Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowani :)

Prywatny ginekolog lepszy?

Polecane posty

Zrobiłam test, jestem w ciazy :) . Planuje w srode wybrac sie do ginekologa prywatnie. Ile kosztuje mniej wiecej jedna wizyta? I czy gdybym chciala isc panstwowo dlugo bede czekala na wizyte?

Gość Perw w przelocie II
Koszt wizyty zależy od miliona czynników-miasta, tego czy jest to znany lekarz tzw. "renomowany", czy taki sobie zwykły, również od tego co jest wliczone w cenę badania. Co do terminów u lekarza na nfz to zależy to od przychodni. U mnie w przychodni przychodzi się rano, bierze numerek i wizyta odbywa się w przeciągu maksymalnie 2h, zazwyczaj jest to ok. pół godziny. Jeśli chodzi o kobiety ciężarne to tak wygląda pierwsza wizyta, na kolejne są już zapisywane na taki termin jaki zaleci lekarz. Jeśli coś się dzieje w międzyczasie co wymaga konsultacji to wtedy po prostu przychodzą po numerek i tego samego dnia są przyjmowane. Co do tego, który lepszy to według mnie nie ma to znaczenia, to są Ci sami lekarze, którzy w niektóre dni bądź w niektórych godzinach przyjmują na NFZ, a później/wcześniej/innego dnia prywatnie. Jedyne w co bym zainwestowała to USG 4D, bo uważam, że to fajna pamiątka, ale to raczej nie na początku ciąży, tylko nieco później.

Jestem z niewielkiego miasta, wiec watpie zebym byla przyjeta w dwie godziny, w dzien tez raczej nie. A zalezy mi na czasie, poniewaz bylam chora, nie bralam antybiotykow ale leczylam sie theraflu itp nie wiedzac o tym ze jestem w ciazy. Sadze ze sa to poczatki jakis 3-4 tydzien. Boje sie o maluszka. A wiem ze prywatnie przyjmuje w srode, a gdybym pozniej chciala sie przeniesc na NFZ jest to mozliwe? Czy lepiej zeby jeden lekarz prowadzil cala ciaze?

Gość Perw w przelocie II
Zawsze jest to możliwe. Jak chcesz to oczywiście możesz iść prywatnie. To Twoje pieniądze, nie moje. Tutaj możesz sprawdzić jakie są terminy do ginekologa w Twoim województwie: http://kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do Oczywiście te terminy są orientacyjne, ale można się mniej więcej zorientować gdzie i ile się czeka. Są też dane kontaktowe do przychodni.

Gość Perw w przelocie II
Tylko jeśli będziesz się chciała przenieść do lekarza na NFZ i będziesz chciała kopię swojej karty to musisz się liczyć z tym, że w wielu gabinetach to się wiąże z kosztami.

ja powiem tyle, że na wizytę na NFZ czekałam ponad miesiac. Prywatnie jest na pewno szybciej, dużo szybciej. Pierwszą ciąże chodziłam prywatnie, drugą na NFZ. Szczerze to nie widzę róznicy, tylko taką, że wtedy musiałam wydać sporo kasy, na wizyty i badania. Wizyta u nas kosztowała 80 zł, tylko to było jakieś 3-4 lata temu. Więc może się już zmieniło.