Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa

niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość gosciowa

witam, mam taki problem, generalnie od kilku lat lecze sie na tarczyce, poczatkowo okresy mialam nieregulaarne, spoznialy sie o dwa tygodnie, potem o miesiac, dwa trzy az wkoncu zanikly, na poczatku zazywałam euthyrox 50 na zmiane 75, ponziej zmienilam lekarza i zazywam teraz tylko 75 po trzech miesiacach zazywania tej dawki sam pojawil sie okres a nastepny mialam za 29 dni i teraz znowu nie mam, na dodatek zaczely wypadać mi włosy, nie wiem co robic, bo wizyte mam dopiero w stycznie?

Gość bolak
Powinnaś poczekać, może wszystko lada dzień się unormuje. Jeśli jednak nie, to może zdecyduj się na prywatną wizytę lekarską. Wówczas termin będziesz mieć znacznie wcześniej. I tym samym wcześniej będzie można w jakiś sposób zareagować na twe problemy. Co do wypadających włosów, to musisz pamiętać, że niezwykle istotna jest odpowiednia ich pielęgnacja. To jest szczególnie ważne właśnie w przypadku niedoczynności tarczycy, kiedy to choroba ta sprawia, iż włosy stają się cienkie i suche, a czasem nawet wypadają. Powinnaś zatem sięgnąć po preparaty, które przyczynią się do nawilżenia włosów, dzięki czemu są miękkie i bardziej lśniące. Dodatkowo powinnaś zdecydować się na szampony przeciwdziałające nadmiernemu wypadaniu włosów. To powinno pomóc, jeśli nie, to wówczas powinnaś jednak udać się do specjalisty. On powinien pomóc rozwiązać twój problem. Zajrzyj jeszcze na stronę http://tarczyca.net.pl/2011/07/02/wypadanie-wlosow-a-choroby-tarczycy/

Gość KONSEKWENTNA10001000
witaj ja od wczesnego dzieciństwa choruje i leczę się na niedoczynność tarczycy. też biore EUTHYROX teraz już 50. co do wypadania włosó wypadają i są w złym stanie pozatym mam łamliwe paznokcie i tak dalej ... stosuje różne odżywki na włosy a od pewnego czasu zaczęłam używać szamponu z pokrzywy i zaczynam widzieć zmiany pozdrawiam