Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaeewka

Mimo ciąży nie potrafię przestać pić:(

Polecane posty

Gość karaeewka

Jestem alkoholiczka,myslalam ze ciaza pomoze mi skonczyc z alkoholem,niestety sie pomylilam,nie moge przestac pic,to jest silniejsze ode mnie,fajki ograniczam,ale i tak pale za duzo,boje sie

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co yu dużo pisać,musisz jak nie chcesz skrzywdzic dziecka,zmiany są nieodwracalne

moze powinnas porozmawiac z psychologiem? niech zapisze cie na terapie.. pamietaj ze dziecko w tym momencie jest najwazniejsze.. tobie tez to wyjdzie na zdrowie musisz sprobowac! albo uratujesz 2 istniena - ciebie i dziecko.. albo je zniszczysz Co wybierasz?

Gość karaeewka
hiuhiuh chcialam miec dziecko i zmienic swoje zycie tez bardzo chcialam,myslalam ze dam rade:(

Jak to planowana ciąża to powinnas leciec na terapie :) Jak nie chciana to pij ile wlezie może w końcu przeciwnicy aborcji sie obudza i zrozumieja, ze nikogo nie mozna zmuszac do rodzenia dzieci

Dziecko ci umże i wtedy będziesz zakładać topiki na ten temat i nikt Ci nie będzie współczół. I zgadzam się z Hiuhiuh! Przykro mi, ale taka jest prawda. Dzieciak Ci umrze, już mu współczuję... A który to miesiąc??????????

Gość karaeewka
polowa drugiego miesiaca

Gość nie oceniam
A ile i jak często pijesz? Ile fajek dziennie wypalasz? Moja koleżanka adoptowała dziewczynkę z FAS. Mała prócz oczywistych - wizualnych - efektów FAS, gorzej rozwija się psychicznie. Zaczęła mówić dopiero w wieku 5 lat! Ogólnie nauka wszystkiego kosztuje ją dużo wysiłku. Nie jest niedorozwinięta tylko we wszystkim potrzebuje 2-3 razy więcej czasu niż inne dzieci. I musi pracować nad wszystkim 2-3 razy ciężej niż inne dzieci. Ogólnie to bardzo miłe dziecko. Choć nadpobudliwe i niespokojne.

U mnie w mieście na olo mają oddział zamknięty, wystarczy że pójdziesz i wyrazisz zgodę żeby cię zamknęli na miesiąc. Tam będziesz miała pomoc psychologa i odtrucie. A po wyjściu terapię grupową.

Super, bo właśnie w pierwszym trymestrze rozwija się układ nerwowy i musiałby zdarzyć się cud, żeby dziecko nie urodziło się upośledzone :O Żal dziecka, naprawdę... Upośledzone dziecko i patologiczna matka. Alkoholiczki powinno się sterylizować i koniec Sama jestem w ciąży i choćby nie wiem co to nie wezmę do ust kropli alkoholu, a gdy widzę ciężarną z papierosem to mam ochotę ją wystrzelać po pysku :O P.S. Sama kiedyś paliłam.

Gość cała polska pali koty
olej temat w końcu dziecko z wadami genetycznymi, z chorym sercem, nerkami, z allergią na wszystko też mozna wychowywać :P

Gość znam kobiete ktora pila
i palila w ciazy, teraz dziecko ma 17 lat, chore psychicznie - cos z pogranicza adhd i autyzmu - kobieta przechodzi pieklo, chlopak jest nieznosny, cale zycie z nim problemy.

Gość karaeewka
pije co drugi dzien,najczesciej jest to piwo,czasem wino,rzadziej wodka.Jesli jest to piwo,to wypijam go 5-6butelek,jesli wino to butelka,czasem 1,5,do tego papierosy okolo 10 jak pije,a jak nie pije to do 5sztuk.Wiem jak to brzmi:(Ale nie umiem sie z tego wygrzebac

No właśnie - bo jesteś uzależniona i bez odwyku się nie wygrzebiesz. I tutaj nie chodzi teraz o Ciebie tylko o Twoje dziecko, które krzywdzisz nieodwracalnie od pierwszych chwil jego życia! A co na to ojciec dziecka?

Swoją drogą to bardzo egoistycznie postąpiłaś zachodząc w ciążę i myśląc że dzięki temu wygrzebiesz się z nałogu . Teraz musisz ponieść odpowiedzialność za swoje decyzje i jak najszybciej zacząć sie leczyć. Pamiętaj że pierwsze tygodnie są dla płodu najważniejsze.

Gość taneczna :) :)
Jak można być tak nieodpowiedzialną matką!! Kobieto, opanuj się. Skrzywdzisz swoje dziecko. Wiele kobiet marzy o dziecku, a nie może mieć, a Ty w tak bezmyślny sposób ranisz je i byc może doprowadzasz do śmierci!! Pojąc tego nie mogę!

Gość karaeewka
Ojciec dziecka jest rowniez alkoholikiem,zerwalam z nim kontakt i ze wszystkimi ktorzy mnie w to bagno wciagneli.Ja chyba usune ta ciaze:( Najpierw doprowadze sie do porzadku,zapisze na AA i jak bede gotowa to wtedy pomysle o dziecku,cala noc o tym myslalam:(

Gość kajaszarsa
Jezu.....sama jestem w ciąży i dbam o moje dziecko najlepiej jak można.Nie rozumiem Ciebie i Twojego zachowania,alkoholizm to żadne wytłumacznie

Gość olali*
może mała terapia wstrząsowa?! Poszukaj sobie materiałów albo najlepiej zoobacz gdzieś na żywo dzieci po takiej ciąży... Będziesz dumna z siebie na maxa jesli dasz radę!!! Trzymam kciuki!!!

Gość kochana ale
szkoda że nie masz rzygawek, wtedy odechciałoby Ci sie i fajek i aalko !!!!

Gość mama synkaaaaaa
Jesuuuu az tyle pijesz??????? ja bez ciąży w zyciu nie wypilabym 5-6piw dziennie :-( masakra1 idz na leczenie poki czas!

Gość Misiejk
Ona powinna usunac

Gość Misiejk
za duzo chleje ,ja dla niej szacunku nie mam,sorry:o

Gość Mesta
Hej, daj prosze znac jak skonczyla sie Twoja historia. Jestem w podobnej sytuacji. Co prawda teraz (6. Miesiac) juz nie pije, ale pilam dlugo i mimo tego nie zdecydowalam sie na aborcje. Alkohol jest dla mnie koszmarem. Z jednej strony go nienawidze, a z drugiej marze czasem o nim. Daj znac co postanowilas.

Gość alkoholizm nie jest dla ciebie
wytlumaczeniem? nie wypowiadaj sie idiotko, jesli nie masz pojecia o chorobach i uzaleznieniach :o :o bo nie wiesz co mowisz. a autorce wspolczuje, choc temat stary, sprawa pewnie jakos rozwiozana... :(

Gość alkoholizm nie jest dla ciebie
rozwiazana*

Gość gość
Proszę bardzo Autorkę postu i Panią z"podobnej sytuacji"z 2014 o sms jak ostatecznie sie skończyło. I jak te Dzieci. Pozdrawiam. 794611077

Gość gość
A ja marzę o dziecku a nie mogę donosic :( dlaczego to tak właśnie jest że ta która nie dba to ma a ta co dba to nie ma????:(