Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnasas

Mam 20 lat i boje powiedziec się o ciązy

Polecane posty

Gość dziwnasas

Mam 20 lat jak urodze będe miała 21 i strasznie boje się powiedzieć rodzinie o ciąży . Nie będą się do mnie odzywać. W mojej rodzinie rządzi babcia i dziadek . A oni zawsze sie wstydzą reszty rodziny i ciągle mówią co ludzie powiedzą . Chcą żeby wszystko było idealne. Chciałam sobie zrobić po maturze rok przerwy i wyjechać , zeby być troche mniej zależna od rodziny ale była taka awantura , ze masakra i wręcz zostałam zmuszona , zeby iść na studia i to jeszcze na kierunek który mnie mało interesuje ;/ Ucze się z przymusu . Oczywiście moja babcia i mama się mną przed calą rodziną chwalą , ze ja taka mądra, pracuje , w nocy się ucze , kończe kursy itp No i zaliczyłam wpadkę. Już wiem od miesiąca , ze jestem w ciązy i boje się powiedzieć . Wiem , ze przestana się do mnie odzywać. Jak to powiedzieć delikatnie .... co wieczór płaczę :(

Gość zyyytsiiananj
a czego tu się wstydzić? bo nie rozumiem za bardzo? dziewczyno jestes pełnoletnia masz 20 lat a nie 15 wiec nie rozumiem czego tu się wstydzić. Sama miałam 23 lata jak urodziłam i nigdy nie pomyslalam ze jestem za młoda czy coś. Wręcz szczyciłam sie tym ze bede mamą cała rodzina sie cieszyła.

Gość kolosola
O kurcze, nie zazdroszczę... Ja myślę, że powinnaś powiedziec jak najszybciej, bo taka nerwowa sytuacja wpływa żle na Ciebie i dziecko. JA na Twoim miejscu zaczełabym od mamy. Wyczuła jakis dobry moment, znasz ją wieć bedziesz wiedziała kiedy... I jak ona bedzie juz wiedziec, to moze wtedy bedzie łatwiej powiedziec reszcie. PEwnie się podąsaja przez jakiś czas ale wkoncu im przejdzie. A jak urodzi sie dzidzi to pewnie juz zapomną o tym co było.

Gość dziwnasas
ja jestem bardzo związana z rodziną i głupio powiedzieć ale zawsze liczyłam się z ich zdaniem . Teraz będą gadać , ze ich rozczarowałam itp. Pracuje , zarabiam więc sie nie boję jakoś bardzo bo chłopak tez zarabia ale wiem , ze babcia nie odezwie się do mnie i już . Znam ją , jak coś nie idzie po jej myśli to gada , że ją zawiodłam itp Zabroni mi się spotykac z resztą rodziny z jej storny bo to taki wielki wstyd . Zawsze wszyscy robimy to co ona chce . Moja mama i jej siostra prawie wcale nie mają kolezanek bo babci sie nie podobały bo ta to alkoholiczka , tak jakaś głupia itp . Zawsze na wakacje , ferie jeżdzimy z dziadkami , codziennie u nich jesteśmy żeby ich nie urazić. Moja mama jest taką osobą , ze jak babcia rzestanie się do mnie odzywac to ona pewnie też żeby się babci podlizać ;/

Gość lkok
ja jak zaszłam w ciazę miałam,19 lat teraz mam 20 i 8miesieczną c.óreczkę,tez nie wiedziałam jak to powiedzieć. Najpierw rodzina nie była zadowolona ale szybko sie przyzwyczaili i teraz moja córka jest opczkiem w głowie wszystkich:)

Gość zyyytsiiananj
wiesz co, skoro babcia ci zabroni gadać z rodziną itd to sorry ale nie spierdala na bambus. w głowie mi sie nie miesci

Gość listopadowa pora
Tu na kafe same zadowolone 20letnie matki - ja pierdole! Bo tak to zazwyczaj jest, babcia pierdoli po rodzinie jaka to ma cud miód wnusie a wnuczka ... no własnie zamiast myslec o wykształceniu to bedzie bawic :) Poza tym co za pierdolnieta rodzinka :) babcia rulezzzzzzzzzzzz :) powinna ci po łbie wytrzaskać :):):D

Nic im teraz malutka nie mow :) Bo moga cos glupiego zrobic ... zatrzymaj to dla siebie jeszcze przez jakis czas ... Twoja rodzinka jest nienormalna (tak jak moja zreszta hehe) ... u mnie tez wszyscy mysla "co pomysla inni" no ale ja naszczescie mialem to w dupie A dziecko jest z twoim facetem czy przypadkowym gosciem ? Bo to ma ogromne znaczenie :)

Gość o testach
jak dla mnie skoro powiedziałaś A to powiedz teraz też i B. Widzę że jesteś bardzo mało asertywna i zależna od rodziny -pewnie względy finansowe.

Gość syll19
ja mam podobnie tylko ja musze powiedziec ojcu ktory nie widzi mojego brzucha a jestem w 7 miesiacu. nie powiedzialam mu wczesniej bo chodzi naje*** non stop.

moze to krok w dorosłość i byc w końcu samodzielnym a ni co babcia i mama każą chciałaś to i tamtą a robisz jak kukła co każą :O nie masz swojego mózgu

Gość agnieszka424
dziwnasas Ile chłopaka ma lat?

ja sie tez balam powiedziec o ciazy i tez tak jak ty zaszlam w wieku 20 lat, moi rodzice są normalmi ale tak jak kazdy rodzic chcieli abym poszla na studia no ale trudno zaszlam w ciaze i uszanowali to , teraz utrzymuje nas mąż a rodzice nie mogą nacieszyc sie wnuczkiem , nawet sie poplakali ze szczescia jak im powiedzialam o ciązy . wiec nie masz sie czego bac , nawet jak teraz tego nie zaakcepytuja to zmienia zdanie gdy dzidzia bedzie na swiecie

Gość dziwnasas
Jesteśmy ze sobą dwa lata , chłopak ma 24 lata. Ja wiem , ze mam toksyczną rodzinkę i trudno jest z nią wytrzymać i muszę zadecydować coś bo oni zawładną moim życiem. Boje się ale muszę jakoś to ogarnąć . Już postanowiłam , ze powiem w grudniu.

Gość jasne ale
dorosla laska a zachowuje sie jak dziecko Ogarnij sie ! Normalny wiek na ciaze, mature juz masz. Studia skoczysz zaocznie. OMG jaki problem ...oj oj....