czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 Hej, zakładam nowy topic, bo mimo, że o Dukanowej diecie jest ich kilka i mają po kilka tysięcy stron, to jak napisałam, to żadnego odzewu :) Zapraszam od 75 kg wzwyż ( bo wg mnie odchudzaczki o wadze 55 kg do 48 to marne odchudzaczki, w sensie nie obrażając nikogo- nie obeznane z prawdziwymi wałkami, napadami chęci na słodycze, kiedy kilo w górę powoduje wałek, a laska ważąca 55 i kilo w górę to dalej laska o wadze 56:P itd.). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 Nikt się nie odchudza na Sylwestra?? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem kobietą i Napisano Listopad 11, 2011 na pewno nia na dukanie bo to zabójcza dieta dla nerek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jk.jk.jk.fvu,fjuiyl Napisano Listopad 11, 2011 w ciązy dukan odpADAA WRÓC JAK URODZISZ qqqqqqqqqqqqqqqqq!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nivea77 0 Napisano Listopad 11, 2011 Ja tez muszę schudnąć i to sporo ale na Dukanie nie dam rady... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 Po 1. zapraszam osoby NA DUKANIE, a nie tych, którzy go nie stosują 2. znam wady i zalety tej diety 3. nie jestem w żadnej ciązy zapraszam tylko osoby na dukanie i koniec! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 11, 2011 To zacznę, może ktoś wpadnie :) Dziś 1 dzień II fazy. Spadek w ciągu 5 dni uderzeniowej: 1,8 kg Dziś menu: Śn.: klopsiki placek dukana obiad: gotowana ryba + surówka z kiszonek, pora i marchwi kolacja: 3 klopsiki i placek otrebowy ( został z rana) z szynka i sałatą, kabanos drobiowy i 2 kiszone ogórki. Wypiłam ze 2 litry: woda, kawa, herbata zielona. Stosuję regułę 3/3 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Dziś ważenie po P+W i kilo w górę co jest normalne i jadę dalej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
haendem 0 Napisano Listopad 12, 2011 nie. kilo w gore po jednym dniu to nie jest normalne. idiotyczna dieta, juz mam dosyc tego dukana naokolo... 3/3 - czyli sie na przemian odwadniasz i zalewasz woda po weglowodanach. swietnie. jak juz sie musisz katowac, to stosuj chociazby south beach. to samo co P+W a nie robi ci masakry takiej z organizmu.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Nie interesuje mnie twoja opinia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
haendem 0 Napisano Listopad 12, 2011 wiem. ale chcialam sie wyzyc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Dzisiejsze menu: Śn. pół serka wiejskiego lekkiego obiad: resztka wędzonego halibuta+ placek otrębowy (połowa)+ sałatka z sałaty, łososia, papryki i pomidora :) Herbata zielona z melonem i trwą cytrynową, woda. Witaminy, drożdże piwne i tran :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gooku Napisano Listopad 12, 2011 zesrasz sie a nie schudniesz:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Dziękuję za podniesienie tematu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Mieso drobiowe z sosem pomidorowym 1 plcek otrebowy poszedl :) jutro ostatni dzien P+W i 3 dni PP :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 12, 2011 cześć.:-) stosować go narazie nie będę ale kto wie no ale na placek dukana poproszę przepis. Życzę Ci wytrwałości i sukcesu.:-) napewno sie uda. Nie przejmuj sie głupimi komentarzami każda dieta niesie jakieś ryzyko. Trzymaj sie kobietko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Placki otrebowe 2 lyzki owsianych, 1 pszennych ortebow jajko lyzeczka np jogurtu naturalnego lub serka homo naturalnego szczypta soli / lub slodzik, cukier jak ma byc ciasteczkiem :) na patelnie takie rzadkie Gotowe mi wychodza takie male 3-4 placuszki i jem na sniadanie, obiad lub kolację:) Na tej diecie schudlam juz w zeszlym roku 15 kg, teraz kolejne 15 (albo wiecej) chce obalic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Werka, ja tez mam 28 lat :) rocznik 1983 :) Wzrost 163 cm Waga obecnie jakies 77 kg Cel - 56 ? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 12, 2011 będę zaglądać jak Ci idzie.:-) i nowe przepisy zbierać.;-)dzięki za ten, ja narazie będę dwa tygodnie na oczyszczaniu znów głodówka. A potem zdecyduje sie na jakąś diete moze zawitam do Ciebie. Pisz jak idzie i jak sie czujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Powiem Ci, ze kiedy stsujac diete kopenhaska, schudlam pare kilo. Potem dieta 1000 kalorii i zeszlam od 78 do 59. Potem jednak niedoczynnosc tarczycy, kuracje antyalergiczne na sterydach i wrocilo wszystko, plus pare kilo. Dobilam do 90kg, przy wzroscie 163 cm. Bylam 2 lata temu na wakacjach z mezem i pojechal z nami jego kolega z dziewczyna. Dziewczyna byla chuda jak patyk. Pokazala mi swoje fotki spprzed ok. 3 miesiecy. Tam byla pulchna jak buleczka. Nie moglam uwierzyc, że ona to ONA ze zdjec! Wtedy mi o bialkowej powiedziala :) Wracajac z wakacji zakupilam w sklepie ksiazke Dukana i zaczelam ja stosowac. Zeszlam z 90 do 75 kg w kilka miesiecy. Potem przerwalam diete, znuzona miesem, wyszlo wesele, swieta i zarzucilam diete, jednak jadlam normalnie. pilnowalam wagi, nie pozwolilam sobie jak wczesniej stracic kontrole ( kiedy niespodziewanie z laseczki zrobilam sie tlusta foka, a w lustrze- przysiegam!- widzialam sie jako NORMALNĄ!! :O). Dopiero zdjecia mnie oswiecily, ze nie wygladam tak, jak mi sie wydawalo. Tak wiec, pilnowalam wagi, wahania byly o gora 3,5 kg. Wakacje tegoroczne przywitalam waga +4 kg, przeszlam na kilka dni bialkowych i wrocilam do 75. Jednak w zeszla niedziele postanowilam, ze juz sie przyzwyczailam do mojej nowej figury, organizm odpoczal, wiec moge dalej dzialac z dukanem, by dojsc do 1 celu- 69kg 2 celu- 63 kg 3 celu - 59 kg 4 celu- marzenie! 55 kg Na uderzeniowej bylam 5 dni. Spadło 1,8 kg. Wczesniej bylam po 10 dni, ale stwierdzilam, ze nie bede sie katowac :) System 3/3 ( wczesniej 5/5, ale brak warzyw powodowal zatracenie sie granic miedzy PP a P+W). 3/3 jest optymalny obecnie wg. mnie:) W czasie wrzywnych dni jem sporo salatek, papryki, salata, pomidory, ogorki, kiszonki. Pije herbaty, zielone, owocowe i wode lekko gazowana badz niegaz. Powiem tak, ochota na slodycze przeszla mi zupelnie. Wczesniej co widzialam czekolade, to kostke skubnelam, teraz nic. Tesciowa ciacho upiekla- nic. Siostra dzis jablecznik robila- zero wrazenia :) Nie jestem glodna, bo jem sporo. Glownie trzeba jesc ryby i mieso. Nabial jako dodatek, uzupelniacz, zapychacz. Czuje sie dobrze, biore witaminy i maszeruje do pracy i z pracy codziennie. Wychodzi ok.30-50 minut marszu. Po 1 dukanie badania robilam, cholesterol, krew - idealnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelizarda2137 0 Napisano Listopad 12, 2011 Witaj, kiedyś próbowałam dukana, ale wytrzymałam tylko 6 dni, uważam że jest to niezdrowe, niemniej jednak powodzenia życzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Wszystkie diety są niezdrowe. Myślę, że nie jest bardziej niezdrowa niż inne, bo są ludzie, któzy nie jedzą warzyw i owoców, całe życie jedząc praktycznie białka i żyją. Tu pijemy wodę, białka i węgle również, bo we wszystkim one są. Nie trzeba też tak się trzymać rygorystycznie, czasem dietowiczki zjadają jkiś słodycz, owoc. Do tego warzywa są obowiązkowe w 2 fazie, a w 3 wchodzi juz wszystko, łącznie z owocami, słodyczami, itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelizarda2137 0 Napisano Listopad 12, 2011 Nie zgadzam się z Tobą, diety są różne i nie wszystkie muszą być nie zdrowe, najlepsza dieta to po prostu jeść wszystko po trochę, mało przetworzone produkty, unikając tylko tych najbardziej kalorycznych. A dukan niszczy nerki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_06 0 Napisano Listopad 12, 2011 Niszczy, jeśli nie stosuje się zalecen, nie pije wody i je za duzo bialka - co ejst zabronione. Ma sie ograniczona ilosc do spozycia, nalezy dbac o nerki i badac sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 14, 2011 dobry wieczór wpadam zobaczyć jak idzie a tu cisza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość figle migle Napisano Listopad 14, 2011 Dobry wieczór :) Czarna_06 jesli pozwolisz to od przyszłego poniedziałku dołączę do Ciebie z dietowaniem. W najbliższą sobotę są moje urodziny - okrągłe - i nie chciałabym spędzać ich na diecie a raczej na grzeszeniu :) Wydaje mi się, że to rozsądny termin ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 14, 2011 no fakt przed impreza raczej nie warto.:-)ale po jak najbardziej.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach