Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radoscprezentow

MAM TAKIE ZADANIE Z GEOGRAFII I NIE WIEM

Polecane posty

Gość radoscprezentow

OPISAC KLIMAT WYBRANEJ STACJI ... NP SKAWINA, KRAKÓW ALE CO MAM NAPISAC nie opisze przeciez naszego klimatu w Polsce, bo to ma byc konkretnie:O i jestem w dupie :O

Gość Rondia
co to znaczy klimat stacji?

Gość radoscprezentow
takie polecenie.. stacja . .. ze nie kilamt w europie, polsce tylko wybranego miejsca, obiektu, miasta:O

klimat wybranej stacji PKP np.jakie perony, budynek , szalety ...jacy ludzie , ilu meneli na dworcu , ilu narkomanów itp...

Gość radoscprezentow
lukas. no slicznie dziekuje powybieram informacje, ale jest wszystko ;) masz buziaczka

Gość np w małopolsce
Województwo małopolskie leży w strefie klimatu umiarkowanego. W tym regionie występuje duża amplituda temperatur wynikająca z dużego zróżnicowania wysokości. Maksymalna zanotowana tutaj temperatura wynosi +37 C, a minimalna 38 C. Pokrywa śnieżna w Tatrach często utrzymuje się od listopada do połowy maja, ale jego opady są możliwe o każdej porze roku. W innych górskich rejonach śnieg pokrywa stoki do marca, a na sztucznie dośnieżanych stokach narciarskich można czasami szusować nawet na początku kwietnia. Małopolski klimat ma swoje anomalie. Najbardziej znana to „halny gwałtowny, ciepły wiatr, który w kilka dni może stopić nawet kilkadziesiąt centymetrów śniegu. Z kolei „orawiak to wiatr zimny (wiejący od Babiej Góry), który temperaturę na Podhalu może obniżyć nawet o kilka stopni. Najkorzystniejsza pogoda występuje w maju, czerwcu, sierpniu, często także we wrześniu.,,,,,czyli np ten opis odnosi sie do Skawiny ktora znajduje sie w małopolsce

Gość Elwira rh
Masz racje jestes w dupie nie sadze aby ktos z obecnych tutaj pustych tepych dziewczyn albo prawiczkow byl w stanie ci pomoc

Nie ma za co. Tylko nie przepisuj jak leci bo pewnie wszystkie dzieci będą miały tak samo.

Gość radoscprezentow
Spoko chcialam tylko punkt zaczepienia:)

Gość Rondia
😘 robi się tak: [ kiss] tylko bez spacji :)