Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania.w.toku

życie bez matki

Polecane posty

Gość badania.w.toku

Witam, piszę książkę o relacjach córek z matkami. Szczególnie interesuje mnie stosunek córki do matki, która nie spełnia swojej roli tak jak powinna, to znaczy: - jest długotrwale chora (psychicznie, fizycznie), - jest nieobecna (wyjechała, porzuciła, opuściła rodzinę, itp.), - jest tak niezaradna, że małoletnia córka musiała się nią opiekować. Zwracam się z prośbą do wszystkich CÓREK, które mają już swoje rodziny (tzn. męża, partnera, dzieci biologiczne lub adoptowane) i które na skutek choroby, nieobecności czy niezaradności straciły (psychicznie, fizycznie) swoje matki w dzieciństwie. Chciałabym poznać Wasze historie. To, jak sobie radziłyście będąc dziewczynkami, młodymi kobietami i teraz, kiedy macie już swoje rodziny. Jak traktowałyście swoją matkę, co o niej myślałyście, jakie były Wasze emocje i uczucia. Jak przeżywałyście bez matki swoją biologiczną dojrzałość, swoje pierwsze miłości, sukcesy i niepowodzenia. Jaki wpływ na Wasze życie miała matka i jaką rolę odgrywa dziś. Jak w związku z tym układacie sobie życie teraz z mężem (partnerem), dziećmi? Jeśli zechciałybyście opowiedzieć o tym wszystkim, tak jak Wam serce dyktuje, zapraszam, wystarczy opisać swoją historię i wysłać anonimowo na adres: badania-naukowe@wp.pl Jeśli byłybyście skłonne odpowiedzieć jeszcze na poniższe pytania, będę niezmiernie wdzięczna: 1. wiek 2. stan cywilny 3. wykształcenie, ew. kierunek szkoły, studiów 4. wykonywany zawód 5. liczba, wiek i płeć dzieci biologicznych i adoptowanych 6. miejsce zamieszkania (wieś, małe miasto, średnie miasto, duże miasto) 7. wiek, wykształcenie, zawód matki 8. liczba, wiek, płeć rodzeństwa 9. Twój wiek kiedy matka zachorowała/wyjechała/stała się niezaradna 10. krótki opis choroby/niezaradności matki lub kilka słów na temat powodów opuszczenia Jeśli też chciałybyście opowiedzieć o swojej historii osobiście lub/i odpowiedzieć na więcej pytań, proszę o informację: badania-naukowe@wp.pl Będę bardzo wdzięczna za każdą historię i każdą odpowiedź, z pozdrowieniami, Karolina badania-naukowe@wp.pl

Gość osinowy kołek
popieram przedmówcę

Gość Mogę ci opowiedzieć co nieco
o sobie ale nie tu na forum,ok??Powiem tylko tyle że matki nie mam od 9 roku życia

Gość no przeciez dała maila
:/

Gość jutro napiszę
na maila ok? Mam sporo do opisania :(