Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiebieskiTulipan

Odstawiebnie tabletek, okres i te sprawy :)

Polecane posty

Gość NiebieskiTulipan

Hej. Mam pytanie. Może któraś miała jak ja. Odstawiłam miesiąc temu tabl. anty. bo chciałabym zajść w ciążę. W połowie miesiąca odczuwałam bóle jajników (owulacja). W czwartek pod wieczór powinnam dostać okres (tak dostawałam jak brałam tabsy). Od czwartku nic. W sobotę wieczór robiłam test - negatywny. Odczuwam bóle brzucha (jajniki, rozpieranie), bóle piersi, sutków. Nie nakręcam się na ciążę. Nie schizuję. Tylko ciekawi mnie czemu nie dostałam okresu, czyżby to efekt brania tabl.? Pod koniec tyg. powtórzę test.

Gość Kasia...............
wracasz do naturalnego cyklu z tego wymuszonego hormonami. To wcale nie musi nastapic idealnie po 28 dniach. Zdarza sie (i to jest normalne), ze zaburzenia cyklu trwaja dwa, trzy miesiace. Dlatego ginekolodzy maja problem z ustaleniem daty porodu, jesli zachodzimy w ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu hormonow - bo nie wiadomo na sto procent kiedy doszlo do zaplodnienia, kiedy byla owulacja..? Najlepiej jest najpierw poczekac na pierwszy okres :) teraz pozostaja Ci tylko testy lub wizyta u ginekologa. Ale daj sobie jeszcze kilka dnia

Gość NiebieskiTulipan
Kasia... dziękuję. Pewnie masz rację. Przed tabletkami nie zawsze miałam regularny okres. Tylko wkurza mnie to że mnie teraz tak wszystko boli ;). Myślałam że mniej więcej długość cyklu będzie zachowana. No nic. Powtórzę test za parę dni. I zapiszę się na wizytę u lekarza.