Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sony19

ciaza- pomocy

Polecane posty

Gość sony19

witam mam pytanie odnosnie ciazy moja dziewczyna powinna tydzien temu dostac okres, miala bole brzucha i bolaly ja piersi jak zwykle przed okresem ale nie dostala jej do tej pory a bole juz dawno minely.Wczoraj wieczorem ostro ja rozbolal brzuch i liczelismy ze dzis dostanie okres a tu nic i mam pytanie czy ona jest w ciazy czy tylko sie jej tak dlugo spoznia?

Gość sony19
jesli jest w ciazy to czemu bole miala?

Ponieważ w tym samym czasie kiedy zwykle przychodzi okres zaplodnione jajeczko zagniezdza się w macicy a to powoduje burze hormonalna w organizmie. A gwałtowne wahniecia hormonalne u kobiety dają przeważnie zawsze podobne objawy - bóle piersi i napięcie albo bóle w podbrzuszu. Stres przed ciążą też może dać podobne objawy (tzw objawy ciąży urojonej) Bez testu się nie dowiesz. Chyba, że poczekasz kolejne 3 tygodnie. W sieci sa strony gdzie można zrobić taki "wirtualny test" odajac podstawowe dane: termin ostatniej miesiączki, długośc cyklu itp. Podaje wtedy w przybliżeniu możliwośc zapłodnienia. Ale tylko normalny test rozwije wątpliwości.

Gość uno_dos_tres
nei_nei to nie jest wirtualny test tylko licznik terminu porodu... ;)

Gość sony19
dzis kupilem jej test i wyszedl pozytywny:(