Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisniova

Kapelanka- KRAKÓW

Polecane posty

Gość wisniova

czy to spokojna okolica? powiedzcie cos na temat tej dzielnicy

Pewnie chodzi Ci o nowo budowane ośiedla... Tak. Tam jest w miarę spokojnie bo to sa drogie mieszkania a wiec hołota tam nie mieszka.

To przy Ruczaju Fajne osiedla mieszka tam moja rodzinka Chwala sobie

Gość wisniova
tak, wynajelam mieszkanie w nowym budownictwie i chodzi mi czy to spokojna okolica, czy nie mieszkaja jak jakies ciemne typy

Ile razy szlam tam w glucha noc nie zlicze po alko tez sie zdarzalo ale z umiarem pod humorkiem bylam Moja rodzinka mieszka przystanek za Tesco na Kapelance Luz totalny Nic mi sie nie stalo zadnych zaczepek ani nic nie napadnieto nie okradziono Odradzam raczej spacer zwlaszcza o tej porze i wczesniej Bulwarami Wislanymi Mozna stracic portfel komore i zaliczyc kapiel w krolowej rzek polskich Ja jestem porabana ale nie az tak aby spacerowac nawet o 16 zwlaszcza ta pora roku Bulwarami :D Ogolnie Kapelanke polecam :)

Z moich doswiadczen w Grodzie kraka fajnie sie zyje w okolicach osiedla Podwawelskiego Pradnika Bialego Ruczaju Szerokim lukiem omijam Azory Pradnik Czerwony Nie wiem czy slusznie ale... Na Kazimierzu zalezy......ale ten klimat no ale mega drogo.....

Gość fanka shatankaa
bedziesz miala shatyna za sąsiada

Kiedys na forum byla super laska z Krk Papierowe Nozyczki jej chyba bylo tez mieszkala w Krk ale czy dalej tam rezyduje to nie wiem wieki Jej na kafe nie widzialam

Gość wisniova
wlasnie chcialam wiedziec czy jak wieczorem bede wracac to nie dostane w zeby albo ukradna mi auto spod bloku

w zeby nie :) chociaz mozesz wszedzie dostac n to reguly nie ma Kiedys wczesna wiosna zaiwanialam wesolutko na Ruczaj i na przystanku stalo sobie dresow trzech :) z eka wystraszona mysle -pryskac za przystanek -minac ich szybkim krokiem -wiac na druga strone ulicy -dzwonic na psiarnie wybralam opcje b ale serce mialam w pietach zoladek w gardle a dusz ena ramieniu Trzeba trafu ze trzymalam w raczce papieroska Jeden z dresow zastapil mi droge i zaputal bardzo grzecznie Pani wybaczy czy moze pani mnie i moich kolego papierosem poczestowac??? :D Poczestowalam dalam ognia pogadalismy chwilke panowie chcieli mnie odprowadzic do domku ale krotka i stanowczo odmowilam Pan Dres 1 chcial sie umowic Pan Dres 2 nic nie mowil w wiekszosci czasu kontemplowal niebo Pan Dres 3 chcial postawic piwo :)

Gość wisniova
rozumiem...a w ktorych dzielnicach lepiej sie nie pokazywac wcale?:p

Ja osobiscie odraadzam Azory Cusik jak warszawska Praga No i w okolicach Lasku Wolskiego pozna noca lepiej sie nie pokazywac ( tam gdzie zamek na Przegorzalach i Zoo ) I na Bulwarach Wislanych chyba ze dobrze plywasz masz telefon na kazdy dzien tygodnia i wygralas kumulacje w totaka te 53 banki :D A tak serio na to reguly nie ma nieraz jest tak ze idac przez najgorsza dzielnice nic ci sie nie stanie a w najspokojniejszej dzgna cie nozem w bebechy albo kastetem miedzy oczy Ja zyje w pelnej symbiozie z kibicami zulami i dresami to tez metoda :D

Gość wisniova
dzieki za pomoc, mam nadzieje ze jednak nic przykrego mi sie nie przydarzy :)

Gość tam jest zakrzówek
a on jednak przyciąga element. moim zdaniem taka średnia lokalizacja zwłaszcza ze wzgledu na korki. ta część miasta jest niewydolna komunikacyjnie. nie wiem co wpisujący tu chcą od azorów za wyjątkiem tej części gdzie na blokach widać napisy cracovia reszta to dość spokojna okolica.

Gość wisniova
to jak to jest w koncu, bezpiecznie czy nie? chodzi mi konkretnie o kapelanke i okolice, czy nie ma meneli, czy nie bija, nie kradna etc. moze ktos jeszcze z krakowa sie wypowie

Kapelanka 6, 8, 10 jest luz, nie ma tam menelstwa ale ta druga strona nieparzystych z ulicy wygląda nie ciekawie. Stare komunistyczne bloki. Tam może być nie ciekawie.

Gość wisniova
wlasnie chodzilo mi o te strone, tam gdzie sa stacje benzynowe ;) szwedac sie po blokowiskach w nocy nie bede ale lepiej wiedziec gdzie sie mieszka

Gość wisniova
a dlaczego pisaliscie ze stamtad jest zly dojazd? przeciez jest blisko przystanek autobusowy, tramwaj, chyba to dore polaczenie