Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi

PROSZE O ODPOWIEDZ;)

Polecane posty

Gość pomozcie mi

kupiłam sobie test ciążowy , nie wiem jak rozumieć wynik . jedna kreska (c) - różowa , (t) - taka jakby lekko szara widoczna dobrze ale pod światło.

Gość wklej zdjecie tu
sie zobaczy

Gość cfsfafa
jak masz dwie kreski to ciąża

Gość Muszyszynka
zależy po jakim czasie widoczna

Gość o testach
Test ciążowy jest wykonany prawidłowo gdy postępuje się zgodnie z zaleceniami określonymi w instrukcji użytkowania załączonej do każdego opakowania. Przede wszystkim na prawidłowe wykonanie testu wskazuje wynik negatywny lub pozytywny. Jeśli po wykonaniu testu widoczne są dwie kreski wynik jest pozytywny a test ciążowy został wykonany poprawnie, tak samo jest w przypadku, gdy wynik jest negatywny, czyli wtedy, gdy przy literze C widoczna jest jedna kreska. W pozostałych przypadkach wynik jest nieprawidłowy, jednak jeśli Twoje wątpliwości wzbudzają inne okoliczności np. różowe tło testu, czy różnice między kolorem jednej a drugiej linii w takich wypadkach test ciążowy został prawidłowo wykonany, a różnice są spowodowane reakcja obszaru testowego na otoczenie zewnętrzne. Należy również pamiętać, że test ciążowy wykrywa poziom hormonu hCG w moczu, w przypadku gdy badana ma podwyższony poziom tych hormonów z przyczyn innych niż ciąża wynik testu ciążowego może być fałszywie pozytywny. Wszystkie informacje o uzyskaniu prawidłowego wyniku testu ciążowego są również zawarte w ulotce informacyjnej dołączonej do opakowania testu ciążowego. Jeżeli test dał wynik pozytywny, czy negatywny, a mimo to budzi to wątpliwości kobiety, najlepiej po upływie 48 godzin powtórzyć test, jeśli mimo potwierdzenia poprzedniego wyniku, bada ma wątpliwości należy skonsultować sie z ginekologiem. Lekarz specjalista może zlecić laboratoryjny test ciążowy. Ważnymi krokami do prawidłowego wykonania testu jest wykonywanie go po upływie 10 dni od zapłodnienia, pobranie próbki z pierwszego, porannego moczu oraz odczyt wyników w czasie ok 5 minut po wykonaniu testu ciążowego. Test ciążowy daje niewiarygodny wynik w przypadku, gdy od ostatniego porodu organizm nie oczyścił sie z hormonu hCG (trwa to przeważnie kilka tygodni).o

Gość pomozcie mi
NIE MAM , WLASCIWIE TA KRESKA BYLA DZIWNA TAKA WIDOCZNA POD SWIATLO. NIEKTORZY MOWIA ZE TO CIAZA INNI ZE TO KRESKA FABRYCZNA. ROBILAM WCZESNIEJ TEST 3TYG PO I NEGATYW

Gość pomozcie mi
TEN TEST DZIWNY NIBY POPRAWNIE JAKAS BIALA KRESKA PO 3MIN POTEM ZLAL MI SIE CALY EKRANIK NA ROZOWO I CH.. MOGLAM WIDZIEC ;( PO 2 GODZ ZROBILAM DRUGI TEST CHOC Z ROZCIENCZONEGO MOCZU (PILAM WCZESNIEJ KOLE) I WYSZEDL NEGATYW.

Dwie kreski to zawsze ciąża. Im wcześniejsza tym mniej hormonu HCG i dlatego blada kreska.

Gość pomozcie mi
JUTRO WYBIERAM SIE NA BETA HCG . JESTEM MIESIAC PO STOSUNKU . CZY TEST WYKAZE CIAZE?

Gość o testach
wyłącz CapsLock

Gość o testach
po miesiącu od stosunku testy ciążowe są wiarygodne. Moim zdaniem to nie ciaża.

Gość jeśli po 5 minutach nie było
nic widocznego "Gołym okiem" a nie pod światło, to ciąży brak. Tym bardziej, że mówisz, że już wcześniej robiłaś po 3 tygodniach i był negatywny. Teraz minęło więcej czasu i gdyby była ciąża to byłyby widoczne 2 GRUBE KRECHY :)

Gość jeśli po 5 minutach nie było
a okres był czy niepokoi cię brak miesiączki?

Gość a ja.....
"Dwie kreski to zawsze ciąża." nieprawda, po pierwsze kreski muszą być różowe, a praktycznie na każdym jest ten szary pasek opisany przez autorkę, to miejsce gdzie jest krecha i w przypadku ciąży zabarwia się na różowo po drugie są czynniki wpływające na wadliwy pozytywny wynik testu. W jednym cyklu miałam pozytywne testy z moczu, negatywne z krwi, a okazało się, że ogromna torbiel spowodowała zafałszowanie wyniku

Gość pomozcie mi
dodam jeszcze ze miesiaczka wystapila u mnie w terminie lecz byla dziwna 2dni normalne a 4 takie przerywane plamienie . po tym '' niby okresie'' kilkanascie dni bolaly mnie piersi , lekko sie powiekszyly . teraz nie bola i sa rowniez lekko powiekszone , to bylo tak 3tyg- negatyw 4 tyg - bialuchna kreska po czym test mi sie zlal na rozowo . po 2godz - negatyw . jest juz 13dzien a ja nadal nie mam owulacji . jest jeszcze jedna opcja ze te krwawienie ktore mialam moglo byc krwawienie srodcyklicznym w co nie wierze, wspozylam 3dni po okresie , na poczatku pazdziernika wiec nie wiem czy po okresie sa dni plodne czy tez nie:(

Gość o testach
a skąd wiesz że nie masz owulacji? A moze okresu nie masz? :P Moim zdaniem tylko się wkręcasz -po tak długim czasie każdy test wykazałby ciążę -byłyby dwie konkretne kreski a nie coś widoczne pod światło. :O

Gość o testach
zapisz się do gina bo równie dobrze to mogą być zaburzenia hormonalne -inna miesiączka niż wcześniej a teraz opóźnienie. Czemu od razu zakładać że to ciąża?

Gość pomozcie mi
wiem jak wyglada owulacja - 1dzien taki galaretkowaty sluz i jest go duzo i jest rozciagliwy - od tamtego ''niby okresu'' nic takiego nie wystapilo. tylko martwi mnie ta kreska - czy fabryczna bo zawsze jest czy ciaza , ona mi sie nie zabarwila wiec nie wiem jak to traktowac.

Gość pomozcie mi
teraz nie mam opoznienia @ powinnam dostac za jakies 9-10 dni. bylam w dzien tej niby miesiaczki - lekarz nic nie widzial i kazal zrobic test to bylo 25.10. a z tego co wiem na zaburzenia hormonalne trzeba sobie zapracowac i nie biora sie one ''od tak''

Gość pomozcie mi
po prostu juz widze u siebie objawy ciazowe i wariuje :( moze to tylko urojenie - nie wiem . jutro dla pewnosci pojde na bete

Gość o testach
po pierwsze organizm ludzki to nie maszyna i że coś do tej pory było to nie znaczy że tak bedzie cały czas. Może masz zwyczajnie cykl bezowulacyjny. Zdarza się. Też kiedyś raz miałam plamienia zamiast okresu i to jeszcze tydzień wcześniej niż powinien być okres. A ciąży nie było i kolejny okres nadszedł w terminie. Póki co nie panikuj tylko czekaj do okresu traktując poprzedni jako zaburzenie i tyle. Jeśli chcesz to zrób betę ale moim zdaniem szkoda kasy. Co do kreski to myślę że to po prostu reakcja na odczynniki i tyle. Po miesiącu test wykryłby już hcg w moczu.

Gość o testach
wyluzuj -u mnie dwie ciąże i dwa razy brak innych objawów niż co miesiąc na okres. Żeby było śmieszniej miesiąc przed zajściem w ciążę od połowy cyklu byłam pewna że isę udało bo bolały mnie piersi (jak nigdy wcześniej) a tu okres nadszedł co do dnia. A gdy potem zaszłam to cykl jak co miesiąc. Doszukujesz się na siłę to i psychika ci podsuwa różne objawy. :)

Gość pomozcie mi
o testach - dziekuje za wsparcie :) moze to na moje podloze psychiczne podzialalo ale od 2-3 tyg wmawiam sobie ciaze i doszukuje sie objawow. przez ten stres schudlam juz 3kg:) ale na bete pojde zeby miec swiety spokoj :)