Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilka pytańw kwestii org.

Opłaty wnoszone po weselu za część restauracji i zespół

Polecane posty

60% ceny za restaurację już jest wpłacone, pozostałą sumę mamy wpłacić po weselu. Tak samo jak po weselu mamy zapłacić zespołowi, kamerzyście ( ale to wiem, że przy odbiorze filmu). Tak się zastanawiam teraz co oznaczą to "po weselu" Z samego rana? czy po prostu potem się w wolnej chwili przyjeżdża po odespaniu nocy i płaci należność? Do zapłaty za salę jak i zespół łącznie jest jeszcze 10 tysięcy. Nikt z nas ani z naszych rodziców nie będzie takiej kwoty brał ze sobą. Ze względów bezpieczeństwa, żeby się gdzieś nie zawieruszyło w ferworze zabaw . O kasie z kopert nie myślę, bo nie zamierzam jej liczyć podczas wesela i od razu wszystko powędruje do mieszkania. A więc gotówki żadnej przy sobie mieć nie będziemy. Czy będzie na to czas by pojechać do banku i wziąć tę kasę czy zespoły wymagają o 6 rano płacić tak samo jak restauracja. Zastanawia mnie ta kwestia, a nie zostało to dogadane usłyszałam tylko reszta po weselu. Muszę teraz dopytać będziemy się jeszcze widzieć ze wszystkim więc się dowiem. Jednak może się podzielicie zanim to uczynię jak było u Was. Mogliście to zrobić troszkę później czy na gwałt zaraz po skończonym weselu rano? dzięki za wszystkie odpowiedzi mam nadzieję, że jakieś się znajdą

Gość ja 2 lata po slubie
niestety ci nie pomoge bo my zaliczke placilismy duzo przed a reszte kasy kilka dni przed weselem,stac nas na to bylo i tak bylo to zorganizowane,natomiast te pieniadze ktore dostalismy byly juz w calosci dla nas .

Nam w restauracji powiedzieli, że 60 % kosztów przed weselem i resztę po. I nie dlatego, że nas nie stać, bo kasa czeka na koncie już przygotowana. Ale z takich względów, że na koniec te wyliczenia różnie wychodzą. Jeśli człowiek ma jakieś ale co do świadczonych usług może na koniec o tę wartość zbić z ceny. Np. okaże się, że coś będzie zrobione inaczej niż ustalone, jakieś danie nie wejdzie na stół, zabraknie czegoś. No różnie może być. Lub my będziemy winni, bo nosi goście potłuką zastawę. Dlatego uważam, że jest to bezpieczne rozwiązanie dla obydwóch stron dlatego zgodziliśmy się na taki układ, że resztę wpłacimy po weselu.

Gość hlkhljhjl;
a nie mozeszpo prostu zadzwonc wlascicielk lokalu zapytać czy masz targac kasę ze sobą czy lepiej następnego dnia n a spokojnie. z reszta czy wlascicielka caly czas tam bedzie? nawet jezel przyjedzie rano to tez musi wszystko przeanalzowac jak to wyszlo dopero o kasie.

"Zastanawia mnie ta kwestia, a nie zostało to dogadane usłyszałam tylko reszta po weselu. Muszę teraz dopytać będziemy się jeszcze widzieć ze wszystkim więc się dowiem. Jednak może się podzielicie zanim to uczynię jak było u Was" Oczywiście, że się dowiem. Jednak tak jak wyżej chcę zapytać jak było u Was zanim wykonam ten telefon, a dziś zamiast się zastanawiać chcę posłuchać innych. Dobrze by było gdyby własnie można powiedzmy wpaść tam koło południa dopiero. Poprawin nie będzie. I wszystko uregulować. Tak właścicielka będzie przez cały czas od 18 do 6 rano.

Gość sdkjhak
kobieto masz tel i zamaist nas wypytywac sie powinnas zadzwonic i umowic sie np 2 dni po weselu przyjedziecie i uregulujecie...my za zespol zapl w ciagu wesela a restauracji po poprawinach ale pewnie mozesz przeciesz pare dni po przyjechac..spr umowe do kiedy masz czas..a kamerzysta to pewnie ok miesiac po slubie bedzie film i oplaty

Gość sdkjhak
no to w trakcie wesela umawiasz sie znia ze np na drugi dzien bedziewsz i wszystko zapl, czym sie przejmujesz masz inne problemy, np. czy wszystko bedzie ok, czy los nie zrobi ci psikujsa, czy wsyztsko zapielas na ostatni guzik

Nie wiem co jest z Wami ludzie. Przecież jak wół napisałam dowiem się wszystkiego jak się spotkamy w środę. Bo wtedy jesteśmy umówieni i się wszystko dogada. Po prostu teraz siedzę i myślę i zastanawia mnie ta kwestia dlatego pytam, ale widać niczego się nie dowiem, bo na proste pytanie nie potraficie odpowiedzieć tylko pouczanie zadzwoń. No kurka wodna przecież dowiem się wszystkiego na tygodniu:o po prostu pytam jak było u was. Proste pytanie:O

Gość u nas było tak
mieliśmy wynajętą salę i zapłaciliśmy za nią w poniedziałek rano (wesele bez poprawin), w restauracji nie wiem jak jest ale domyślam się że jak masz z nimi umowę to raczej będzie można to załatwić w ciągu najbliższego tygodnia, albo dogadać się na przelew. Co do zespołu my a także moi znajomi z tego co wiem płacili zaraz po weselu rano zanim zespół się złożył. Daleko macie ten dom żeby do niego podjechać? zespoły zazwyczaj jeszcze trochę po weselu zostają bo muszą sprzęt złożyć

My mamy tak, że połowę musimy zapłacić 10 dni przed weselem a resztę w dniu wesele do godziny 24. Nie za bardzo mi się to podoba ale niestety tak w tej sali jest :/ Natomiast jak mój brat się żenił to oni całość płacili chyba dopiero w poniedziałek (wesele w sobotę, bez poprawin), jak pojechali oddawać naczynia. My mamy tak że za zespól też musimy zapłacić na sam koniec wesela i niestety się martwię jak to zorganizujemy, bo też nie chce liczyć pieniędzy z kopert na weselu, a z taką kasą się nosić to trochę strach.

Gość effy.
zespołowi płacisz z rana, z restauracja moze byc podobnie. Ja zaplaciłam zespołowi rano co bylo dla mnie oczywiste, a restauracja wymagała zapłacenia po obiedzie. Teść mial przy sobie całą gotówke.

Orkiestra - od razu po weselu nad ranem. Sala chyba w poniedziałek albo we wtorek. Kucharki itp w pitek po ślubie.

Gość effy.
no ale faktycznie cała noc z taką gotówką moze byc ryzykowne. Umow się tak jak ja że zapłacicie po obiedzie lub umowcie sie na nastepny dzień..

Gość ja86sia
my płaciliśmy zaliczkę ok 10% przy podpisywaniu umowy, resztę na tydzień przed weselem, ale jeszcze w między czasie zadzwoniliśmy domówić hotel dla jednej osoby i kwiaty na stół, to wyszło 240zł i dopłacaliśmy to po śniadaniu w niedzielę. Może jakby kwota była znacznie wyższa to poszlibyśmy do niego w poniedziałek. Też był z nami całe wesele i ani my ani on nie mieliśmy zastrzeżeń, więc od razu się rozliczyliśmy. A orkiestra bierze w trakcie wesela, ewentualnie na koniec i myślę, że nie będą chcieli się specjalnie potem z Tobą umawiać na zapłatę, więc dla nich kasę raczej miej przygotowaną na weselu :)

Gość ja86sia
to było wesele bez poprawin, ze śniadaniem razem i hotel był też częścią restauracji :)

Gość stara mężatka
ja płaciłam dopiero we wtorek,a właściwie nie ja tylko nasi rodzice bo to oni sponsorowali restaurację,w poniedziałek pojechaliśmy do właścicielki na końcowe rozliczenie a we wtorek przywieźliśmy kasę,zespół dostał kasę tez we wtorek,kamerzyście płaciliśmy przy oddaniu materiału,dla fotografa to samo jakieś 4 tyg po weselu