Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helka helena

zespol policystycznych jajnikow...pytanie

Polecane posty

Gość helka helena

Mam pytanie odnosnie tej choroby. Mieszkam za granica i troche zaniedbalam wizyty u lekarza bo nie mam ubezpieczenia. Do tej pory nie zwracalam uwagi na niektore rzeczy az do dzisiaj.Zauwazylam ze mam straszne hustawki nastrojow,cokolwiek moze mnie wyprowadzic z rownowagi i czuje jak mnie po rpostu rozsadza w srodku>Potem moge wybuchnac placzem itp. Zaczelam sie nad tym zastanawiac bo to nie jest za normalne,nigdy wczesniej tak nie mialam i natrafilam na to ze najprawdopodobniej mam zespol policystycznych jajnikow. Mam wszystkie objawy oprocz jednego a mianowicie tego ze mam regularne okresy.I wlasnie tu moje pytanie.Czy jest mozliwosc chorowania na to wlasnie z regularnymi okresami???????? Mam 28lat,juz raz poronilam w trzecim miesiacu..czemu nie ztwierdzono.Mam problem ze skora a mianowicie,pryszcze,wypryski,potwierane pory.Mam nadmierne owlosienie na twarzy,brzuchu.Mam lysienie typu meskiego.Do tego mam problemy z waga.Moge przytyc w predkosci siwatla i najbardziej w okolicy brzucha.Mam male piersi.Mam mega pms,praktycznie tydzien z zycia wyjety,zaczyna sie dzien przed krwawieniem bol glowy ktory trwa cztery dni,pierwszy i drugi dzien krwawienia mam ogromne skorcze,takie ze nie moge chodzic juz o rozdraznieniu nie wpominajac.Owulacje tez czuje,strasznie boli mnie brzuch,mam wydety jak balon i ogolnie nie raz zastanawialam sie jak akurat wtedy mozna chciec sex uprawiac.Jedyne czego nie mam to wlasnie tych nieregularnych okresow i nigdzie nie moge znalezc informacji czy to musi byc.Moze ktos z was mial taki problem.Prosze o dop.

Gość Nie kochana takiej możliwości
nie ma, zbadaj sobie hormony lepiej albo idź z tym do lekarza jak ci to przeszkadza

Gość helka helena
dzieki dziewczyny za odpowiedzi,wiem ze musz eisc do lekarza i juz postanowilam ze jutro umowie sie na wizyte bo za dlugo juz sobie pozwolilam na nie badanie.Wlasnie czytam juz od paru godzin i wszedzie pisze ze trzeba miec nieregularne miesiaczki a ja mam regularne w kazdy miesiac.Moze rzeczywiscie mam tylko ten testosteron a wlasciwie wiem ze to mam bo czuje sie jak facet w babskiej skorze,,,mam ochote kogos potrzaskac.