Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka1111222

nie chce pic z butelki

Polecane posty

Gość anulka1111222

pomocy omam 2 i pól miesieczna córeczke i karmie piersia ale zauwazyłam ze małej brakuje ciagle i w ogóle z jednej piersi sie nie najada bo za mało leci chcciałam zaczac karmic z butelki ale mam straszny problem bo mała nie chce z zadnej butli pic mam wszystkie rodzaje smoczków chyba i nic nie umie ciagnac wcale juz tyle razy próbowałam i trochce pociagnie z nuko ale z duzym trudem musze jej odwracac dziubkiem do góry nogami ( przy tym strasznie nawrzeszczy i sie złosci przy tym) myslelismy ze ma moze za krótki jezyczek ale chirurg swierdził ze nie boje sie co bedzie jak zabraknie mi mleka co zrobie prosze o rade!!!!!

Gość natalkkkaa
a na jakiej podstawie zauważyłaś, że jej nie starcza? jak zaczniesz dokarmiac to karmic piersia przestaniesz, o to Ci chodzi? bo najważniejsze to samemu sobie odpowiedzieć czy zależy Ci na karmieniu piersia, czy jest Ci to obojętnie i dopiero działać

Gość jak nie bedziesz mieć
to w końcu z głodu złapie i będzie piła - może drastyczne ale taka prawda jak teraz brakuje i się nie najada to może z łyżeczki?? mi pomogło umaczanie zawsze na początku lekko smoczka w glukozie i było po pewnym czasie dobrze

Gość natalkkkaa
nie ma czegoś takiego jak "zabraknie mleka"..

i tak jak napisała natalkkkaa im więcej będziesz dokarmiać tym mniej będziesz produkować sama

Gość anulka1111222
a na takiej podstawie ze pije chwile i po chwili placzeo a jak ja dostawiam do dugiej piersi to jest jeszcze gorzej

może i nie zabraknie ale niektóry dzieciom po prostu nie wystarcza i trzeba dokarmiać i żadne metody z herbatkami okładami czy siedzeniem z dzieckiem 24h przy piersi nie starczają autorka nie napisała w czym problem więc jej nie oceniaj może musi wrócić też do pracy?? a nie chce drastycznie odstawić córki??

Gość anulka1111222
na poczatku gdy sciagałam to za jednym razem 80 ml sciagłam a teraz ledwo 30ml moge

autorko nie chcę cię straszyć ale może częściej waż swoje dziecko kuzynka miała tak samo jak ty uparła się że będzie karmić i karmiła dziecko się darło chodzili po lekarzach że niby chore że kolki aż jeden mądry lekarz stwierdził w końcu że dziecko jest głodne i że ma dokarmiać bo dziecko zdecydowanie za mało przybierało a takie rozwiązanie za dobre nie jest dla dziecka

Gość natalkkkaa
to ile ściagasz nie ma przełożenia na to ile dziecko zjada, dziecko wysysa znacznie wiecej, możesz przechodzic kryzys laktacyjny, około 3 mca sie pojawia, po nim laktacja sie reguluje, i własnie tak to wyglada, że mleko nie magazynuje sie już tak mocno w piersiach tylko wypływa podczas ssania na bieżąco.. jeżeli używacie smoczka uspokajacza to go wywal i przystawiaj dziecko ile sie da i jak bedzie chciało wisiec na cycku niech sobie wisi, możesz tez wejść i bardzo polecam na to forum i tam zapytać co robić http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html

możesz próbować różnych metod zwiększania laktacji ale zwróć uwagę też na dziecko jak za mało przybiera to tego nie bagatelizuj jak nie chce butelki to może dokarmiaj łyżeczką?? a jak się zdecydujesz odstawić całkowicie to na pewno załapie którąś z butelek

Gość anulka1111222
mała nie przybrała za wiele ale lekarz stwierdził ze dzieci tak maja raz wiecej raz mniej a o kryzysie to mi juz mówił miesiac temu i co tak długo juz trwa??? boje sie ze jak całkiem odstawie i nie bedzie nadal piła z butli to co wtedy zrobie bo gdy podawalam jej strzykawka i łyzeczka to wypluwała wszystko. dostawiam ja ciagle do piersi ale te płacze juz tak długo trwaja ze jestem umeczona i mała tez zreszta

Gość natalkkkaa
wiem, ze masz dosyc, sama to przechodziłam, ale chcesz powalczyc czy przejsc na mm?ale tak naprawde, bo przeciez nie musisz karmic piersia

Gość ventolinkaw
moja ma 2 mies i tez nie chce ani butli ani smoczka.

Gość kookkkkko
ciesz się ze nie chce... bo jak załapie to moze gardzic piersia i wtedy dopiero jest problem

Gość anulka1111222
chciałabym karmic ale zeby mała byla najedzona bo boje sie ze jest głodna i jej nie starcza

Gość natalkkkaa
no to wejdz na to forum, do ktorego link Ci podałam i postaraj sie nie stresowac, bo jak sie chce to się da ;) mi sie udało

Gość anulka1111222
nie moge wejsc na to forum

Gość natalkkkaa
wpisz w google karmienie piersia forum gazeta i pierwsze co wyjdzie to to