Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexa226

czy to normalne??

Polecane posty

Gość alexa226

Witam. Jestem w 25 tygodniu ciąży i od jakies 2tygodni strasznie mnie boli kość łonowa i pachwiny. Z początku bylo lekko, lecz teraz bol sie strasznie nasilił... wogóle nie mogę chodzić nawet nocami nie moge sie przewrocic na drugi bok...zapisalam sie do szkoly rodzenia ale dopiero od polowy grudnia zaczynam. czy tez tak macie/miałyscie i jak sovie radzicie?? prosze o radyi z góry dziekuje. pozdrawiam

Gość Miraculum5
Normalne chyba. Nie wiem, czy na Twoim etapie ciąży to normalne, ale ogólnie tak. Wszystko tam na dole się szykuje do porodu, rozciąga, dzieci nieraz przekręcają się już i głową napierają. Ja tak mam od jakiś 2 tygodni, a jestem w 40tc

Gość a ty to liczyć
proponuję kontakt z ginekologiem. To może być rozchodzące się spojenie łonowe -podobno strasznie boli.

hej, ja jestem teraz w 35 tc i boli mnie mniej niż właśnie około 20-25 tc. Wtedy bardzo mi dokuczało, choć z chodzeniem nie miałam problemów. Zapytałam wtedy mojego lekarza czy to normalne, a on stwierdził, że jak najbardziej, że spojenie się rozchodzi i przygotowuje. Być może bolało, bo już wtedy młody był ustawiony główką w dół...

Gość boooooooosko
może to rwa kulszowa?? Ja tak miałam ból niesamowity, chodzić nie mogłam a o przekręcaniu na łóżku z boku na bok mogłam zapomnieć...mąż mi pomagał

Gość alexa226
właśnie słyszałam ze dopiero od 34 tygodnia baradzo boli.... a juz teraz nie moge chodzic, wczoraj juz tak bolało ze jak wstalam to kroku nie moglam zrobic i nóg podniesc tylko musialam je rekami ciągnac do przodu za każdym krokiem. żeby sie podniesc to jest tragedia. wczesniej w 18tyg leżalam w szpitalu bo mialam bardzo twarda macice i groziło to poronieniem. w kwietniu poronilam pierwsza ciaze w 11tyg. teraz ponoc wszystko dobrze z dzieckiem i czuje sie w miare dobrze. oprocz tego ze ciagle chce mi sie spac. i ten bol kosci łonowej. masakra.

Gość mama dwojeczki
Mialam to samo w obu ciazach, wiec ja ci powiem, ze to normalne :)

Gość a ty to liczyć
"Jeżeli ból występujący w okolicy spojenia łonowego nasila się podczas chodzenia lub leżenia na boku a do tego dołączy się gorączka należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Rozejściu spojenia może również towarzyszyć występowanie krwiaka pozałonowego, który może być rozpoznany w trakcie badania ginekologicznego. Zaniedbanie tego stanu może wiązać się z poważnymi konsekwencjami w przyszłości. Jeżeli dotyczy to kobiety ciężarnej rozpoznanie możliwe jest na podstawie badania przedmiotowego natomiast leczenie na postępowaniu zachowawczym. W zależności od stopnia rozejścia lekarz może zakwalifikować taką ciężarną do cięcia cesarskiego. Natomiast w przypadku kobiet po porodzie należy wykonać Rtg, na podstawie którego będzie można określić stopień rozejścia, obecność stanów zapalnych czy też uszkodzeń. W cięższych przypadkach konieczne może okazać się unieruchomienie lub zabieg operacyjny."

Mnie bolą pachwiny , tak jakbym codzien chodziła na zajecia rozciągajace:P jestem w 33 TC:)

ja tez tak miałam, tyle ze mogłam w miare chodzic, ale bolało jak nie wiem, wlasnie w tych miejcach co CIebie, wiec to chyba normalne :)