.

Gość Yeach
Dziewczyny, radzę używać szamponow ziołowych, kupcie sobie jakiś lepszy w aptece, nie nakładajcie odżywek, bo to one przetłuszczaja włosy i je obciazaja. Radziłabym nakładać pianke do włosów i okrągłą szczotka modelowac włosy, podnosic je od nasady żeby nie były non stop przyklapniete do głowy, nie bawcie się włosami, najlepiej ich nie dotykać bo wtedy szybciej będą tłuste, hmm pozatym wiadome jest że skoro włosy przyzwyczajone są do codziennego mycia, to tak szybko ich się tego "nie oduczy", musicie wytrzymać na początek myć co dwa dni, gwarantuje wam że później nie będziecie musiały myć codziennie, ja miałam tak samo, teraz mogę myć nawet co 3 dni a kiedyś musiałam codziennie...