Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara dukankaa

DUKAN-po raz kolejny,proszę o radę

Polecane posty

Gość stara dukankaa

Do Dukana podchodzę drugi raz..Może opiszę swoją historię.Dieta Dukana to jedyna dieta,na której schudłam.Mam 175 cm wzrostu.Z 72 kg spadłam do 58.Wyglądałam rewelacyjnie,znajomi mnie nie poznawali.A to wszystko w kilka miesięcy...Niestety przyleciałam do Anglii..Nie była m niezależna,jadłam to,co akurat było gotowane,a wiadomo jak tu jest..Ważę 71 kg,wyglądam okropnie...Jest mi żal,że tyle pracy poszło na marne...Jednak wiem,że to moja wina. Postanowiłam znowu przejść na Dukana,od wczoraj jestem na tej diecie.Mam jedno pytanko-mój tryb życia jest raczej siedzący,w związku z tym postanowiłam jeść trochę mniej.To zjadłam dziś : -pół kalafiora z jajkiem + ser żółty (wiem,niedozwolony..ale to odrobina) -tosty dukanowskie ( 7 łyżek otrębów owsianych,2 jajka,3 łyżki jogurtu naturalnego,4 plastry szynki ) -mały jogurt owocowy o obniżonej zawartości tłuszczu. -czarna kawa Czy po dołożeniu do tego jadłospisu jakiegoś mięsa i twarogu - mogę jeść to wszystko codziennie? Będzie ok dla osoby ,która prowadzi siedzący tryb życia? Z góry dzięki.

ale kalafiora nie mozesz na fazie uderzeniowej, pozniej robisz fazy naprzemienne i tez przez kilka dni mozesz jesc warzywa, przez kilka dni nie mozesz jesc warzyw jogurt owocowy? z owocami? powinno sie unikac, lepiej naturalny i daj aromat, np waniliowy, albo pomaranczowy dodaj jeszcze twarog, serki wiejskie, ryby, tunczyka, mam swietny przpeis na placki z tunczyka jedna puszka tunczyka, po 2 lyzki otrab owsianych i przennych, 2 jajka, przyprawy wszystko razem mieszasz i na rozgrzana patelnie robisz placki tunczyka nie czuc a placki sa swietne, sama robilam :)

Gość stara dukankaa
Dzięki ;) na bank wypróbuję ;d a co do kalafiora,to Dukan mówi, że jeśli podchodzi się do diety drugi raz to należy ominąć uderzeniówkę i przejść od razu do warzyw ;)

ja robilam dukana ale nie bylam zadowolona, nie mialam zadnego ubytku w kg nawet -0,5kg mi nie ubylo wiec widac ona nie jest dla wszystkich ale ja sie dobrze czulam, tylko po prostu nie bylo zadnej roznicy dla mnie wiec juz sie wiecej nie dukanowalam :P

Gość stara dukankaa
a jak długo byłaś na tej diecie ?