Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anne878

Płakać mi się chcę...

Polecane posty

Gość Anne878

jak w archiwum wiadomości oglądam artykuł z końca października tego roku, oglądam zdjęcia zniszczonego pomnika żołnierzy radzieckich. Poobcinałabym łapy temu kto to zrobił, jak tak można, to podłe. Czemu niektórzy Polacy nie rozumieją, że Rosjanom walczącym w czasie II wojny światowej należy się nie mniejszy hołd niż polskiej armii? Czemu są potępiani przez niektórych za to że mieli nieszczęście znaleźć się pod rządami Stalina? Gdyby nie Armia Czerwona i bohaterstwo wielu jej żołnierzy to dziś nie Polska by tu była a III Rzesza. Moja ciocia (siostra babci) będąca w wyzwolonym przez żołnierzy radzieckich obozie bardzo dobrze ich wspomina, że byli dobrzy, pomagali ludziom. Mojemu dziadkowi(w czasach wojny młodemu, polskiemu żołnierzowi) radziecki kolega uratował życie. Dlaczego według niektórych urodzenie się w ZSRR automatycznie zrobiło z człowieka kogoś złego i niegodnego szacunku? Nigdy nie pojmę tej podłości i wściekłej nienawiści...

Gość co fakt, to fakt
oszaleli, faszystowscy wandale niszczący pomniki armii radzieckiej powinni być łapani i dostawać jakieś przykładne kary co niestety jak na razie miejsca nie miało.

Gość ptasiek nastroszony
absolutna prawda. zwykly Żołnierz ginal w imie interesow politykow chociaz akurat Rosja na tym wygrala w przeciwienstwie do polski. Rosja to dzis nowoczesny bofaty i dobrze uzbrojony kraj a jeszcze 70 lat temu to byl zacofany biedny i glodny kraik. trudno miec pretensje do Rosjan szczegolnie tych prostych Slowian , ktorzy goscinni i w sumie dobrzy i serdeczni,. komuna ich tez gnebila zresZta kogo nie gnebila? w cywilizacji naszej poszanowanie grobow i miejsc pamieci powinno byc standartem. tymbardziej , ze pomniki Wermahtu na opolszczyznie sie nie tyka. ze strachu? politycznej poprawnosci? uwazam ze trzeba dazyc do zgody sasiedzkiej z Rosjanami wiecej na tym skorzystamy nawet my niz Oni, choc trzeba trez pamietac ze byli i tacy ktorzy grabili i gwalcili i morfowali w imie wyzwalania. chyba gorsi jednak byli ukraincy

Gość ptasiek nastroszony
polaczek niestety jest grozny sam dla siebie wszedzie wszystkich obwinia weszy spiski a jak juz mu wrogow zewnetrznych zabraknie to wsrod swoich znajdzie. proszony to podly polaczek i wywyzszajacy sie i gardzacy , dopiero bity nabiera pokory i zaczyna byc solidarny i w kit ze strachu dobry. do czasu az mu znow sie siniaki zagoja

Gość wiedziałem, że na tym forum
Niestety, część naszego narodu to swołocz, która powinna być z tego państwa wygnana. Jestem patriotą kocham nasz kraj, ale nie naród.