Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elita83

BETA HCG - test krwi , kto wytlumaczy-z polskiego na nasze:):)

Polecane posty

JAk w temacie!! niby jest mnostwo o tym w internecie ,ale jakos te wartosci to dla mnie troche czarna magia.... wydrukowalam wczoraj tabelke i co... ??? niby sa tygodnie , ale te wartosci min i max to sie przeciez krzyzuja...no i skacza no chyba w 2gim tyg. od kilkudziesiad do 10tysiecy.... yyyyy jak taki wynik sie interpretuje??? sprawdza sie wydzien odpowiadajazy wartosci i konfrontuje sie z tygodniem wyliczonym od OM (ostatniej miesiaczki)?? oczywiscie minus 2 bo conajmniej 2tyg mijaja do zaplodnienia... i wtedy sie wie mniej wiecej czy wszystko ok??? powiedziala mi babka w laboratorium ze wynik pozytywny i 1619 i ze na opoznienie okresu jakie mam to jest wsio ok... no to dobrze.. ale jednak chcialabym cos wiecej z tego zrozumiec...

nie rozumiem - ja robiłam Bete i wynik byl jasno okreslony. Mialam cos ok 3 tys i to byl 4-5 tydzien.

badanie hcg nie ma na celu określenia wieku ciąży(od tego jest ugs). Hcg robi się przynajmniej 2 razy w odstępie 48h, w celu sprawdzenia, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Przyrost w ciągu 48h powinien wynosić minimum 66%

Wg mnie nie ma co się normami z neta sugerować. Jak dostaniesz wynik na piśmie z laboratorium to tam będą normy i będzie można sprawdzić któremu tygodniowi ciąży to odpowiada. Bo jedne liczą wiek ciąży od zapłodnienia inne od ostatniej miesiączki.

*usg Bella- normy bety nachodzą na siebie bardzo i jeden wynik zazwyczaj odpowiada kilku tygodniom np. 5,6,7tydzień

Oczywiscie ze tak, ale chyba logiczne ze norma pokrywa sie mniej wiecej z wiekiem ciazy okreslanym na podstawie miesiaczki. U mnie wyszlo ponad 3 tys co pokrylo sie z wiekiem ciazy. Poza tym kazdy poziom hormonu wyzszy nniz sladowy swiadczy juz o ciazy.

no widzisz niekoniecznie, bo ja miałam w 24dc już 1500 betę, co wg norm na wyniku dawało już minimum 5tydzień. Z kolei jak zagnieżdżanie trwa długo czy owulacja się przesunie wynik bety będzie niższy niż sugerowałby termin @. I niepotrzebny stres

no wlasnie.. te wartosci sie pokrywaja ze hej..... MINIA85 .. pizesz sie hcg sie robi po to zeby sprawdzic czy ciaza sie rozwija prawidlowo..... wiec tak naprawde najwazniejsze jest porownanie wlasnych 2 wynikow ... takze jak w sobote bede miala ta druga to wtedy gin sprawdzi co i jak... co to znaczy jak przyrost jest bardzo maly???

apropos nepotrzebnych stresow.... moja babcia mi przy 1wszej ciazy powiedziala i jenak troche racji miala... ze za jej czasow to sie nie robilo tyle tych badan i tez dobrze bylo! teraz sie kurcze stresujemy beta wyzsza, beta nizsza......z 1wszym w ciazy nawet nie wiem co to za beta byla....i dobrze bylo i sie nie stresowalam..

minia!!! sorki , ale tak pytanko z innej beczki!!!! jak to miala byc cora a jednak syn???? kied t sie okazalo ?? przy porodzie??? o matko matko.. teraz wyprawki sa tak stylizowane na dziewczece lub chlopiece ..... znam przypadek gdzie nowordka w rozowe wdzianko ubrali bo bylo na 100% ze synek a u jednak dziewczynka!!!