Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p_y_tajaca

6-dniowy niemowlak i brak kupki

Polecane posty

Gość p_y_tajaca

Mam pytanie, Moja Mała od 2 dni nie zrobila kupki, siku robi normalnie. Karmie piersia i Mala sie najada. Czy jest to niepokojące?

Spróbuj starym sposobem " termometr" bo może mieć albo wzdęcia albo zaparcia . Zależy co jesz takiego .

Gość takaPrawda
ten stary sposób nie jest dobry! Lepiej kup w aptece specjalne czopki na wypróżnianie.

Gość klaudka16x
zauwazylas ze boli ja brzuszek? jest niespokojna albo płacze caly czas? podkurcza nozki? ma problemy z wyproznieniem, tzn steka, napina sie i nic nie wychodzi? jesli tak to idz do pateki i kup czopki glicerynowe dla niemowlat, wlozysz i po sprawie, jak nic takiego nie zauwazylas to znaczy ze jest ok i mala sama zrobi w swoim czasie.

Poza tym klaudka ma rację. Pamiętam jak mój syn czasem robił kupę po dłuższej przerwie, nawet położna mnie uspokajała :)

Gość p_y_tajaca
dzieki dziewczyny. moze poczekam pol dnia i zobacze.Mala jest spokojna, nie placze, nie podkurcza nozek....

Gość kasss99887
Absolutnie nie wciskaj jej czopków ani termometra! Najpierw obserwuj tak jak napisała klaudka i zrób to, co powiedziała grey eyes. Jeśli karmisz piersią to dziecko może robić kupkę raz na tydzień! Czasem i 10 dni się zdarzy i to jest normalne! Twoje mleko trawi się rewelacyjnie, czasem nie ma po prostu czego wydalać, a matki od razu czopki dzieciom wpychają. Same niech sobie wepchną czopek przy pustych jelitach i zobaczą jaki to koszmar dla takiego maleństwa!

Mi położna przy wypisie powiedziała że maluchy karmione tylko mlekiem mamy mogą robić kupki rzadziej np. co 5 a nawet 6 dni i to normalne jeśli nie ma oznak że brzuszek nie boli Takze zostaw dzieciątko w spokoju:)Samo w swoim czasie zrobi kupkę:)Bo piszesz ze wszystko jest ok:)

Gość mnbvb
Mój synek miał taki rytm, że całe 6 m-cy karmienia piersią załatwiał się co 4-6 dni. Lekarze zabronili mi interweniować bo nic mu nie dolegało. Młody przestawił się gdy zaczął jeść inne rzeczy niż mleko.

Swoją drogą co to za metody macie tutaj?Termometr?Czopek?Sobie jak nie robicie kupy parę dni też termometr w dupę wpychacie???I co przyśpiesza??Boże co za pomysły Zal mi waszych dzieci

Gość normalnie zal mi was
matki za dyche i takie same rady! :o Karmiac piersia dziecko MA PRAWO nie robic kupiki nawet do 5 dni! Pokarm matki jest lzejszy, lekkostrawny i stad ta roznica z karmieniem butla, takze nie masz sie co przejmowac tylko obserwuj mala i czekaj. Jesli mala sie nie prezy, nie robi czerwona i nie wiedzisz tego, ze chcialaby cos zrobic, a nie moze to po prostu czekaj. Poszukaj w necie info albi zapytaj pediatry, powie ci to samo co ja i zignoruj te idiotyczne rady o termometrze :o Masakra :o