Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka_nowa123

ciąza czy jakaś choroba ? PROSZE O PORADE (:

Polecane posty

2 miesiące temu uprawiałam seks. Miałam po tym miesiączke (dostałam jakoś 24 i trwała z 4 dni).. w 2 miesiącu tez miałam miesiączke (dostałam 18 i trwała z 5 dni) jem wszystko normalnie i nie mam mdłości itd. Zrobiłam test (zrobiłam rano po przebudzeniu - wyszła jedna czerwona krecha, pokazywała sie juz w pierwszej minucie) a test zrobiłam gdzieś po miesiącu.. Jednak czesciej oddaje mocz i widze lekkie uwypuklenie brzucha.. Wiem że to pewnie nie ciąza bo nie możliwe aby było ją widac.. A tak wgl to brzuch moge wciągnąc a dziecka to raczej sie nie da xd pewnie mam schiz z tym brzuchem wiec ide dalej .. gdy tylko coś zjem czuje parcie i musze isć załatwić spr fizjologiczne.. najczesciej jest to biegunka.. Czuje także czasami kłócie w okolicy pepka i dolnej okolicy brzucha.. Czasami bolą mnie nerki , ale to może od dzwigania albo wysiłku (mam tez tak przed okresem) Kurrde, to sie rozpisałam ;) ale słuchajcie, mam pytanie.. Czy ciąze moge wykluczyć i iść do lekarza z tym? czy to normalne ... ? poradzcie mi coś, bo jestem z tym problemem sama . :(

hej, a piersi cie bolą? Bo ja jestem teraz w 7 tyg i już od ponad tygodnia bolą niesamowicie

piersi ? nie, bolały przed miesiączkami (1-2 tyg przed) czasami tylko sutki mnie zaboleją albo zaswedzą piersi.. Ale mysle ze to normalne.. Ogólnie nie mam obrzmiałych i bolących na co dzień . :)

więc wydaje mi sie ze jak byś była w ciąży to do tej pory na pewno dały by ci o sobie znać, bo bolą fest

nie no , mnie zwykle po miesiaczke albo już w czasie miesiączki przestawały boleć .. jest jednak jakieś prawdopodobieństwo ciązy ? pomimo tych miesiączek i testu negatywnego ? :(

Gość izdebka
Boże jaka ty pusta jesteś...

Gość jak masz watpliwosc to zrob
test z krwi.

Gość mamuśka zosieńki
Po pierwsze to raczej choroba ale na pewno nie ciąża bo nie masz jej żadnych objawów. A po drugie brzuch się nie uwypukla już w 10 tc!!to jest nie możliwe. Może masz po prostu jelito drażliwe?? Mnie się ono też tak właśnie objawiało. Ból po prawej stronie podbrzusza i czasami robi się wypukłość która pod naciskiem się przemiesza, są to zalegające masy kałowe w jelicie. Po wypróżnieniu przeważnie jest to biegunka ból i wypukłość przechodzi aż do nazbierania się następnej ilości kału.

Gość taka_jedna123
rozumiem.. Czyli ciąze moge na pewno wykluczyć ? I czy z tym jelitem iść do lekarza, czy to normalne ? wgl mamuśka zosienki - > dzieki bardzo za odp ;) jedna normalna ..

Gość maryjetta.
ja w 3-4 dni po wpadce wiedzialam ze jestem w ciazy brzuch w dole stal sie twardy i nie moglam go wciagnac tak jak dawniej

no własnie mnie to wszystko juz zastanawia.. Bo miałam te miesiączki i test wyszedł negatywny.. A jednak coś jest nie tak . dlaczego chcialam wiedzieć czy według was jednak to może być ciąza czy jednak coś innego .

To na pewno nie ciąża, a przyczyn pobolewania brzucha moze być dużo. Najlepiej udać się do lekarza.

Gość Możesz się kochcać
ja w 3-4 dni po wpadce wiedzialam ze jestem w ciazy brzuch w dole stal sie twardy i nie moglam go wciagnac tak jak dawniej Nie wiadomo czy doszło wtedy u ciebie już do zagnieżdżenia a ty już brzuch twardy miałaś...nie pisz tu głupot bo po 3 dniach nie ma żadnych ale to żadnych objawów!!!!!!Tona pewno nie był efekt ciąży!Autorko możesz być spokojna to nie ciąża ale wybierz się do lekarza.

mirabel245 i Możesz się kochcać -> dzieki bardzo za odp . Własnie dziwiłam sie o tym co ona napisała przecież 3-4 dni to za wczesnie i to o wiele.. No mam nadzieje ze to nie ciąza bo na serio bym tego nie chciała.. Mam jakieś schizy i martwie sie co to może być. Najważniejsze aby to nie była ciąza.. Tak jak napisałabyście : "To na pewno nie ciąża" . Ciesze się ;) Już po teście negatywnym sie cieszyłam. I niby miesiączki jak sie ma to tez ok. Ale naczytałam sie w necie ze nie ktore miały plamienia w ciązy.. Dlatego teraz schizuje. Na szczeście mamusią nie zostane ;D