Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka484370978

Świetny posiłek do pracy i do szkoły.

Polecane posty

Gość Paulinka484370978

Zamiast tuczącego chleba można sobie rano podgrzać rosołek z obiadku, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego jak ktoś lubi, dużo pietruchy i wlać wszystko do termosa. Syci i się chudnie - polecam. Do tego na przykład jabłuszko albo jogurcik naturalny. Ostawiłam kanapki z chleba razowego i przez tydzień zrzuciłam 0,5 kg.

a nie wystarczy w pojemniczek szczelny obrac sobie jabłuszko dwa jaja i można ten jogurt.:-) jak już trzeba no ale bez cukru bo rosół to raczej nie odchudza no chyba że z kości i mięsa z kurczaka bądź indyka ale bez skórki

można też zrobić sałatki i surówki dietętyczne ale jeżeli jesteś nastolatka to warto zjeść posiłek pełnowartościowy bo będziesz zmęczona i w szkole słabo mózg będzie pracował.

Gość Paulinka484370978
Ta opcja też jest fajna, stosowałam ją kilkakrotnie, ale rosołek potrafi bardziej nasycić - naprawdę. Poza tym tyje się od węglowodanów, które są wytworem człowieka: chleb, makarony, płody rolne. Kiedyś ludzie nie jedli takich rzeczy i byli szczupli. Węglowodany powinno się jeść tylko pod postacią warzyw, owoców i ich przetworów. Skrobia z chleba, mąki, makaronów to zabójstwo dla figury. Wystarczy o tym poczytać w internecie. Powinno ograniczyć się spożywanie węglowodanów do 100 g dziennie na rzecz pełnowartościowych białek i tłuszczów.

paulinka zgadzam sie z Tobą naturalne węglowodany nie zaszkodza czyli takie w białkach i warzywach owocach poza tym innych nie spożywam.

Gość juuuuuuujuu
oj, tam ja bym umarła bez chleba;-) w pracy nic innego mnie nie zasyci, na pewno nie woda z przecierem i pietruszką