Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siamajka

1wsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość siamajka

witam. moje pytanie to: czy na wizyte u ginekologa musze wziac jakies dokumenty? studiuje teraz w miejscu ok 300 km od domu i nie mam dostepu do takich rzeczy jak ksiazeczka zdrowa itp. posiadam jedynie legitymacje. czy to wystarczy?

Gość Kasia...............
idziesz na te wizyte do studenckiej przychodni, czy prywatnie?

Gość Perw w przelocie II
Musisz mieć dokument ubezpieczenia. Czasami honorują legitymację studencką, zwłaszcza w przychodniach studenckich, ale mi się kilka razy zdarzyło w normalnej przychodni, że nie chcieli mnie przyjąć tylko na podstawie legitymacji studenckiej. Legitymacja studencka sama w sobie nie jest dokumentem ubezpieczenia, poświadcza tylko, że się nadal uczysz i w związku z tym możesz być objęta ubezpieczeniem jednego z rodziców-powinnaś mieć chociażby ksero z rodzinnej książeczki ubezpieczeniowej, a jeśli żadno z rodziców nie zgłosiło Cię do ubezpieczenia to wówcza musisz w dziekanacie poprosić, żeby uczelnia Cię ubezpieczyła i wówczas to oni dają Ci na to jakiś papier. To czy te wszystkie formalności będą potrzebne zależy od tego na kogo trafisz, ale obecnie kiedy wszystko skomputeryzowali to nie liczyłabym na zbytnią wyrozumiałość.

Gość siamajka
ide prywatnie. hmm bardzo mi n tym zalezy mama nadzieje ze na podstawie samej legitymacji mnie przyjma...

Gość Perw w przelocie II
Skoro prywatnie to wystarczy dowód osobisty. :o 🖐️

jesli idziesz prywatnie, to placisz za wizyte, a wiec zadne dowody ubezpieczenia nie sa potrzebne. A dane w karcie mozesz uzupelnic pozniej (mnie pielegniarka pytala o dane z dowodu). Nie bedzie to najwazniejsze.

Gość siamajka
a no to super. a wiecie moze ile taka wizyta kosztuje?

to juz zalezy od cennika lekarza, od 50 zl do...kilku stow ;) przypilnuj zeby pobral wymaz na cytologie. Choc niektorzy kaza sobie za to dodatkowo placic. Nic nie wiesz o ginekologu, do ktorego idziesz? Polecil Ci go ktos?

Gość Perw w przelocie II
To zależy. Przede wszystkim od gabinetu, ale również od tego co lekarz będzie wykonywał. W niektórych gabinetach USG jest wliczone w cenę konsultacji, w innych cytologia, być może są i takie, w których i jedno i drugie jest wliczone w cenę. Zależy to też od miasta. Jeśli to pierwsza Twoja wizyta to powinnaś zrobić cytologię, USG też by nie zaszkodziło. Myślę, że 100zł to absolutne minimum w tym wypadku.

Gość siamajka
no nie za wiele wiem, tak polecily mi tego lekarza dwie moje kolezanki ale, o cene nie zapytalam o te dokumenty tez nie :) po prostu nie pomyslalam... wystarczylo mi tylko ze na prawde jest to jeden z najlepszych lekarzy. ok dzieki wielkie za pomoc i informacje:) a z reszta juz sobie sama poradze:) dzieki

mozesz sprawdzic co o tym lekarzy pisza na stronie www.znanylekarz.pl ale najwazniejsze to sie nie denerwowac i nie spinac (wiem wiem, latwo sie mowi). Fajnie, ze jestes rozsadna i chcesz dbac o swoje zdrowie intymne. Powodzenia

Gość siamajka
ok zaraz wiec sprawdze. Wielkie dzieki :) ogolnie to sie nie denerwuje bo przeciez nie mam czym. wrecz przeciwnie. tu chodzi przeciez o zdrowie wiec czym sie denerwowac?:) hehe dzieki:)