Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda93333333

lecę do Korei Południowej (pomocy!)

Polecane posty

Gość Magda93333333

Lecę odwiedzić siostrę, która się tam uczy. Tata zarezerwował mi dziś bilet (mam 18 lat, rodzice jak na razie za mnie płacą więc i bilet woleli mi zarezerwować sami). Na 1 grudnia, przesiadka w Moskwie i tyle wiem. Nie wiem jak to będzie wyglądać, boję się, że sobie nie poradzę, nigdy nie leciałam z przesiadką i to jeszcze w Moskwie. Boję się, że nie będę wiedziała gdzie iść, co robić, gdzie dokumenty pokazać etc. nie umiem języka rosyjskiego a z angielskim też prawdę powiedziawszy dość krucho tzn. słabo raczej używałam go w praktyce. Macie jakieś rady? Co powinnam wiedzieć żeby nie mieć problemów z tą przesiadką?

Gość Sanders29
Uważaj! Mafia porywa tam młode kobiety i sprzedaje chińskim rolnikom.

Gość Magda93333333
Liczyłam na normalne odpowiedzi...

Gość Quis leget haec? znam jesdną
dosiądz sie do jakiegos wąsatego brudasa a on zadba o to żebys sie nie zgubiła

Gość Jaka linia
Lecisz? Zadzwoń do nich lub idź na str www i poczytaj

Gość Sanders29
Jak będziesz jechała związana i zakneblowana w bagażniku samochodu wspomnisz moje słowa

a ja lecialam do mojej ciotki do Phoenix, tez mialam przesiadke ale w Nowym Yorku.balam jak cholera jasna, czarne mysli mialam ze tam zostanę na zawsze (jak idiotka hi hi) ale dalam radę ty napewno tez dasz

Gość kochana nic sie nie martw
jak wyladujesz w Moskwie, to patrz na tablice (zwykle w górze) i idz w kierunku "transit" (nie odbierasz bagażu!!!), na karcie pokladowej,która dostaniesz w Polsce na odprawie powinno byc napisane z jakiego gateu jest wylot do Korei, jesli nie bedzie napisane, popatrz na ekrany z informacja o lotach, tam bedzie pisac np. seul gate B34, i szukasz takiego. Lotniska sa bardzo dobrze oznaczone, więc raczej się nie zgubisz:)

Gość Magda93333333
Linia Aeroflot, ale na stronie nie znalazłam niczego sensownego a z dzwonieniem chyba się na razie wstrzymam...

Gość abcdabecadło
No możesz sobie nie poradzić, w Moskwie to jest bardzo duże lotnisko, możesz się pogubić. Musisz być bardzo uważna i uważać też na złych ludzi od których roi się na rosyjskich lotniskach i tylko czekają na odpowiedni moment żeby złapać jakąś zagraniczną turystkę i sprzedać do bur.delu. To, że jest zagraniczna to dużo daje bo nie umie się dogadać w Rosji i łatwiej nią manipulować. Jak już uda ci się wsiąść do drugiego samolotu to też się zbyt nie rozluźniaj, bądź przygotowana na niebezpieczeństwo, szczerze ostrzegam. Do Korei Płd leci się nad Koreą Płn a tam czasem lubią tak hobbistycznie zestrzelać samoloty. Więc najlepiej modlić się przez cały lot, tylko to pozostaje.

Gość ptasiek nastroszony
no i koniecznie w trakcie lotu caly czas trzymaj sie uchwytow na suficie w razie czego tylko Ty do Korei dolecisz

Gość FrenzApol
a mam pytanie czy planujesz zwiedzic tez Koreę Północną???

Gość vf xxbxcv
Do Korei Płd leci się nad Koreą Płn a tam czasem lubią tak hobbistycznie zestrzelać samoloty. Więc najlepiej modlić się przez cały lot, tylko to pozostaje.] a w ktore to twojej innej rzeczywistosci korea polnocna zestrzelila ostatnio samolot pasazerski? w tej gdzie krasnoludki chodza po swiecie, czy w tej gdzie gargamel to twoj stary?

Gość o matko, oplułam monitor
:D:D:D ptasiek jesteś top of the top:D

Gość Magda93333333
"jak wyladujesz w Moskwie, to patrz na tablice (zwykle w górze) i idz w kierunku "transit" (nie odbierasz bagażu!!!), na karcie pokladowej,która dostaniesz w Polsce na odprawie powinno byc napisane z jakiego gateu jest wylot do Korei, jesli nie bedzie napisane, popatrz na ekrany z informacja o lotach, tam bedzie pisac np. seul gate B34, i szukasz takiego. Lotniska sa bardzo dobrze oznaczone, więc raczej się nie zgubisz" Dzięki za jedną z nielicznych normalnych odpowiedzi. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę, choć znając moje roztrzepanie trochę się obawiam. O ile przy przesiadce nie trzeba nic specjalnego "załatwiać" to może sobie jakoś poradzę, mam nadzieję :o "a mam pytanie czy planujesz zwiedzic tez Koreę Północną???" Nie, tylko Seul. Północną może innym razem :P