Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna rodrigez 26lat....

mąż doprowadza mnie do szału, nienawidzę go

Polecane posty

3 mies temu urodziłam dziecko - synka - jestem na macierzyńskim. Moje wynagrodzenie na macierzynskim to 1700 zł. Jest zły że ja tak mało wnosze do domowego budrzetu a dziecko kosztuje, rozlicza mnie z każdej wydanej złotówki, Zły że nie może przespać spokojnie nocy, że liście na ogrodzie nie zgrabione. Ze wszystko jest nie tak jak on tego chce. Mamy jeszcze 3 letnią corcie i naprawdę dwoje się i troje by jakoś to wszystko ogarnąć - a dzisiaj taka awantura, nie śpie w sypialni przeprosił mnie za ta rozmowe pełną emocji ale mam go dość, palcem w domu nie kiwnie a będzie mnie pouczał niech spada W ciągy=u doby spie strednio 4 - 5h przy dobrych wiatrach a nie 8 i wszystko na mojej glowie k*** Macie tak?

Gość zrazik
nie mamy tak, bo nie zachodzimy bezmyslnie w ciaze z glupkami nieodpowiedzialnymi. wspolczucie :(

Gość yaaaaapaaa
ja tak nie mam,bo nie posiadam dzieci,ale jak tak czytam to zaczynam się bać :(

Gość zrazik
po prostu nie nalezy sie rozmnazac nie majac na to funduszy i nie nalezy poslubiac facetow, ktorzy nie sa w 100% zgodnie z nami w sensie swiatopogladu, planow, stopnia inteligencji, stylu zycia itp.

mąż prowadzi firme - w ost 2 misiacach jakos swietnie im nie idzie, myli ze sie wyzyje na mnie... dam mu popalic mamy duzy dom po tesciach ogromny teren a ja przez caly dzien jestem sama w domu z malymi dziecmi, corke trzeba pilnowac jak oka w glowie bo bardziej przypomina dziecko z adhd To byly ciaze planowane jestesmy malzenstwem od 5 lat, razem 8 lat Za 2 tyg mam obrone pracy mgr - wiec dochodzi nauka mam dosc

zrazik nasza syt finansowa do niekorzystnych nie należy, tu nie chodzi o pieniadze, pozatym skoro twierdzi ze malo kasy niech odpusci wyjscia na tenic czy z koelgami podrozowanie

Gość BXXXXXXX
POGRATULOWAĆ DZIECKA Z ADHD HEHE, PO KIM ODZIEDZICZYŁO TĘ CUDOWNĄ CHOROBĘ ? HEHE

trzepie mnie ze złości a miałam się uczyć, korzystajac z tego ze synek spi, zapewe ta chwila nie potrwa dlugo

adhd - po mne :) pomyśleć ze do 2 roku zyciajedyne slowo to bylo si, teraz jej argumentacja, slowa, smialosc do obcych - powalaja

z tego wieczornego krzyku slowa nie moge wydobyc zaniemowilam

Gość taka jedna w ciąży
wiesz, szkoda gadać o tym twoim mężu. on bez rodzenia i wychowywania dzieci nie umie poprowadzić firmy tak, żeby nie trzeba było liczyć od wypłaty do wypłaty, a tobie będzie wygadywał. ja mam stanowisko kierownicze, którego dochlapałam się po pierwszej ciaży. nadszedł czas na drugie dziecko- to była świadoma decyzja. ponad rok nad tym myślałam. ale nie da się ciągnąć kariery i chodzić w ciąży, rodzić, wychowywac na raz. niestety, ale ogólnie to na jakiś rok wypada się z obiegu. jeśli twój mąż tego nie wie, to jest cienki, nawet szkoda o nim pisać. mnie mój zagotował przy pierwszym dziecku. nie szło o pieniądze, ale o opiekę nad dzieckiem. wracał o 15.30, miał ugotowane, posprzatane, zjadł i zajmował się.... sobą. TV, komp, jakies tam majsterkowanie, naprawianie sprawnego auta itd. a jak ja już na pysk padałam wieczorem, no to jeszcze w łóżku fiku-miku by chciał. zarzekłam się wtedy, że drugiego dziecka z nim mieć nie będę, bo nie wyrobię!!! pogadaliśmy no i daje więcej z siebie. oboje potem pracowaliśmy, o tej samej godz w domu byliśmy to i mu się światopogląd odmienił. jestem w ósmym miesiącu, od tygodnia dopiero na l4, także w domu się nie wybyczyłam, teraz na bezsenność znowu cierpię. ale faceci to chyba tak mają, że sami z siebie to tak nie bardzo... nie pomyśli, żeby masaż stóp zrobić, albo ciepłą kąpiel i natarcie ciała oliwką... albo wymyśli, ale on tak na raz dwa trzy, a potem by chciał, żeby koło niego skakać... a.... faceci to taki dziwny gatunek.... daj spokój

jestem przerazony...to się wam faceci trafili. Nie pozwoliłbym,żeby moja kobietka się przepracowywała.

do taka jedna w ciąży - dokładnie tak jest i u mnie wraca do domu o 16 obiad, komputer, tv, wieczorem siłownia, spotkanie z kolegami przy piwie - powiedziałam dzisiaj mu że skoro wraca o 15 może w domu coś zrobić, on mi na to że ja chyba sie nie przemęczam, caly dzien nie robiąc nic forsownego Wiec od jutra niech stołuję się w Mc donaldzie wczesniej tak nie bylo - corka oczkiem w glowie jest, z malym jak zostal sam na 3h dzwonl co 5 min moze to ta sytuacja w pracy go przerasta - musieli zwolnic 10 ludzi z 50 nie mieli nowych zlecen - tera mowi ze jest coraz lepiej, ale nadal to w nim siedzi - może (?!) Przychodzi do mnie i przeprasza, przymila sie, lmleko z miodem nawet przyniosl - hah musze podjac radykalne kroki mi jedna mysl po glowie chodzi - byle tylko sie obronic! do taka jedna w ciazy - chłopczyk czy dziewczynka?

wrAca o 15*

Gość ftghfthujtgjiyukiu
skoro wcześniej taki nie był to widać nie radzi sobie z problemami ale to on teraz Tobie musi pomagac i się musi wziąć w garść, trudno

Gość taka jedna w ciąży
drugi chłopak, także otoczę się samymi facetami ;) mój wypadów z domu nie robi (koledzy, siłownia itd) raczej koło domu coś sobie zjadzie do roboty- liście, rąbanie drzewa, czyszczenie wyczyszczonego pieca, koszenie trawy, mycie czystego auta, przeinstalowanie komputera. i denerwuje sie, że synek go woła, że mu wymawia, że nie bawił się z nim dzisiaj, i mnie mąż wtedy woła, że młody go zamęczy. a innym razem całymi dniami w pokoju synka znikają, kolejkę układają, lego, w gry planszowe grają... no takie odbicia ma... a co do przepracowania. nie jestem przepracowana, ciąża nie choroba. zwyczajnie czasem brak sił lub gorsze samopoczucie. np dzisiaj coś nie tak z ciśnieniem, zakręciło mi się w głowie, zmierzyłam 122/50- drugie bardzo niskie, a do tego bardzo wysoki puls 118. nie powiem, położyłam się na godzinkę, mąż z synkiem się bawili. wstałam, ale ciągle źle mi, i żebra bolą, i na złość nos mi się zatkał- przez co też nie mogę spać. a mąż ki8lka razy kichnął, wysmarkał nos, stwierdził, że idzie do łóżka, a mnie z dzieckiem zostawił. kolacja, kąpanie, przebranie, usypianie. i jak słyszę, że może jeszcze się "poprzytulamy"... no to mam dość :) do tego nie jest przeziębiony...

taka jedna w ciazy - typowe nadcisnienie, miałaś wcześniej takie objawy? co ci moge doradzić - nic okrywczego - pij dużo płynow, unikaj obfitych posiłków, mi nadcisnienie towarzyszyło od 20 tyg ciązy, pracowałam do 5 miesiaca, ale ogolnie 2 ciąza była koszmarna, byłam bardzo apatyczna, nijaka, ciagle zmeczona, mimo tego zmuszałam się by coś robic musiałam mając rodzicow nie na mniejscu tesciowe nie zyja, lekko nie było

:) hah te sygnały zachęcające do seksu działają na mnie jak płachta na byka, po całym dłuugim dniu, z 2 str jak nie wspomina o tym wieczorem zapala sie lampka w moim rozumieniu :)

z ta nienawiścia w tytule - ok ok lekka przesada

Gość taka jedna w ciąży
anna zawsze w ciąży miałam niskie ciśnienie 100/70 i wszystko było ok. jak nie ciążuję to książkowo 120/80. dzisiaj coś mi "odbiło";) i jakbym czuła pismo nosem- zjadłam bardzo małe śniadanie i skąpy obiad. jak człowiek się źle czuje to i jedzenie nie podchodzi. mam nadzieję, że mam to już za sobą. teraz czuję, że jest ok

Gość taka jedna w ciąży
anna, ja kiedyś zatytułowałam "wku...a mnie mój mąż" także w normie hahaha

Gość wyjedz sie w spokoju
pouczyc i zostaw balwana z dziecmi. Tydzien lub dwa tak spedzi i bedzie cie na kolanach blagal o powrot. A na razie jak za niego wszystko robisz, to on mysli ze samo sie robi, musisz go z tym bajzlem samego zostawic. Innego wyjscia nie masz, chyba ze od razu kopnij go w du.pe, bo w sumie jest beznadziejny.

:) masakra, pora isc spac, dosc nauki, fryderyk budzi sie co godzina, a sfochowany maz nie odstepowal mnie na krok, zla jestem na niego mamy wspolne konto nie czuje ze malo daje, jestem z tych oszczednych ale jak wiem ze cos kosztuje mnoej a nie da sie tego zjesc to wole kupic z tej drozszej firmy, pare zl nie wplynie zbytnio na budzet

Gość wanda 38/wawa
znam to z autopsjii

Gość OJ GŁUPIE BABY
Njpierw na siłę dążą do małżeństwa a potem się dziwią że nie jest kolorowo. Faceci to lenie i egoiści bo tak byli wychowani przez Mamusie które ich wyręczały. Dziś wyręczacie mężów, za chwilę będziecie wyręczały synków a potem będziecie się dziwić za co was synowe nienawidzą....

anna --> tez mam 3 letniego syna, moj facet zarabia kilkanascie razy wiecej ode mnie, a nie ma szans wogole ze ja dotkne jakichs lisci czy cos, co gorsza wyrecza mnie z wielu obowiazkow domowych typu odkurzanie, wynoszenie smieci itd. gotowanie nalezy do mnie. nie dziwie sie ze ci z nim zle.

Gość anna rodrigez 26 lat....
ojjej - kłótnie się zdarzają, jak w każdym małżeństwie. Pisałam pod wpływem emocji, dałam mu popalić, przepraszał na kolanach :) cały wczorajszy wieczór. Z pieniążkami u nas nie jest źle, ale jakoś nie chce zatrudnić żadnej niańki - mimo ciągłych nalegań rodziny, nie i basta. Moje siostry życia nie wyobrażają sobie beż niani. Ja jestem ze starej polskiej szkoły. Do tych co twierdzą że głupie małolaty nie wiedzą w co się pakują zaraz po średniej szkole - tak też twierdzi moja koleżanka i sąsiadka zarazem - kiedyś sądziła że jestem pozbawiona ambicji że nic tylko dzieci i obiady. Ni zupełnie prawda zrobiłam studia wyższe, w czasie których urodziłam starszą córcie i jakoś dało pogodzić się dom, prace, studia - lekko nie było, ale wszystko się da. Ta koleżanka co sądziła ze ja bez ambicji, siedzi sama bez garstki przyjaciół i wiecznie narzeka Poza tym mając 20 lat, być na utrzymaniu rodziców łatwo kogoś osądzać, nie wiedząc nic o prawdziwym życiu, a jedynie go obserwując

Gość anna rodrigez 26 lat....
a w moim małżeństwie jest kolorowo - momentami bardzo :)