Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

juz nie wiem co robic, boli

Polecane posty

Gość koko2202

moje problemy zaczely sie w lutym, zapalenie jajnika i przewodu moczowego. niby wyleczone, ale mnie ciagle cos piecze lub boli, okres od zimy mam tak nieregularny ze ostatnio spoznil sie prawie 4 tyg czyli nie mialam 2 mies... a jak juz dostane to tak boli ze juz dwa razy zdarzylo mi sie zaslabnac. okres skonczyl sie 2 tyg a mnie ciagle boli po obu stronach, dziwnie ciagnie.. bol jak przy okresie, juz nie mam sily chodzic po lekarzach..

Hej koko2202:) Skad jestes? w wawie znam na prawde swietnego ginekologa na NFZ. Mialam podobny problem i tez okres mi sie spoznial, bole jednak przeszly po dwoch trzech miesiacach. Wiec tylko pytalam ginekologa o to chcial mi przepisac tabl dopochwowe ale wiem ze to nic nie daje tylko kase sie wywala, znalazlam innego i powiedzial bym zadokladnie sie nie myla na przyszlosc, wyatarczy czasem sama woda przemyc pochwe, ale gdyby to sie zdarzylo zaprasza mnie do gabinetu. Tak dokladnie na USG zbada Ci tak jak mi czy nie masz zadnych powiekszonych pecherzykow, jajnikow etc. Ja osobiscie spozywam tabletki syndi 35, w pierwszym miesiacu uregulowal mi krwawieniem i rowniez jest dobra antykoncepcja. cera troche mi sie poprawila, krotka je biore ale efekt szybki jesli chodzi o miesiaczke, a tez wiele lat sie bujalam z nieregularna miesiaczke, ginekolog mi zlecil zakres badan np krwi i wszystkie wyszly ok, syndi 35 mi pomoglo. i profilaktycznie chodze i bede chodzic :) Trzymam kciuki za Ciebie i wiedz ze nie mozna tego tak sobie zostawic bo czasami z byle glupoty moze sie zrobic cos wielkiego, a z roznych zapalen i nieleczenia pozniej nie mozna zajsc w ciaze;S Pozdrawiam:)

Gość koko2202
no wlasnie ja sie najbardziej boje tego ze nie jestem leczona porzadnie i potem moze byc placz ze nie moge miec dzieci. ja jestem z wielkopolski. dzwonilam wczoraj w kilka miejsc i nigdzie na fundussz juz nie przyjmuja do konca roku.

Gość koko2202
mialam robione usg i cytologie kolo kwietnia i nic nie wykazalo. nie wiem juz co robic i gdzie isc, prywatnie mnie nie stac zeby placic za wizyty i jeszcze badania. tez juz w aptece zostawilam ponad 300 zl na te dopochwowe itp

Chyba rzeczywiscie trafiasz na dziwnych lekarzy:S moja kolezanka tez poszla z bolami nie wykryli nic i powiedzieli ze jest zdrowa a okazalo sie ze ma nadzerke:S Dopochwowe nic nie daja, ledwo co sie przenosi do krwi, udowodnila to w tym roku jakas polka. Podobno lepsze antybiotyki doustne, wiecej nie powiem bo niejestem lekarzem, i nie chce wprowadzac w blad. Zapisz sie na NFZ nawet jesli bedziesz troszke czekala, sproboj jeszcze dopytac sie u innych ginekologow, nie rezygnuj tak latwo, to Twoje zdrowie kochana i powinnas o nie dbac. Przykro mi ze lekarze tak podchodza do pacjentow i wiekszosc jest nastawiona na kase. ja uwazam ze skoro place skladki to wymagam by mnie wyleczyli. tez nie mam kasy na prywatnych, chodzilam do dermatologa bo mialam straszny tradzik, uspokoil mi hormony masciami wlasnej roboty etc ale za wizyte mialam 130zl:S poprawila mi sie cera i zrezygnowalam.. patrzylam tylko na sklad mikstur i teraz sama na wlasna reke madrze staram sie likwidowac, zazywam syndi 35 i mam wrazenie ze cera sie uspokaja. W kazdym badz razie szukaj dalej, cos trzeba z tym zrobic:)