Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewfkjwewf

Problem z karmieniem piersia 3 mc dziewczynki :(

Polecane posty

Gość ewfkjwewf

Moja coreczka ma 3 mc i zawsze z karmieniem byl spokoj.Dziecko ladnie ssalo bez problemow. teraz od 2 dni corka jest nieznosna przykarmieniu. Zlapie possie 3 razy puszcza i odwraca glowe,przy probie porzytrzymania dziecko dostaje szalu wyrzuca raczki i nozki-rozpaczliwie placze,dodam ze po podaniu jej smoczka dziecko uspokaja sie i zaczyna sie nawet smiac. Czy mam przejsc na mm?Co mam zrobic?Ratunku ta sytuacja ma tez miejsce w nocy :(

Gość Paulina 26Poznan
Powinnaś czymś nakarmić dziecko. Może naturalnie odrzuciła Twój pokarm ja spróbowałabym mm.

Gość Midela98
Po co od razu mm... odciągaj pokarm i dawaj z butelki - mm też dawałabyś z butelki. Smoczek ? może to on być przyczyną - z tego co wiem przy karmieniu piersią nie daje się dziecku smoczka.

Gość moze ja uszka bola , podczas
ssania? Idz do lekarza niech sprawdzi

Gość Urwisowa Mama
ewfkjwewf - nie ma czegoś takiego jak naturalne odrzucenie piersi, dla dziecka jest ona zbyt cenna żeby ją odrzucać, oznacza nie tylko jedzenie ale i bliskość z mamą. Jeśli zależy Ci na karmieniu piersią to nie podawaj mm, bo niestety zawsze kończy się to tak, że mleko zanika - dziecko nie ssie więc mleka jest coraz mniej. Sprawdź uszka, jak ktoś wyżej wspominał, bo zapalenie ucha objawia się m.in problemami z ssaniem ale to raczej mało prawdopodbne, według mnie bardziej prawdopodobny jest skok rozwojowy, mój Maluszek też mniej więcej w tym okresie tak się zachowywał, po prostu zaczął go bardziej ciekawić otaczający świat, rozglądał się i obserwował, po trzech-czterech dniach wszystko wróciło do normy. P.S. Przy dziecku nigdy nie rób niczego na siłę, Tobie też na pewno nie podobałoby się gdyby ktoś Cię zmuszał siłą do czegoś.

Gość moze ja uszka bola , podczas
ale mimo wszystlo idz do lekarza , niech sprawdzi

Gość a może ma pleśniawki?
?