Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lululula

jak dbacie o siebie?

Polecane posty

Hej dziewczyny! Mam pytanie o to jak o siebie dbacie, co to według was znaczy być zadbaną? Jestem bardzo ciekawa odpowiedzi. Buziaki!

Gość oiuytre
-098765

Gość signum-martadluga
Ja dbam o swoje zdrowie z Opieką Medyczną SIGNUM. Mam solidną i dostępną opiekę medyczną bez długiej kolejki do lekarzy. Jeden telefon: 26 specjalistów, badania laboratoryjne i diagnostyczne, rehabilitacja oraz wiele innych usług medycznych. 900 Placówek w całej Polsce. Tylko z nimi kompleksowo można zadbać o swoje zdrowie. A dbając o zdrowie dbasz o siebie. Oczywiście dbając też o swoją higienę i wygląd. Dowiedz się więcej: Marta Długa email: signum-martadluga@o2.pl

Gość ms ms s
Ja dbam w taki sposob : - kapie sie codziennie, - uzywam odzywek/masek do wlosow, nafty kosmetycznej, - robie manicure,pedicure, - depiluje sie, - cwicze, - pije zielona herbate, - pije kilka litrow wody mineralnej dziennie. - jestem na diecie, - czasem robie sobie detoksykacje oragnizmu, zeby oczyscic z toksyn (glodowka, badz picie tylko sokow przez dzien, dwa,trzy) - wybielam zeby biala perla, paskami itp - nakladam maseczki na twarz, - peelinguje cialo/twarz, - nawilzam buzie, - lecze tradzik zaskorniakowy (jest juz dobrze), - zapuszczam dlugie wlosy (juz sa dlugie, ale beda bardziej) - nie uzywam prostownicy/suszarki, U mnie problem jest ze spaniem, cierpie na bezsennosc przez co wiecznie jestem zmeczona.

Gość SrebrnaPerła102
Oj sporo tego:) No ale skoro pytasz, to odpowiem ;) - raz w miesiącu fryzjer - poprawianie odrostów, podcięcie końcówek - 2 razy w tygodniu mycie włosów, maska, modelowanie - codziennie kąpiel całego ciała, najczęściej rano i wieczorem - codziennie używam balsamu do ciała, kremu twarzy rano na dzień, a wieczorem na noc i pod oczy, kremu do dłoni, stóp i żelu na cellulit - raz w tygodniu peeling twarzy i ciała - raz w tygodniu maska na twarz - codziennie robię sobie delikatny makijaż, a wieczorem staranny demakijaż - dwa razy dziennie mycie zębów - raz lub dwa w tygodniu poprawiam brwi, reguluję je - manicure raz na tydzień - pedicure raz na 2 tygodnie - raz w tygodniu solarium, ale bez opalania twarzy - co kilka/kilkanaście dni depilacja - 2-3razy w tygodniu ćwiczenia - raz w miesiącu zakupy (jakiś kosmetyk, ciuszek, czasem jakieś buty, bielizna, dodatki...) - raz na pól roku wizyta u dentysty - raz w roku wizyta u okulisty - raz na kilka miesięcy wizyta u ginekologa ...

Gość u7543213edfgvhg
2x w tygodniu mycie wlosow- to jakis zart?

Gość SrebrnaPerla102
A niby dlaczego twiedzisz,ze to zart? Sa osoby,ktore musza myc wlosy codziennie,ale moje nie przetluszczaja sie az tak bardzo i wystarczy jak myje je 2 a czasem 3 razy w tygodniu...

Gość Yeach
Depilacja, codzienna kąpiel, mycie zębów, co dwa dni włosów, stosowanie kosmetyków pielęgnacyjnych tj odżywki, balsamy do ciała itd itp, farbowanie włosów co miesiąc (nie cierpię odrostow, chociaż naturalny kolor jest jaśniejszy od tego który mam na włosach i nie odznacza się tak bardzo, ja jednak tego nie toleruje:)) co miesiąc kupuje coś sobie, ubrania, buty... A kilka razy w miesiącu kosmetyki, to zależy od potrzeb:) wizyty u ginekologa, ale nie jakoś często, tylko wtedy gdy mam jakieś obawy które najczęściej się nie sprawdzają:) u dendysty dawno nie byłam, po prostu się boję:) i to jest mój grzech, ale obiecałam sobie że się wybiorę niedługo... :) acha, codziennie się maluje, i układam włosy:) tyle pamiętam:)

Myję włosy co drugi dzień Używam profesionalnych masek kupionych u fryzjera i trzymam włosy pod folią 15 min. Suszarka z bajerami co nie wysusza włosów Maseczki na twarz min 2 razy w tyg, piling robie z kawy na twarz i ciało jest jest potem jedwabiście gładka Balsamy na ciało i kremy na dekolt Paznokcie od rąk i stóp muszą być zadbane Delikatny makijaż Mikrodermabrazja 2 razy w roku Klasyczne ciuchy nic kiczowatego zęby oczywiście zdrowe i białe ale nie wybielam tylko stosuje pastę blanx i fluor raz w tygodniu elmex perfumy dopełniaja całość ja uwielbiam euforię i chanel

Być zadbaną to znaczy być czystą schludnie ubraną Pachnącą Twarz musi być gładka i promienna włosy lśniące i ułożone nienaganny makijaż Delikatna biżuteria a nie cały jubiler na sobie zdrowy uśmiech i jak dla nie najwazniejsze to kobieta musi być delikatna i subtelna!!!!

Gość olali*
nie oszczędzam na kremach, balsamach, maseczkach, szamponach do włosów. Wybieram dobrego fryzjera który pracuje na odpowiednich farbach. Jak trzeba wybieram dobrego lekarza, nigdy nie idę do pierwszego z brzegu. Zwracam uwagę na to co jem -(choć najważniejsze żeby było smaczne:P). Ostatnio mam fazę na siemie lniane z melkiem:P. Nie obżeram się, piję sporo zielonej herbatki. A i jeszcze wierzę w tabletki nawilżające. Ostatnio gorzej z ruchem ale miejmy nadzieję,że to tylko chwilowe bo z braku towarzystwa:P

a mam jeszcze takie pytanie dotyczące depilacji, robicie to regularnie czy w zależności od okazji. Chodzi głównie o twierdzenie, że "zimą" kobiety depilują np nogi niezbyt regularnie :)

Gość Yeach
Tak samo jak wenus:)

Gość Yeach
Ja nie ćwicze rano, bo po prostu nie mam na to czasu. A paznokcie, hmm manicure, kremy, maluje paznokcie regularnie, nie cierpię odprysnietego lakieru, moje paznokcie mają długa płytkę więc nie muszę iść zapuszczac, pozatym jakieś odżywki i w sumie tyle:)

Staram się 8h snu sobie zapewnić a jeśli się nie uda to odbijam to sobie w dzień, podczas snu organizm sie regeneruje to bardzo waże dla skóry.