Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Księżycowa nocka

Szyjka cały czas otwarta

Polecane posty

Gość Księżycowa nocka

Dziewczyny badające sobie szyjkę czy możecie mi powiedzieć czy też tak macie, albo macie wrażenie jakby szyjka była cały czas otwarta ? Badałam sobie w tym cyklu no i było po kolei - nisko twarda - wysoko miękka - teraz jest wysoko twarda, ale... cały czas jakby otwarta, raz jakby mniej raz bardziej. Teraz jest wysoko twarda i nadal otwarta (22 dc)... nie wiem, abo mi się tylko wydaje że jest otwarta - śluz gęsty lepki biały. Gdzieś wyczytałam w jakiś artykule, że kobieta która już rodziła może właśnie tak mieć, albo odczuwać właśnie takie wrażenie wiecznie otwartej szyjki.

Gość do nocki księzycowej
"Badanie szyjki macicy poleca sie kobietom w okresie premenopauzy, po porodzie oraz przy trudnościach z poczęciem. Samobadanie robi się raz dziennie, o tej samej porze, niekoniecznie wieczorem. Badania przeprowadza się przez wprowadzenie jednego lub dwóch palców do pochwy i wychucie szyjki. Nie ma niebezpieczeństwa jakiejkolwiek infekcji, jeżeli badanie przeprowadzamy czysto umytą ręką. Szyjkę mozna wyczucbardziej do przodu i nie zawsze w linii środkowej ciała. Szyjka może być łatwo rozpoznawalna w czasie badania, ponieważ jest twarda w odróżnieniu od otaczajacej ją miękkiej pochwy. Aby ułatwić sobie przeprowadzenie tej obserwacji, kobieta może oprzeć stopę o brzeg krzesła lub wanny. Jesli ktoś zamierza uczyć się badania szyjki, zalecane jest rozpoczęcie obserwacji w drugiej fazie (progesteronowej) cyklu, kiedy szyjka położona jest nisko i łatwo wyczuwalna. Obserwacja zmian szyjki nie jest zalecana jako pojedynczy tzw. objaw, ponieważ badanie to obarczone jest dużym subiektywizmem." to znalazłam, jak pomogłam to super

Gość Księżycowa nocka
Hmm, no raczej nie :( Naczytałam się takich artykułów sporo, a mnie chodzi konkretnie o to czemu mam wrażenie cały czas otwartej szyjki w ciągu całego cyklu.

Gość do nocki księzycowej
bo nie jesteś ginekologiem i masz wiedze teoretyczną a nie praktyczną.

Gość evvelinka
Ja bym na twoim miejscu dała sobie spokój. Nie jesteś specjalistą, nie wiadomo po co wpychasz tam paluchy, a do tego sie nakrecasz

skoro jest twarda to raczej jest zamknięta,ty tylko czujesz jaka jest na czubku,bo 1 cm dalej może być zamknięta,po kilku cyklach zrozumiesz to ;) chociaż szyjka czasami oszukuje ;)

evvelinka niektórzy muszą :P ja w ciąży wpychałam 2 razy dziennie :D eh te tabletki dopochwowe :P mnie to uratowało,bo dzięki tabletce poczułam,że mam rozwarcie w 6 miesiącu

Gość cvvvvvvvvvbbbbbbbbbbbvvvvvv
saleminko vel jagódko jak się czujesz ?