Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helllpp.pp

Morfina w leczeniu wrzodow dwunastnicy ??

Polecane posty

Gość helllpp.pp

potrzebuje opini jakiegos lekarza , przedwczoraj moja mama pojechala do szpitala z ciezkim bolem brzucha okazalo sie ze ma wrzody dwunastnicy , wczoraj wypisali ja do domu, nie dali jej antybiotyku na heli.. bakteria tlko jakies przeciwbolowe , po czym z ogromnym bolem brzucha zabralo ja dzisiaj pogotowie spowrotem.... własnei dwoiedzialam sei ze podali jej morfine bo nic innego juz nie dziala ? czy to jest w ogole normalne czy lekarze cos ukrywaja ? prosze niech sie ktos wypowie , moj tata warjuje a teraz to ja juz tez nie weim co mam myslec sama

Gość A K I M A
Czy ,to na pewno wrzody?????? Ile ma mama lat??

Gość fgbdgfngdn
morfine sie podaje zazwyczaj w stadium terminalnym raka

Gość helllpp.pp
ma 51 , wlasnei sie dowiedzilelismy ze podali jej ta morfine bo nie mogla wytrzymac z bolu , daletego pisze , mowili ze wrzody wypisali do domu , czy to mozliwe zeby byl to rak ???? mozliwe zeby lekarze oklamywali ?

Gość fgbdgfngdn
ale nie martw sie na zapas. moze rzeczywiscie nic innego nie pomaga, a przeciez musza jakos jej ulzyc zanim wdrozone leczenie poskutkuje poprawa stanu zdrowia

Gość fgbdgfngdn
zreszta to niekoniecznie musi byc helicobacter pylori, u wiekszosci to ona powoduje wrzody ale nie zawsze tak jest

Gość osinowy kołek
znajdź matce jakiegos sensownego lekarza mnie morfine podali na porodówce :D

Gość fgbdgfngdn
jak nic innego nie dziala to podaja

Gość helllpp.pp
dzieki ludzie za szybki odzew , jestem cala w nerwach , boje sie ze moze to byc cos gorszego , bo dzisiaj caly dizen nie przechodzi jej ciezki bół a teraz jeszcze ta morfina .... bylam spokojna do tego momentu ale teraz to jzu anprawde nie romumiem ze nie moga sobie poradzic z tym bolem

Gość fgbdgfngdn
to nie jest tak, ze leki dzialaja na kazdego. na mnie wiele lekow przeciwbolowych nie dziala, nawet tych bardzo silnych, na recepte, podawanych w szpitalach. morfina dziala zawsze.

Gość helllpp.pp
dziekuje za pocieszenie i wyjasnienie tej kwesti

Gość efweffwefewf
moj maz po operacji mial podawana morfine, na bol, byc moze ona bedzie brala leki, a zanim zaczna dzialac bedzie musiala sie faszerowac morfina zeby zniwelowac bol, ja bym pogadala szczerze z lekarzem, zeby sie upewnic

Gość ida29
a oprocz tego solengo bolu Twoja mama miala wczesniej jakies dolrgliwosci? jeski tak to jakie?

Gość helllpp.pp
tzn od dluzdszego czasu lapaly ja takie bolesci po jedzeniu , wtedy albo wymiotowala i jej przechodzilo albo wypijala jakiegos mocnego alkoholu i to tez jej pomagalo , teraz okazuje sie ze przy wrzodach dwunastnicy alkohol nie wskazany absolutnie ale jej przynosil ulge ... ataki miala o roznej sile bolu . mysle ze ataki mila raz lub dwa na tydzien , lub 2 tygodnie , nie powoem dokladnie bo to roznie , po jedzeniu godz , dwie , zalezy bo czesto to bylo po roznym jedzeniu , czasm tylko po kanapce a czasem po tlustym jedzeniu , z tym ze nie raz bywalo tak ze zjadala cos ciezkostrawnego a bol nie nadchodzil , wiec nigdy tak naprawde nie wiedziala kiedy i po czym ja zlapie dzikuje za zainteresowanie , zaraz do neij jade to sie moze cczegos dowiem

Gość tylko nie morfina
pamietaj,ze morfina skraca żywotnośc serca morfina to tylko w hospicjum -pomaga godnie umierać

Gość Wystraszona siostra
Guz dwunastnicy u brata,szukam dobrego onkologa w Bydgoszczy