Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nartynka

Znieczulenie w kregoslup

Polecane posty

Gość nartynka

Witajcie bede miala operacje wymagajaca znieczulenia w kregoslup. zabieg ginekologiczny. prosze napiszcie czy i jak bardzo to boli. czy sa jakies niebezpieczenstwa z tym zwiazane?

Gość Zalamana vs okres
Boli, ale jesli dostaniesz przed ukluciem glupiego jasia to bedziesz tak otumaniona i senna ze nie poczujesz uklucia wiekszego niz zastrzyk i bedziesz i tak w nosie to miala. Ja mialam 3 zastrzyki w kregoslup bo nie umiem dociskac kolan do klaty, mam przykurcz i nie mogli trafic, to bylo niebezpieczne bo mogli mnie sparalizowac. Ale jak kolana do piersi mocno wezmiesz to nic zlego sie nie stanie

Gość nartynka
rozumiem. troche sie obawiam, bo slyszalam, same zle opinie o tym. troche sie boje. bede wszytsko slyszala co mowia lekarze,jak wykonuja te operacje?

Gość Zalamana vs okres
Nie wiem, mi dawali jeszcze narkoze, ale poki jej nie dali, to wszystko slyszalam, dotykali mnie i kazali mowic czy czuje dotyk, choc polprzytomna bylam

Gość ja miałam bez głupiego
jasia i bolał tylko normalnie zastrzyk da się przeżyć ;-)

Gość nartynka
czyli wychodzi na to,ze nie ma jakiejs tragedii. to dobrze. tylko nie podoba mi sie,ze bede to wszystko slyszala ;/ ale wazne zeby nic nie bolalo ;) dzieki

ale przez to znieczulenie nie mozna zostac sparalizowanym.. jest ryzyko uszkodzenia korzenia nerwu kulszowego, co w konsekwencji może skutkowac porażeniem tego nerwu, czyli w najgorszym wypadku, tzw. opadaniem stopy.. ale to się prawie nigdy nie zdarza.. Lekarz anestezjolog musiałby byc nie wiem, chyba pierwszy raz to robic i na odwage kielicha sobie wypic..

Gość Czara Goryczy
nic nie boli.... może to zalezy od tego kto robi, ale ja poczułam tylko nacisk na plecy (tak jakby ktoś oparł się o mnie całą dłonią) i tyle... to ani nie było ukłucie, ani ból, po prostu ciężar.... znieczulenie potem schodziło do 6 h od wkłucia się.

Gość Czara Goryczy
tak ja też się obawiałam całej tej otoczki psychologicznej, czyli trzaskania skalpeli i tekstów o wyciąganiu naczyń krwionośnych hehehe ale powiem Ci że potem jest ok - na sali jest spokój i skupienie, od czasu do czasu chirurg coś powie do instrumentariuszki albo wspomagającego chirurga jeśli jest. i tyle..ja tak leżałam dwie godziny i powiem Ci że tylko zimno mi dokuczało, bo jest zimno na sali, a człowiek leży na wpół rozebrany jednak :)

Gość nartynka
dziekuje Wam bardzo za odpowiedz ;) jestem spokojniejsza, naprawde.