Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbbn

jakie macie zęby po ciąży?

Polecane posty

Gość gbbn

jak w temacie... mam ogromny problem z uzębieniem zawsze go miałam... ale odkąd straciłam zęby w wypadku to tragedia... mam mostek na górnych dziąsłach (5zębów) a swoje zęby w nie najlepszym stanie... najgorsze jest to że zepsuł mi się ząb który trzyma mostek i nie wiem czy da go rade naprawić strasznie się boję... w ciąży straciłam 3zęby... czy jest tu ktoś jeszcze z fatalnym uzębieniem? albo ktoś kto może mi pomóc?

Gość karamba1321
u mnie sie nic nie zmieniło po ciaży

nawet mi nie mów :/ niby wszystko super w ciąży nawet kilogramów na plusie nie miałam ale zęby to masakra jakaś jeszcze dolna szczęka ok ale góra normalnie do wymiany sie cała nadaje ale dentysta mnie pocieszył że co 4 kobieta traci uzębienie po ciążach :/

swoją drogą własnie wczoraj byłam u stomatologa sprawdzic zeby po ciazy urodziłam 3 mies temu i nie ma co leczyc :) zeby mam jak to pani stwierdziła bardzo ładne.... proponuje naprawde wizyte u stomatologa, bo co my mozemy ci zaproponowac,,, chcesz pocieszenia, ze bedzie wszystko ok ? nie sądze ...poza tym uzębienie świadczy o zdrowiu kobiety i przedewszystkim estetyce, nie wyobrazam sobie miec popsute zeby albo nie miec zeba na przedzie ;)

Gość cvbhjkl;
Ja jestem po dwóch ciążach i po dwóch karmieniach. Do niedawna moje zęby były w strasznym stanie. Psuł mi się ząb za zębem. Mimo wizyt u lekarza !! Na szczęście już jest ok ! Wszystkie zęby wyleczone. Odbudowane te które trzeba było "dosztukować" !

Ja zawsze miałam zdrowe zęby, nigdy nie leczone i takie na szczęście pozostały pomimo ciąży i karmienia :)

Po pierwszej ciąży masakra - kilka zębów do leczenia i plombowania (nie były to wprawdzie jakieś wielkie ubytki ale jednak). Druga ciąża - byłam u dentysty 3 razy: kontrolnie, z plombą która wypadła i pękniętym zębem. Jutro znów idę, bo z tyłu ukruszył mi się kawałek zęba. Wydaje mi się, że dużo zależy od genetyki - ja mimo tego, że dbam o zęby i nie unikam dentysty co jakiś czas mam z nimi problem, natomiast koleżanka u dentysty ostatni raz była kilka lat temu, urodziła dwoje dzieci i nic a nic jej się z zębami nie dzieje..

Gość a ty to liczyć
wyleczyłam wszystkie zęby przed pierwszą ciąża. Teraz jestem w drugiej 8mies. i gdy byłam na kontroli u dentysty to mnie pochwalił że mam zadbane zęby. A w międzyczasie nie chodziłam do dentysty (ok. 5lat) Karmiłam pierwsze dziecko ok 10mies.

Gość do aliszji mamy Kacpra
fajne, ale bym chaiał mić takie jak ma zdesperowana żona no, ma zajebiste zęby no:D

Gość cvbhjkl;
Ja zazdroszczę dziewczynom białej kości zęba ! Ja mam niby jasne ale jednak w odcieniach kości słoniowej. Nie jest to biel niestety :( Dentysta mówi, ze można rozjaśnić profesjonalnie ale białe to one nigdy nie będą bo taką mam kość. Nie palę, nie piję wina. jedynym grzechem jest kawa :P

Gość ojtam ojtam no
sztuczne,:D wybuliłam 25tyś na implanty, tyle w temacie

Gość gość
czy ktos z was moze polecic tę klinikę dentystyczną www.addent.pl ? tak się zastanawiam nad pójściem tam, bo czuję, że moje zęby są w fatalnym stanie...