Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długowłosaczarnowłosa

Zmechacone włosy, skłonność do kołtunów, twarde końcówki.

Polecane posty

Witam. Mam dziwny problem ze swoimi włosami. Mam b.długie włosy, farbuję na naturalną czerń już od jakiegoś roku, nie są one spalone, są gładkie w dotyku. Kiedyś moje włosy były grubsze i co tu dużo mówić ładniejsze. Od jakiegoś czasu zaczęły robić mi się okropne kołtuny (szczególnie pod spodem), włosy łączą mi się w tak zwane strąki (łączą się w silnie oddzielone pasma, kiedy próbuję rozczesać je i połączyć ze sobą nie udaje mi się, nadal są dziwnie rozdzielone w osobne kosmyki), kiedy spojrzę nieraz na moje włosy w lustrze pod pewnym światłem to widzę u samego czubka dziwny mech, muszę go wygładzać, bo drobne włoski mi stoją i wygląda to tak jakbym wstała z łóżka i się w ogóle nie uczesała (miałam na ten temat dużo uwag, szczególnie po umyciu kiedy zapomnę nałożyć jedwab). Gdy wyjdę na wiatr to już w ogóle nie mam siły do nich, są niesforne, fruwają i kołtunią się we wszystkie strony, muszę je ręką wygładzać. Dbam o nie, używam szamponu Garnier do włosów farbowanych, czasem odżywkę Joannę, jedwab do włosów Joanna (bez niego moje włosy byłyby tragiczne). Moje włosy nie są szorstkie, są gładziutkie, gorzej z końcówkami, które są twarde jak skała i rozlatują się we wszystkie strony. Co mam robić? Nie chcę ścinać włosów, uwielbiam ich długość. Proszę o dobre porady, dziękuje i pozdrawiam.

Gość powiem tylko tyle że
jedwab nie nawilża włosów, czasem daje wręcz odwrotny skutek aha - do rozczesywania "strąków" jest genialna szczotka tangle teezer

up

Gość kamikkamik
Masz najpewniej włos zniszczone farbowaniem i/lub "jedwabiem", który na dłuższą metę potrafi potwornie przesuszyć. Poczytaj wizażowe wątki włosowe, tam powinnaś znaleźć dużo podpowiedzi: http://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97

Gość a to mój pseudonimmm
A nie nosisz szalików, apaszek? Mi się kołtunią od szalika :)